zondag 10 april 2022 20:30

Club pakt vlotte 2-0 thuiszege tegen KV Mechelen

Club Brugge heeft de reguliere competitie afgesloten met een 2-0 thuiszege tegen KV Mechelen. Mats Rits bracht Blauw-Zwart na een half uur op voorsprong, terwijl Andreas Skov Olsen een kwartier voor tijd voor de definitieve beslissing zorgde.

Alfred Schreuder voerde drie wijzigingen door aan het team dat vorige week won op Beerschot. Op het middenveld nam Denis Odoi de plaats in van Vormer, op de linkerflank kreeg Tajon Buchanan de voorkeur op Sobol en voorin mocht Sargis Adamyan starten in de plaats van De Ketelaere. De Armeniër begon ook erg gedreven aan de partij en kreeg in de eerste tien minuten al meteen twee prima kansen: na een aflegger van Skov Olsen krulde hij het leer net naast en na een knappe doorsteekpass van Lang werd zijn stifter gered door doelman Coucke.

Adamyan werd afgestopt door Coucke
Adamyan werd afgestopt door Coucke

Club was duidelijk baas en bleef volop op zoek gaan naar de openingsgoal. Een schot van Lang werd afgeblokt, maar vooral Adamyan kwam steeds dichter bij een doelpunt: zijn knal richting verste hoek werd gered door Coucke, een afzwaaier zoefde naast en ook zijn schot vanuit een scherpe hoek was niet gekadreerd. Na twintig minuten ging ook Buchanan zijn kans, maar ook zijn knal werd gepareerd door Coucke. Direct daarna ging ook een afgeweken schot net naast.

Mats Rits bracht Club op voorsprong
Mats Rits bracht Club op voorsprong

De Mechelse doelman leek in een schiettent te staan, maar hield stand. Al kwamen de Bruggelingen wel steeds dichter bij een doelpunt. Kort voor het halfuur schilderde Buchanan het leer op het hoofd van Adamyan, maar zijn kopbal strandde op de deklat. Even later lukte het dan toch: Vanaken bediende Mats Rits en die trapte de oververdiende 1-0 in doel. Kort voor de rust wees Bram Van Driessche naar de stip na een fout van Swers op Skov Olsen. Na het bekijken van de beelden kwam de ref echter terug op zijn beslissing.

Ook in de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer duren, al duwde Blauw-Zwart minder door dan voor de pauze. Het bleef wel baas en ging in alle rust op zoek naar een tweede doelpunt. Zo pakte Lang al vroeg uit met een knappe actie, maar de Nederlander vond Coucke op zijn weg. Even later ging een afzwaaier van Buchanan naast, terwijl Skov Olsen zijn vrije trap hoog over doel mikte. 

Op het uur pakte Club nog eens uit met een pijlsnelle aanval, maar Rits kon de aflegger van Skov Olsen niet verzilveren. Doelman Coucke bracht immers opnieuw redding. Even later bediende Lang de ingevallen De Ketelaere, maar zijn poging werd afgeblokt. De verdiende 2-0 viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Swers werkte de bal ongelukkig weg in de voeten van Andreas Skov Olsen. De Deen nam het leer in één tijd op de slof en zorgde zo voor de definitieve beslissing.

Hans Vanaken gaat voorbij Walsh
Hans Vanaken gaat voorbij Walsh

Tien minuten voor tijd ging De Ketelaere alleen door en trapte de 3-0 heerlijk binnen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ook Buchanan pakte nog uit met een knappe actie, maar Coucke redde zijn plaatsbal. Diep in de blessuretijd kon KV Mechelen voor het eerst zelf dreigen, maar de poging van Shved ging over doel. Dankzij deze overwinning beëindigt Club Brugge de reguliere competitie met 72 punten. Het begint daardoor aan de Champions’ Play-offs met 36 punten.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 34
Toeschouwers:
28.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Andreas Skov Olsen, Mats Rits, Denis Odoi (38’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Sargis Adamyan (67’ Charles De Ketelaere), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Jack Hendry, Ruud Vormer, Bas Dost, Antonio Nusa en Cisse Sandra. Coach: Alfred Schreuder.
KV Mechelen: Gaëtan Coucke - Sandy Walsh, Vinicius, Jordi Vanlerberghe, Iebe Swers - Samuel Oum Gouet (66’ Gustav Engvall), Rob Schoofs, Jannes Van Hecke (83’ Bas Van den Eynden) - Geoffry Hairemans, Hugo Cuypers (83’ Thody Elie Youan), Nikola Storm (71’ Marian Shved). Coach: Wouter Vrancken.
Gele kaarten: Odoi, Van Hecke, Nsoki.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 32’ Rits (1-0), 76’ Skov Olsen (2-0).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in