Club opent competitie met ruime 5-2 zege tegen Eupen

Club Brugge heeft de competitie ingezet met een knappe 5-2 overwinning tegen Eupen. Blauw-Zwart zat bij de rust al op rozen dankzij twee goals van Wesley en één van Vossen. Na de pauze maakte Vossen zijn hattrick compleet.

Text: 

Na de zege in de Supercup tegen Standard voerde Ivan Leko twee wijzigingen door aan zijn basiself. Benoît Poulain kreeg achterin de voorkeur op Decarli, terwijl op de rechterflank Ivan Tomečak de geblesseerde Diatta verving. De Kroaat lag bovendien al na dik vijf minuten aan de basis van het openingsdoelpunt. Na een knappe kruispass van Danjuma bracht Tomečak de bal in één tijd voor doel. Vossen knalde zijn voorzet recht op Van Crombrugge, maar Wesley was goed gevolgd en schoot de 1-0 van dichtbij binnen.

Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong
Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong

Een ideaal scenario voor Club uiteraard, dat daarna meteen op zoek ging naar een tweede doelpunt: Vossen probeerde tevergeefs Van Crombrugge te lobben, de Eupense doelman redde een kopbal van Vanaken, een volley van Vormer zoefde recht op Vossen, een schot van Rits ging over doel en Luis Garcia devieerde een voorzet van Vanaken centimeters naast zijn eigen doel. Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen, was een schot van Pollet dat naast ging.

Arnaut Danjuma was een voortdurende gesel voor de Eupense defensie
Arnaut Danjuma was een voortdurende gesel voor de Eupense defensie
Text: 

Blauw-Zwart had de touwtjes stevig in handen en kon de match halfweg de eerste helft al in een beslissende plooi leggen. Blondelle deelde een slag uit aan Poulain en na tussenkomst van de videoref wees scheidsrechter Verboomen naar de stip. Jelle Vossen aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen. Amper een minuut later scoorde Club zelfs al een derde keer: Vanaken loodste Wesley door de buitenspelval en die verschalkte Van Crombrugge met een knap opwippertje. De Bruggelingen lieten daarna het tempo zakken, maar toch slaagde Eupen er niet in om Club in de problemen te brengen. De enige kans was voor Yagan, maar die devieerde een voorzet van op rechts naast doel.

Na de pauze was de eerste kans voor de ingevallen Lazare, maar Letica liet zich niet verrassen. De Bruggelingen waren meteen wakker geschud en stelden direct orde op zaken: Danjuma legde een doorgekopte bal van Wesley terug tot bij Vossen en die zorgde voor de 4-0. De Limburger aasde op een hattrick, maar na een voorzet van Poulain devieerde hij het leer even later net over de deklat. Tussendoor moest ook Letica nog ingrijpen op een knap schot van Pollet.

Text: 

Blauw-Zwart zat op rozen, maar verzuimde daarna een vijfde keer te scoren: de doorgebroken Vossen liet tot twee keer toe de 5-0 liggen en ook Wesley slaagde er niet in om een voorzet van Vormer te verzilveren. Die missers braken Club zuur op, want in enkele minuten tijd werd de ruime voorsprong gehalveerd: eerst devieerde Ocansey een voorzet van Schauerte in doel en even later scoorde Luis Garcia van op de stip, nadat Mitrović Ocansey ten val had gebracht in de zestien meter.

Jelle Vossen scoorde een hattrick
Jelle Vossen scoorde een hattrick

De bezoekers kregen uiteraard een vertrouwensboost, maar Club aan het wankelen brengen, lukte niet. Blauw-Zwart behield de controle en kon enkele minuten voor tijd alsnog een vijfde keer scoren: Mulumba kreeg zijn tweede gele kaart na een fout op Poulain en Vossen maakte van op de stip zijn hattrick compleet. 5-2 dus en daardoor staat Club Brugge meteen mee aan de leiding.

Jupiler Pro League – Speeldag 1

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Matej Mitrović, Stefano Denswil (34’ Saulo Decarli) – Ivan Tomečak, Ruud Vormer, Mats Rits (56’ Brandon Baiye), Hans Vanaken (74’ Siebe Schrijvers), Arnaut Danjuma – Jelle Vossen, Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Alexander Scholz, Luan Peres, Dion Cools, Emmanuel Dennis en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

KAS Eupen: Hendrik Van Crombrugge – Julian Schauerte, Xavi Molina, Siebe Blondelle (46’ Jean Thierry Lazare), Cheick Keita - Eric Ocansey, Mégan Laurent, Remi Mulumba, Luis Garcia, Yvan Yagan (55’ Yuta Toyokawa) - David Pollet (65’ Florian Raspentino). Coach: Claude Makélélé.

Gele kaarten: Blondelle, Molina.

Rode kaarten: 88’ Mulumba (2x geel)

Doelpunten: 6’ Wesley (1-0), 24’ Vossen (penalty, 2-0), 25’ Wesley (3-0), 53’ Vossen (4-0), 69’ Ocansey (4-1), 73’ Luis Garcia (penalty, 4-2), 89’ Vossen (penalty, 5-2).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Eupen 29-07-2018

Related articles