Club NXT wint in oefenpartij tegen KV Kortrijk

Onze youngsters van Club NXT trokken deze voormiddag naar het Guldensporenstadion voor een oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk. Met onder andere Mboyo, Derijck, De Sart, D’Haene, Ocansey en Van Der Bruggen bracht de thuisploeg een ervaren elftal aan de aftrap.

In een gelijk opgaande eerste helft zonder al te veel kansen konden beide doelmannen hun netten schoon houden. Het ontbrak beide voorlinies aan scherpte voor doel. Kortrijk liet de bal vooral aan NXT en die konden zo hun eigen spel spelen. Na een goede cross van Noah Aelterman en een treffer van Cisse Sandra werden de jongens van coach Rik De Mil iets voor het uur beloond.

 

Kort na het doelpunt mochten acht frisse jongens zich tonen tegen de eersteklasser, waaronder ook twee 15-jarige centrale verdedigers Jorne Spileers en Noah Mbamba. Club NXT hield stand en kon de oefenpot met een overwinning afsluiten.

 

Opstelling Club NXT: Lammens, Hautekiet, Fuakala, Van der Brempt, Terzi, Van den Keybus, Sandra, Asoma, De Cuyper, Sagna en Aelterman.

 

Invallers: Wilkins, Engels, Baeten, Appiah, Spileers, Mbamba, Audoor en Mendy.

 

Opstelling KV Kortrijk: Jakubech, D’Haene, Derijck, Sainsbury, Golubovic, De Sart, Van Der Bruggen, Jonckheere, Dewaele, Mboyo en Ocansey.

 

Invallers: Rougeaux, Stojanovic, Hines-Ike, Luqman, Van Den Bossche, Gueye.

Related articles