Club pakt vlotte 0-4 zege op Eupen

Club Brugge heeft een ruime 0-4 overwinning geboekt op het veld van Eupen. Vanaken en Diatta brachten Blauw-Zwart halfweg de eerste helft 0-2 voor. Dankzij goals van Vormer en opnieuw Vanaken kort voor en na de rust lag de wedstrijd al vlug in een beslissende plooi.

Text: 

In vergelijking met de match van vorige week tegen STVV voerde Ivan Leko één wijziging door: de herstelde Brandon Mechele nam centraal achterin de plaats in van Sofyan Amrabat. Club wou vroeg scoren en kreeg daar na drie minuten al de kans toe: een kopbal van Wesley ging echter voorlangs. Kort daarop leken de Bruggelingen een nog betere kans te krijgen. Scheidsrechter Van Driessche wees immers naar de stip na een duel tussen Vanaken en Castro Montes. Na het bekijken van de beelden keerde de ref echter op zijn stappen terug.

Vanaken bracht Club halfweg de eerste helft op voorsprong
Vanaken bracht Club halfweg de eerste helft op voorsprong

De thuisploeg loerde op de counter via de aalvlugge Fall, maar het was wel Blauw-Zwart dat de meest dreigende ploeg bleef. Zo kopte Diatta op het kwartier een voorzet van Vlietinck net voorlangs. Halfweg de eerste helft werd de Brugse aanvalslust uiteindelijk toch beloond: een schot van Schrijvers werd afgeblokt, maar Hans Vanaken kon de rebound binnenduwen. Amper een minuut later stond het zelfs al 0-2: Vanaken onderschepte de bal op het middenveld, bediende Krépin Diatta en die schoot het leer overhoeks binnen.

Krépin Diatta scoorde zijn eerste doelpunt voor Club
Krépin Diatta scoorde zijn eerste doelpunt voor Club
Text: 

Club nam daarna wat gas terug, maar bleef wel duidelijk baas. Via Siebe Schrijvers kwam het ook twee keer dicht bij een derde doelpunt. Eerst had Van Crombrugge een prima redding in huis op zijn kopbal en kort daarop kon de Limburger net niet bij een voorzet van Vlietinck. Het enige wat het team uit de Oostkantons daar tegenover kon zetten, was een kopbal van Fall die – weliswaar vanuit buitenspel – voorlangs ging.

De Bruggelingen leken met twee doelpunten voorsprong de rust in te duiken, maar dat was buiten Ruud Vormer gerekend. De Brugse kapitein krulde een vrije trap enig mooi over de muur en zorgde zo voor de 0-3. Voor zover er nog twijfel bestond over de Brugse winstkansen, kwam daar direct na de rust meteen duidelijkheid over: Vormer ontsnapte op rechts, bediende Gouden Schoen Vanaken en die schoot de 0-4 prachtig binnen.

Text: 

Club kon daarna de match rustig controleren, al probeerde Eupen-coach Makélélé met de inbreng van extra aanvallend geweld toch nog de eer te redden. Zo ging een kopbal van Toyokawa via de vingertoppen van Horvath tegen de paal, terwijl Fall zijn poging niet kon kadreren. Aan de overkant moest Van Crombrugge tot twee keer toe redding brengen: eerst op een schot van Schrijvers en daarna op een vrije trap van Vanaken.

Ruud Vormer zorgde met een knappe vrije trap voor de 0-3
Ruud Vormer zorgde met een knappe vrije trap voor de 0-3

Leko gunde in de slotfase Jelle Vossen en Kaveh Rezaei nog speelminuten, maar de aanvallers slaagden er niet in om een doelpuntje mee te pikken. De beste kans was nog voor Krépin Diatta, maar na een prachtige actie knalde de Senegalees het leer over de deklat. Diep in de blessuretijd kon Mechele met een prima verdedigende actie nog een doelpunt van Fall verijdelen. Het bleef dus 0-4, maar aangezien ook Genk won, blijft de achterstand op de Limburgers zes punten.

Jupiler Pro League – Speeldag 29

Toeschouwers: 3.414 – Kehrwegstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

KAS Eupen: Hendrik Van Crombrugge - Alessio Castro Montes, Jordan Lotiès (57’ Amani Lazare), Rocky Bushiri, Siebe Blondelle, Silas Gnaka (69’ Youssef Msakni) - Sulayman Marreh (46’ Yuta Toyokawa), Luis Garcia, Rémi Mulumba - Mamadou Fall, Eric Ocansey. Coach: Claude Makélélé.

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Thibault Vlietinck (77’ Dion Cools), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Krépin Diatta – Siebe Schrijvers (73’ Kaveh Rezaei), Wesley Moraes (67’ Jelle Vossen). Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Sofyan Amrabat, Emmanuel Dennis en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 22’ Vanaken (0-1), 23’ Diatta (0-2), 44’ Vormer (0-3), 47’ Vanaken (0-4).

 

Tekst: Steven Floin

Eupen-Club Brugge 10-03-2019

Related articles