Club opnieuw leider na 0-2 zege op Antwerp

Club Brugge heeft de topper op het veld van Antwerp met 0-2 gewonnen. Krépin Diatta bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong, terwijl de thuisploeg al na een kwartier met tien verder moest na rood voor Gélin. Bij het begin van de tweede helft zorgde Mats Rits voor de beslissing. Dankzij deze overwinning wipt Club over Genk naar de leidersplaats.

Text: 

Het team dat dinsdag in Rome op een zucht van een mirakel strandde, onderging twee wijzigingen. Brandon Mechele kwam opnieuw in de ploeg, waardoor Federico Ricca doorschoof naar de linkerflank. Eduard Sobol verdween bijgevolg uit de basis. Ruud Vormer testte positief op het coronavirus en was er dus eveneens niet bij. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Mats Rits.

Diatta adelantó pronto al Brujas
Diatta adelantó pronto al Brujas

Door de nederlaag van Genk kon Blauw-Zwart opnieuw de leidersplaats veroveren. De Bruggelingen trokken meteen ten aanval en kwamen na een dikke minuut spelen al op voorsprong: na een geniale pass van Lang trapte Krépin Diatta de 0-1 binnen. Club was duidelijk baas, maar Antwerp kon bij de eerste kans ook bijna scoren: een harde trap van Juklerød zoefde tegen de paal. De Bruggelingen kwamen goed weg en kenden na een kwartier nog een meevaller: Jérémy Gélin trok aan de noodrem bij De Ketelaere en dus werd de verdediger met rood van het veld gestuurd.

Noa Lang se acercó varias veces al gol
Noa Lang se acercó varias veces al gol
Text: 

Club zat daardoor in een zetel en ging in alle rust op zoek naar een tweede doelpunt. Een vrije trap van Vanaken ging naast, kopballen van Lang en Rits eindigden over doel, Beiranvand bracht redding op schoten van Lang en Diatta, terwijl Rits een voorzet van De Ketelaere naast doel devieerde. De beste kansen vielen nog op slag van rust. Na een vrije trap van Refaelov kon Mignolet redding brengen op een kopbal van Gerkens en aan de overkant spatte een volley van Noa Lang uiteen op de paal.

Na de rust hoopte Antwerp zich opnieuw in de match te knokken, maar het was Club Brugge dat meteen een tweede keer kon scoren. Een hoekschop van Lang werd weggewerkt in de voeten van Mats Rits en die krulde de 0-2 binnen vanop de rand van de zestien meter. Een ideaal scenario dus voor Blauw-Zwart, dat zo de buit leek binnen te hebben. Kort daarop werd het zelfs bijna 0-3, maar na een voorzet van De Ketelaere gleed Diatta weg net voor hij kon afdrukken.

Text: 

Op het uur kwam Simon Deli in de plaats van Balanta, waardoor Kossounou als verdedigende middenvelder ging spelen. Club bleef de match controleren en mondjesmaat op zoek gaan naar een derde goal. Zo probeerde De Ketelaere Lang te bedienen, maar Beiranvand was bij de les. Direct daarna kon de Iraanse doelman ook Vanaken het scoren beletten, terwijl hij ook redding bracht op een schot van Diatta. Aan de overkant landde een volley van Louis Verstraete op het dak van het doel en ging een kopbal van Mbokani naast. De aanvaller ging ook gretig liggen na een contact met Kossounou, maar Laforge liet doorspelen.

Debido a la ausencia de Vormer, Vanaken fue capitán
Debido a la ausencia de Vormer, Vanaken fue capitán

In de slotfase mocht ook Okereke nog invallen, maar de Nigeriaan kon geen doelpuntje meer meepikken. Na een counter sprong de bal net te ver van zijn voet en ook Mata kon Okereke net geen doelpunt aanreiken. Het bleef dus 0-2, waardoor Club een makkelijke zege pakte. Dankzij deze overwinning springt Blauw-Zwart opnieuw over Genk naar de leidersplaats.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 16

Toeschouwers: geen – Bosuilstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Antwerp: Alireza Beiranvand – Abdoulaye Seck, Jérémy Gélin, Dylan Batubinsika – Koji Miyoshi (30’ Aurelio Buta), Faris Haroun, Martin Hongla (71’ Louis Verstraete), Simen Juklerød – Pieter Gerkens, Lior Refaelov (61’ Alexis De Sart) - Dieumerci Mbokani. Coach: Ivan Leko

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Federico Ricca – Mats Rits, Éder Balanta (61’ Simon Deli), Hans Vanaken – Krépin Diatta, Charles De Ketelaere (90’ Youssouph Badji), Noa Lang (78’ David Okereke). Bank: Nick Shinton, Senne Lammens, Eduard Sobol, Ignace Van der Brempt, Thomas Van den Keybus, Michael Krmenčík en Emmanuel Dennis. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Hongla, Balanta, Batubinsika, Mbokani.

Rode kaarten: 16’ Gélin.

Doelpunten: 2’ Diatta (0-1), 49’ Rits (0-2).

 

Tekst: Steven Floin

Antwerp-Club 13-12-2020

Related articles