Club opent oefencampagne met 1-9 zege tegen Heist

Club Brugge heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen vlot met 1-9 gewonnen van KFC Heist. De Brugse goals werden gescoord door Van Den Keybus, Danjuma, Appiah, De Ketelaere (2), Schoonbaert, Ngonge en Vossen (2).

Text: 

Club, spelend in het nieuwe derde tenue, trok tegen het team uit Tweede Provinciale A meteen ten aanval. De doelman van Heist pakte eerst nog een gevaarlijke flankvoorzet van Danjuma, maar moest zich na zeven minuten al een eerste keer gewonnen geven. Thomas Van Den Keybus zag zijn schot gepareerd worden door de thuisdoelman, maar kon daarna de rebound zelf in het dak van het doel binnentrappen. Blauw-Zwart bleef ook na de openingstreffer doorduwen: Eric Appiah trapte over doel en Arnaut Danjuma mikte het leer binnen het bereik van de doelman.

Thomas Van den Keybus opende de score voor Blauw-Zwart
Thomas Van den Keybus opende de score voor Blauw-Zwart

De verdiende 0-2 viel uiteindelijk na twintig minuten spelen. Danjuma zette zijn tegenstander in de wind en knalde het leer in de korte hoek binnen. Enkele minuten later konden de Bruggelingen zelfs een derde keer scoren. Na een voorzet van Luan Peres schoot Appiah de bal laag in doel. Club verzuimde daarna om de voorsprong voor rust nog verder uit te breiden: Danjuma trof de paal, terwijl Vormer en Van Den Keybus hun pogingen net niet konden kadreren. Kort voor de rust devieerde Openda een voorzet van Peres net naast.

De Ketelaere en Vossen scoorden allebei twee keer
De Ketelaere en Vossen scoorden allebei twee keer
Text: 

Na de pauze bracht Philippe Clement elf nieuwe namen tussen de lijnen. Club bleef het tempo bepalen en zorgde via Jelle Vossen voor het eerste gevaar. De doelman stopte de bal echter op de doellijn. Het bleek slechts uitstel van executie. De jonge Charles De Ketelaere toonde nadien zijn talent met twee knappe doelpunten. Bij de eerste goal draaide hij vlot rond zijn mannetje en scoorde hij met een fraai schot in de verste hoek. Kort daarop scoorde hij de 0-5 met een heerlijke plaatsbal waarop de thuisdoelman geen schijn van een kans had.

Twintig minuten voor tijd kon Heist plots tegenscoren. Via strafschop bracht Diego Bragard de score op 1-5. Voor de Bruggelingen was dat het sein om nog een versnelling hoger te schakelen, met in de slotfase nog vier doelpunten tot gevolg. Eerst kopte verdediger Brendan Schoonbaert aan de tweede paal het leer onhoudbaar in doel en daarna scoorde Cyril Ngonge op aangeven van De Ketelaere de 1-7. In de slotminuten werd het dankzij twee goals van Jelle Vossen uiteindelijk nog 1-9: eerst scoorde de Limburger met het hoofd en even later met een gekruist schot.

Club Brugge (1ste helft): Ethan Horvath - Ignace Van der Brempt, Matej Mitrović, Siemen Voet, Luan Peres - Eric Appiah, Ruud Vormer, Mats Rits, Arnaut Danjuma - Thomas Van Den Keybus, Loïs Openda.

Club Brugge (2de helft): Karlo Letica - Clinton Mata, Brendan Schoonbaert, Odilon Kossounou, Maxim De Cuyper - Noah Fadiga, Sofyan Amrabat, Mathias De Wolf - Charles De Ketelaere, Jelle Vossen, Cyril Ngonge.

Doelpunten: 7’ Van Den Keybus (0-1), 21’ Danjuma (0-2), 25’ Appiah (0-3), 51’ De Ketelaere (0-4), 60’ De Ketelaere (0-5), 69’ Bragard (penalty, 1-5), 74’ Schoonbaert (1-6), 83 Ngonge (1-7), 84’ Vossen (1-8), 89’ Vossen (1-9).

 

Tekst: Kenny Naert

KFC Heist - Club Brugge

Related articles