donderdag 1 oktober 2020 18:00

Club ontmoet Zenit, Dortmund en Lazio

De Champions League-campagne van Blauw-Zwart kan bijna beginnen. Club Brugge komt terecht in groep F en ontmoet Zenit, Dortmund en Lazio. "Het is minder sexy dan vorig jaar, maar het zijn allemaal mooie uitdagingen. Al die ploegen hebben ook een veel groter budget dan wij hebben en als je als speler op dat niveau speelt, dan heb je sowieso veel kwaliteiten", benadrukt Philippe Clement.

Hoe onze coach de kansen inschat? "Ik denk als we ons kunnen kwalificeren - en dan bedoel ik ook Europa League -, dan doe we sowieso een goede zaak. We gaan voor het hoogst haalbare zoals altijd. We moeten niet te veel rekenen en gewoon zoveel mogelijk punten halen", aldus Clement.

 

Ook Mignolet kijkt uit naar de groepsfase van de Champions League. "Ik ken alle ploegen vrij goed. Er hebben er veel ex-ploegmaats gespeeld en in Dortmund spelen nu ook nog enkele Belgen. Wat vooral leuk is, is dat het vier ploegen zijn die van elkaar kunnen winnen. Dortmund is natuurlijk topfavoriet, ook al komen ze uit pot 2", vertelt onze goalie.

 

"Het zal ook afhangen van wedstrijd tot wedstrijd. Als je in de winter naar Rusland moet en het is ijskoud en er ligt sneeuw, dan is dat misschien een thuisvoordeel voor hun. Dortmund en Rome hebben dan weer heel vurige supporters. Langs de andere kant: Als je hen naar Jan Breydel laat komen, dan kunnen wij ook telkens de drie punten pakken", besluit Mignolet.

 

Clinton Mata zag het aankomen. "Ik voelde dat we Dortmund gingen loten. Ik denk dat deze groep haalbaar is en dat we iets kunnen doen. We hebben dit vorig jaar ook getoond tegen de grotere ploegen. Waarom zouden we niet proberen om de volgende ronde te bereiken."

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in