Club NXT verliest nipt met 1-0 in Deinze

Na de eerste driepunter ging Club NXT op zoek naar het eerste puntje buitenshuis.

Deinze met ex-Bruggelingen Vargas en Van Steenkiste aan de aftrap startte het beste. Doelman Shinton duwde eerst een schot van Staelens over de lat. Nadien verhinderde hij Challouk om de score te openen. Op het half uur kreeg Baeten de beste kans om blauwzwart op voorsprong te brengen. Na een schijnbeweging draaide hij en knalde de bal net over de kruising. Beide ploegen maakten er een leuk potje voetbal van, maar de doelpunten ontbraken. Staelens trapte naast doel. Kapitein De Cuyper kopte een hoekschop in het pak, maar Hautekiet kon er net niet bij.

De tweede helft zakte het tempo wat. Het duurde een tijdje voordat er echte kansen voor doel gecreëerd werden. Via een assist van Appiah kopte Van den Keybus recht op de thuisgoallie. Van Der Brempt lanceerde Baeten die na een knappe solo zich uiteindelijk verslikte in de bal. Beide coaches deden enkele vervangingen. Deinze kwam steeds meer opzetten en forceerde een aantal hoekschoppen. Toen Fuakala aan de zijlijn verzorgd werd, werd Club NXT koud gepakt. Mertens kopte de 1-0 binnen. Verdediger Formose Mendy kreeg zijn eerste speelminuten van coach De Mil. Bij Deinze mocht Renato Neto nog invallen. Club NXT zette in een slotoffensief alles op alles om een puntje uit de brand te slepen zoals ze deden bij de thuiswedstrijd tegen Deinze. Baeten werd net voor het strafschopgebied onderuit gehaald. Een ideale gelegenheid voor De Cuyper om de bal binnen te leggen via de vrijschop. Helaas ging zijn schot millimeters naast de paal. Het bleef 1-0. Er zat zeker meer in voor Club NXT dat volgende week vrijdag Seraing ontvangt.

 

CLUB NXT: Shinton, Van Der Brempt (83’ Mendy), Fofana, Hautekiet, Fuakala, De Cuyper, Van Den Kebus, Sagna, Aelterman (59’ Blomme), Appiah (70’ Ochieng), Baeten

Doelpunt: 76’ Mertens 1-0.   

Related articles