zondag 17 januari 2021 20:30

Club pakt vlotte 0-3 zege op het Kiel

Club Brugge heeft een ruime en verdiende 0-3 overwinning geboekt tegen Beerschot. Blauw-Zwart had al vlug een dubbele voorsprong beet dankzij Dost en Kossounou. In de slotfase zorgde Lang voor de 0-3 eindstand. Dankzij deze zege loopt Club zeven punten uit op eerste achtervolger Genk.

Club Brugge verscheen met dezelfde elf aan de aftrap als vorige week tegen STVV. Bas Dost was tijdig fit geraakt en stond opnieuw in de basis. De Nederlander werd voorin geflankeerd door Lang en Diatta. Charles De Ketelaere speelde opnieuw op de positie van Hans Vanaken, die zijn tweede schorsingsdag uitzat. Door de nederlagen van eerste achtervolgers Genk en Charleroi kon Blauw-Zwart net als vorige week een uitstekende zaak doen in het klassement.

Mats Rits jugó contra su ex equipo
Mats Rits jugó contra su ex equipo

De Bruggelingen namen de match meteen in handen en zorgden ook voor het eerste gevaar: een lage voorzet van Lang werd net voor Dost weggewerkt. Na een kwartier was het wel raak. De Ketelaere bediende Bas Dost en de Nederlander devieerde het leer met buitenkant voet in doel. Luttele minuten later kon Club de voorsprong al verdubbelen: een harde knal van Lang week af en werd van dichtbij binnengetikt door Odilon Kossounou. 

Bas Dost adelantó al Brujas
Bas Dost adelantó al Brujas

Club Brugge bleef gretig en geconcentreerd voetballen, waardoor het de match volledig onder controle hield. Het kwam ook enkele keren dicht bij een derde goal. Na een solo van De Ketelaere bracht Vanhamel redding, Vormer krulde een vrije trap net naast de kruising, een spectaculaire poging van Lang ging naast en Vanhamel bokste een knal van Diatta weg. Het enige wat Beerschot daar tegenover kon stellen, was een afgekeurd doelpunt van Holzhauser en een stifter van Vorogovskiy die door Mignolet gered werd.

Na de rust gooide de thuisploeg met Noubissi een extra spits in de strijd. Beerschot probeerde Club meer onder druk te zetten, al liet Blauw-Zwart zich niet uit verband spelen. Suzuki kon wel twee keer dreigen: eerst pakte Mignolet zijn schot en daarna ging de poging van de aanvaller naast. Aan de overkant kwamen de Bruggelingen erg dicht bij een derde goal: Vormer omspeelde Vanhamel maar zijn schot werd net voor de lijn gekeerd door Coulibaly. Direct daarna pareerde Vanhamel een schot van Dost.

De Nederlander ging daarna uit voorzorg naar de kant, waardoor De Ketelaere opnieuw doorschoof naar het centrum van de aanval. De jonge Bruggeling bediende eerst de ingevallen Ricca en daarna Rits, maar beide spelers konden net niet scoren. Aan de overkant pakte Noubissi uit met een knappe volley, maar Mignolet kon met een uitstekende reflex het leer net over de deklat duwen. Even later pakte Vanhamel een schot van Rits, terwijl Kossounou een bal net voor de eigen doellijn kon wegkoppen.

Noa Lang marcó el 0-3
Noa Lang marcó el 0-3

In de slotfase kon Beerschot geen vuist meer maken, terwijl Club steeds dichter bij de 0-3 kwam. Noa Lang mikte het leer eerst nog naast, maar zeven minuten voor tijd lukte het dan toch: na een tegenaanval knalde de Nederlander het leer via de binnenkant van de paal in doel. Stefano Denswil vierde daarna nog zijn terugkeer, maar de score veranderde niet meer. Dankzij deze overwinning vergroot Club Brugge zijn voorsprong. Het telt nu zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Genk.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 20

Toeschouwers: geen – Olympisch Stadion

Scheidsrechter: Lothar D’Hondt

Beerschot: Mike Vanhamel – Reda Halaimia (63’ Loris Brogno), Frédéric Frans, Dario Van den Buijs Jan Van den Bergh - Abdoulie Sanyang (63’ Joren Dom), Ismaila Coulibaly (87’ George Broadbent), Tom Pietermaat (77’ Blessing Eleke), Raphael Holzhauser, Yan Vorogovskiy (46’ Marius Noubissi) - Musashi Suzuki. Coach: Hernán Losada.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Eduard Sobol (57’ Federico Ricca) – Ruud Vormer, Mats Rits (84’ Stefano Denswil), Charles De Ketelaere (84’ Youssouph Badji) – Krépin Diatta, Bas Dost (62’ Éder Balanta), Noa Lang (84’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Nick Shinton, Simon Deli, Ignace Van der Brempt en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Van den Buijs, Sobol, Coulibaly, Van den Bergh.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 15’ Dost (0-1), 19’ Kossounou (0-2), 83’ Lang (0-3).

 

Tekst: Steven Floin

Beerschot-Club 17-01-2021

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in