zaterdag 12 november 2022 09:00

Club - R. Antwerp: de Club Facts

Morgen is er de laatste wedstrijd voor het WK in Qatar. Club ontvangt dan Antwerp in een uitverkocht Jan Breydel. Met de onderstaande Club Facts kun je je uitstekend voorbereiden op de kraker van morgen!

Unibet – Nummer 1 in verantwoord spelen (+18).

DE WEDSTRIJD

De wedstrijd tegen Antwerp is voor Club al de 25ste officiële wedstrijd van het seizoen. Als Club zondag wint, pakken ze hun 50ste thuiszege tegen de Great Old. In totaal speelde Club al 83 thuiswedstrijden tegen de tegenstander van zondag. Daarin werd dus 49 keer gewonnen, 16 keer gelijkgespeeld en 18 keer verloren. In de laatste zes onderlinge duels verloor Club niet van Antwerp (W4 en D2) en in de laatste 20 thuiswedstrijden tegen Antwerp verloor Club slechts 1 keer, op 21 maart 2021. Toen werd het 0-2.

Als Club wint, doet het puntengewijs beter dan vorig seizoen. Vorig seizoen had Blauw-Zwart halverwege het seizoen 33 punten, bij een overwinning morgen telt Club 35 punten. Vorig seizoen speelde Club trouwens kampioen na een overwinning tegen Antwerp in de Champions’ Play-Offs.

Carl Hoefkens kan opnieuw rekenen op Abakar Sylla. De Jonge Ivoriaan keert terug uit schorsing. Voor Nielsen en Odoi schuilt er dan weer schorsingsgevaar, want bij een gele kaart missen ze de eerste wedstrijd na het WK, tegen OHL.
Hans Vanaken heeft goeie herinneringen aan Antwerp. De Brugse aanvoerder kon in de laatste vijf duels vier keer scoren. Ferran Jutglà is topschutter voor Blauw-Zwart en gaat zondag opzoek naar zijn achtste competitietreffer.

DE TEGENSTANDER

Royal Antwerp FC is te gast in het Jan Breydelstadion. De ploeg van Mark van Bommel raasde in het seizoensbegin als een stoomtrein door onze competitie, maar de laatste weken stokt de motor wat. In de laatste vijf wedstrijden kon het maar een keer winnen en haalde het 4/15. Daardoor telt het nu 9 punten achterstand op leider Genk, en kon Club naderen tot op 2 punten van Stamnummer 1.

Deze zomer maakte Antwerp een heuse transformatie door. Marc Overmans werd gehaald als nieuwe technisch directeur en hield meteen een grote kuis. Brian Priske werd als T1 vervangen door Nederlander Mark van Bommel, en De Bosuil verwelkomde ook heel wat nieuwe spelers.

Doelman: Davino Verhulst [Apollon Smyrnis (Gre)]
Verdedigers: Toby Alderweireld [Al-Duhail SC (Qat)] en Gastón Ávila (Arg) [Boca Juniors (Arg)]
Middenvelder: Jurgen Ekkelenkamp (Ned) [Hertha BSC (Ger)]
Aanvallers: Vincent Janssen (Ned) [Monterrey (Mex)], Calvin Stengs (Ned) [gehuurd van OGC Nice (Fra), Anthony Valencia (Ecu) [Independiente (Ecu)], Christopher Scott (Ger/Gha) [Bayern München (Ger)] en Arbnor Muja (Kos) [FC Drita (Kos)]
Middenvelder Jurgen Ekkelenkamp en aanvaller Vincent Janssen zijn trouwens meteen bepalend voor hun nieuwe club. Met respectievelijk vijf assists en acht doelpunten hebben ze een belangrijk aandeel in de huidige tweede plaats van Antwerp.

MIJLPALEN

Voor Brandon Mechele kan het morgen een heel speciale wedstrijd worden. Het rasecht jeugdproduct van Blauw-Zwart staat voor zijn 350ste officiële wedstrijd voor Club, Eduard Sobol voor zijn 125ste wedstrijd in het Brugse shirt.

Hans Vanaken, die met de Rode Duivels meegaat naar het WK in Qatar, kan zondag zijn 275ste officiële competitiewedstrijd spelen voor Club. Skov Olsen, een andere WK-ganger van de landskampioen, mag misschien zijn 30ste competitiematch als Clubspeler spelen.

SCHEIDSRECHTER  

Jonathan Lardot werd aangeduid als scheidsrechter voor de kraker op speeldag 17. De ervaren Belg wordt bijgestaan door lijnrechters Florian Lemaire en Laurent Conotte. Alexandre Boucaut is vierde official. In Tubeke is Nathan Verboomen de VAR, Ella De Vries en Glen Claes flankeren hem.

Lardot fluit voor de 13de keer een thuiswedstrijd voor Blauw-Zwart. Nog nooit verloor Club thuis als Lardot de wedstrijdleiding in handen hand, 11 zegens en 2 draws. Voor de Great Old is het de 25ste wedstrijd met Lardot als scheidsrechter. De laatste acht wedstrijden eindigden vijf keer op een zege, een keer op een gelijkspel en twee keer werd er verloren.  

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in