zondag 24 april 2022 15:30

Club opent play-offs met 1-0 zege tegen Antwerp

Club Brugge heeft de Champions’ play-offs ingezet met een 1-0 overwinning tegen Antwerp. Blauw-Zwart pakte de drie punten dankzij een afgeweken schot van Tajon Buchanan en blijft op drie punten van leider Union.

Alfred Schreuder voerde één wijziging door aan het elftal dat twee weken geleden de reguliere competitie afsloot tegen KV Mechelen. Charles De Ketelaere nam zijn basisplaats voorin opnieuw in, waardoor Sargis Adamyan vrede moest nemen met een plaatsje op de bank. Het was ook De Ketelaere die na amper een minuut aan de basis lag van het eerste gevaar. Hij lanceerde Noa Lang, maar de poging van de Nederlander werd afgeblokt. Aan de overkant kon Buchanan het leer tijdig wegwerken na een poging van Haroun.

Odoi gaat voorbij Nainggolan
Odoi gaat voorbij Nainggolan

Antwerp zette een stevige organisatie neer en probeerde er op de tegenaanval uit te komen. Blauw-Zwart had het meeste balbezit, maar het waren wel de bezoekers die de eerste echt grote kans kregen: na een kopbal van Almeida devieerde Frey het leer van dichtbij over doel. Club reageerde met een schot van Lang dat gered werd door Butez. Kort voor het halfuur kwamen de Bruggelingen erg dicht bij de openingsgoal: Odoi lanceerde Skov Olsen, die Butez dribbelde maar te veel tijd nodig had om te besluiten. Uiteindelijk werd zijn schot in hoekschop gedevieerd door Haroun.

Tajon Buchanan bracht Club op voorsprong
Tajon Buchanan bracht Club op voorsprong

Club trok het laken steeds meer naar zich toe: een schot van Buchanan werd afgeblokt en Rits kwam een teenlengte te kort om een voorzet van diezelfde Buchanan binnen te tikken. Een kleine tien minuten voor de rust viel dan toch de 1-0: Tajon Buchanan sneed naar binnen en zijn schot dwarrelde via de voet van Haroun in doel. De bezoekers probeerden meteen te reageren, maar Mignolet had een prima redding in huis op een poging van Haroun. De laatste kans van de eerste helft was voor Skov Olsen, die zijn schot gepareerd zag worden door Butez.

Na de pauze kwam het eerste gevaar opnieuw van Club. Rits probeerde Butez te verrassen in de korte hoek, maar de Franse doelman was bij de les. Aan de overkant moest ook Mignolet ingrijpen op een afstandsschot van Nainggolan. Ondanks de achterstand bleef Antwerp stevig in de organisatie. Na tien minuten probeerde De Ketelaere het slot open te breken. De jonge Bruggeling haalde knap de achterlijn, maar zijn voorzet richting Lang werd onderschept door Butez.

De bezoekers bleven op de counter speculeren en voetbalden zo ook een kans bij elkaar. Yusuf kon zijn poging evenwel niet kadreren. Blauw-Zwart was niet onder de indruk en ging in alle rust op zoek naar een tweede goal: twee voorzetten vanop rechts leverden niets op, terwijl Vanaken een voorzet van Lang naast doel kopte. Een kwartier voor tijd redde Butez een vrije trap van Vanaken, terwijl de ingevallen Adamyan een voorzet van Skov Olsen naast doel devieerde.

Noa Lang is Seck te snel af
Noa Lang is Seck te snel af

In de slotfase gooide Antwerpcoach Priske alsnog alles in het offensief, maar meer dan een schot van linksachter Vines leverde dat niet op. In de slotminuten pakte Abdoulaye Seck nog zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers de wedstrijd met zijn tienen beëindigden. De laatste kans van de partij was voor De Ketelaere, die het leer vanuit de draai over de lat knalde. Club Brugge opende zo de play-offs met een nipte zege. Het blijft echter op drie punten van leider Union, dat zelf Anderlecht versloeg.

 

Champions' play-offs – Speeldag 1
Toeschouwers:
29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Andreas Skov Olsen (87’ Eduard Sobol), Mats Rits, Denis Odoi (78’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Charles De Ketelaere, Noa Lang (68’ Sargis Adamyan). Bank: Senne Lammens, Ruud Vormer, Bas Dost, Antonio Nusa en Abakar Sylla. Coach: Alfred Schreuder.
Antwerp: Jean Butez - Jelle Bataille (61’ Ritchie De Laet), Abdoulaye Seck, Dorian Dessoleil (83’ William Pacho), Dinis Almeida (83’ Johannes Eggestein), Sam Vines - Radja Nainggolan, Faris Haroun (83’ Pieter Gerkens), Alhassan Yusuf - Michel Ange Balikwisha, Michael Frey (61’ Benson Manuel). Coach: Brian Priske.
Gele kaarten: Nainggolan, Dessoleil, Nsoki, Seck, De Laet.
Rode kaarten: 90’ Seck (2x geel).
Doelpunten: 37’ Buchanan (1-0).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in