woensdag 29 augustus 2018 14:30

Club rouwt om het overlijden van ex-speler Gaby Savat

Gewezen Club-verdediger én boekhouder van Blauw-Zwart Gaby Savat is op 26 augustus op 85-jarige leeftijd overleden.

De verdediger begon zijn voetballoopbaan bij SK Maldegem alvorens in 1952 op De Klokke een mooie voetballoopbaan uit te bouwen. Hij speelde op het einde van het seizoen 1967-‘68 zijn laatste wedstrijd voor Club. Gaby Savat was tevens beroepshalve als boekhouder aan de slag bij de Blikslagerijen De Clerck, destijds gerund door de gewezen Clubvoorzitters André De Clerck en zijn zoon Fernand. Gaby was ook van 1 januari 1974 tot 31 juli 2005 werkzaam als accountant van Club Brugge. 

Savat speelde voor Club Brugge 220 officiële wedstrijden en scoorde 1 doelpunt. De bekendste spelersnamen die in zijn Brugse periode aan zijn zijde speelden zijn : Lucien Masyn, Albaert Caerels, Fernand Boone, Fernand Watteeuw, Fernand Goyvaerts, Robert Deurwaerder, Roger Van Gansbeke, Gilbert Marmenout, André Vanderlinden, Fons Bastijns, Freddy Hinderyckx, Johny Thio, Walter Loske, Erwin Vandendaele, Kurt Axelsson, Pierre Carteus en Raoul Lambert.

De begrafenisplechtigheid vindt op zaterdag 1 september om 10 uur plaats in de Sint-Pieterskerk langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge.

Het bestuur van Club Brugge biedt haar innige blijken van deelneming aan zijn echtgenote Marie-Thérèse Lerou, zijn kinderen en kleinkinderen aan. (JKB)

Club rouwt om het overlijden van ex-speler Gaby Savat
Club rouwt om het overlijden van ex-speler Gaby Savat

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in