woensdag 22 december 2021 11:45

Club - OH Leuven: de Club Facts

Donderdag komt OH Leuven op bezoek voor de kwartfinale van de Beker van België. Lees hieronder de Club Facts in aanloop naar de wedstrijd!

Unibet – Nummer 1 in verantwoord spelen (+18)

DE WEDSTRIJD

Het is de tweede keer in 9 dagen tijd dat we het opnemen tegen OH Leuven. In de competitiewedstrijd in Leuven vorige week stond er na 90 minuten een 1-4 eindstand op het bord. De Blauw-Zwarte doelpunten kwamen van Noa Lang, Charles De Ketelaere (2x) en Ruud Vormer. Eerder dit seizoen bleven we thuis steken op een 1-1 gelijkspel tegen de Leuvenaars.

Afgelopen weekend won OHL thuis met 2-1 tegen Standard. Tot tweemaal toe was het Mathieu Maertens die op aangeven van Xavier Mercier kon scoren. OHL staat voorlopig 13e in de stand, met een totaal van 23 punten.

Club en OHL speelden al 12 keer tegen elkaar in de competitie, maar treffen elkaar nu pas voor het eerst in de bekercompetitie.

OH Leuven ging in de vorige twee rondes van de beker telkens winnen op verplaatsing bij een 1B-ploeg. Eerst won het met 1-2 tegen Lierse Kempenzonen, daarna wisten ze KVC Westerlo in het absolute slot uit de beker te wippen. Het was Mathieu Maertens die er in de slotminuten 2-3 van maakte.

Sinds de hervorming van de Belgische beker (1963) bereikt Club voor de 28e keer in 59 deelnames de kwartfinale van de Beker. 21 keer konden we ons daar in ook plaatsen voor de halve finale. Voor OH Leuven is het de eerste maal dat ze de kwartfinale bereiken.

De winnaar plaatst zich voor de halve finales. De loting hiervoor wordt onmiddellijk na de wedstrijd gedaan. Deze ronde wordt over 2 duels gespeeld: 1-3 februari 2022 (heen) en 1-2 maart 2022 (terug). De bekerfinale wordt in het weekend van Pasen afgewerkt (16-18 april 2022).

DE SCHEIDSRECHTER

De scheidsrechter voor deze wedstrijd is de heer Bram Van Driessche. Hij wordt tijdens deze kwartfinale bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve en Kevin Monteny en vierde official Wesli De Cremer. Eerder dit seizoen floot Van Driessche 2 competitiematchen van Club: de thuismatch tegen KAS Eupen (2-2) en de uitmatch tegen STVV (1-2). Van OHL floot hij nog geen match dit seizoen.

Vanaf deze ronde in de beker doet de VAR ook zijn intrede. Jasper Vergoote zal dit duel vanuit Tubeke bekijken, geflankeerd door Michael Geerolf en Glenn Claes.
 

MIJLPALEN

Charles De Ketelaere kan zijn 100e wedstrijd voor Club Brugge spelen! Als hij speelt, is hij 20 jaar, 9 maanden en 13 dagen oud. In de geschiedenis van Club Brugge KV was enkel Marc Degryse (20 jaar, 6 maanden en 18 dagen) jonger dan King Charles bij zijn 100e wedstrijd voor Blauw-Zwart.

Zowel Mats Rits, Clinton Mata als Éder Balanta kunnen hun 10e bekermatch voor Club Brugge spelen.

Clinton Mata kan ook de 25e bekermatch uit zijn carrière spelen. Hij speelde er 5 bij KAS Eupen, 6 bij Sporting Charleroi, 4 bij KRC Genk en tot hiertoe 9 bij Club.

TOTAAL STATISTIEKEN CLUB EN OHL

In eerste klasse speelden we 12 maal tegen elkaar: 8 overwinningen voor Club, 1 draw en 3 nederlagen. We scoorden 24 keer en kregen 14 doelpunten tegen.

In de beker speelden we zoals eerder vermeld nog nooit eerder tegen elkaar.
 

ANDERE WEDSTRIJDEN DEZE RONDE

- Woensdag 22/12 20:00 YR KV Mechelen - KAS Eupen (Ref: Lothar D’Hondt)
- Woensdag 22/12 20:30 KAA Gent - R. Standard de Liège (Ref: Jonathan Lardot)
- Donderdag 23/12 18:00 RSC Anderlecht - KV Kortrijk (Ref: Erik Lambrechts)

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in