Club NXT verliest nipt met 2-1 van Westerlo

Club NXT ging in een druilerig Kuipke op zoek naar zijn eerste away punten. De heenmatch eindigde op een verdienstelijk gelijkspel. Westerlo wou duidelijk zijn opmars in de klassering verderzetten met een driepunter tegen blauwzwart.

Het begon dan ook het felst aan de wedstrijd. Onze youngsters liepen aanvankelijk wat achter de feiten aan. Westerlo had het meeste balbezit en al snel moest doelman Lammens een vroege voorsprong verhinderen, toen Cicek van dichtbij op doel knalde. Na een moeilijk openingskwartier kwam Club NXT stilaan in de wedstrijd en vlotten de combinaties onder impuls van de sterk spelende Van den Keybus steeds beter. Hij verzilverde een penalty toen Antunes hem achteraan aantrapte. Een ideale gelegenheid voor Baeten om zijn zesde doelpunt van het seizoen te netten. Zijn eerste poging mislukte, omdat doelman Özer te vroeg vertrok. Bij zijn tweede poging knalde hij de bal staalhard in de kruising.

 

Westerlo ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Eerst stiftte Abrahams de bal over het Brugse doel. Toen een uittrap van doelman Lammens door Westerlo onderschept werd, kon diezelfde Abrahams de gelijkmaker scoren. Club NXT speelde een aardig slotkwartier van de eerste helft zodat we gingen rusten met een verdiende gelijke stand.

 

Coach Bob Peeters gooide bij de start van de tweede helft Vetokele in de strijd. Het spelbeeld ging over en weer zonder echt uitgesproken doelkansen. Van den Keybus werd alweer foutief gestuit en Engels trapte de vrijschop net buiten het strafschopgebied helaas hoog over doel. De zestienjarige De Smet verving Aelterman, zijn debuut bij Club NXT. Hij liet zich direct opmerken met enkele mooie acties. Van den Keybus ging centraal op wandel doorheen de Westelse linies, maar zijn schot op doel miste de juiste richting. Bij een knappe tegenaanval van Westerlo op links kwam de vrijstaande Van Eeno in schietpositie en hij aarzelde niet. Met veel moeite klom Westerlo 2-1 op voorsprong. De thuisploeg eindigde de match met tien nadat Keïta rood kreeg. Club NXT ging verwoed op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar de afwerking bleef ondermaats. In het slot van de wedstrijd maakte ook de zestienjarige Servais zijn debuut bij Club NXT. Samen met Appiah verving hij Engels en Ochieng. Club NXT was dichtbij zijn eerste punt op verplaatsing, maar het was alweer net niet. Volgende week spelen onze youngsters hun laatste wedstrijd van 2020 thuis tegen Lommel.  Hopelijk blijven de drie punten thuis, zodat het leerrijke jaar voor onze beloften met succes en een goed gevoel wordt afgerond.

 

Club NXT: Lammens, Engels, Fuakala, Hautekiet, De Cuyper, Ochieng, Fofana, Blomme, Van den Keybus, Aelterman, Baeten.

 

Doelpunten: 19’ Baeten 0-1 (pen), 29’ Abrahams 1-1, 67’ Van Eenoo 2-1.    

Related articles