Club sluit seizoen af met 3-2 zege tegen Antwerp

Club Brugge heeft het seizoen afgesloten met een 3-2 zege tegen Antwerp. Loïs Openda bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong, maar Baby en Mbokani zorgden kort na de rust voor de ommekeer. In de slotfase sleepten Vossen en opnieuw Openda alsnog een verdiende zege uit de brand.

Text: 

Ivan Leko voerde vier wijzigingen door aan het team dat donderdag onderuit ging op Standard. Mata en de geschorste Mechele werden achterin vervangen door Saulo Decarli en Mats Rits, die een rij achteruit schoof. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Marvelous Nakamba. Ook Siebe Schrijvers kwam in de ploeg en startte op links, waardoor Diatta opschoof naar de rechterflank. Voorin speelde Loïs Openda samen met Wesley in de spits. Amrabat en Dennis verdwenen bijgevolg uit de ploeg.

Siebe Schrijvers verscheen aan de aftrap
Siebe Schrijvers verscheen aan de aftrap

Antwerp zorgde via Lamkel Zé voor het eerste gevaar, maar Club had meteen een gepast antwoord klaar. Na een prachtige aanval legde Diatta de bal terug tot bij Vanaken en zijn voorzet werd door Openda knap in één tijd binnengetikt. Een vroege voorsprong dus voor Blauw-Zwart, dat kort daarop wel goed weg kwam: Horvath had een geweldige reflex in huis op een poging van Mbokani en daarna maaide Baby onbegrijpelijk over de bal. Na twintig minuten leek de gelijkmaker toch een feit, maar na een te korte terugspeelbal van Rits strandde de lob van Mbokani op de deklat.

Jelle Vossen maakte gelijk van op de stip
Jelle Vossen maakte gelijk van op de stip
Text: 

Erg hoogstaand was het voetbal niet, maar kansen waren er wel bij de vleet: een kopbal van Vanaken werd gered door Bolat, die ook een prima reflex in huis had op een poging van Openda. Kort daarop was de jonge spits opnieuw alleen door, maar Bolat verijdelde de 2-0. Aan de overkant liet Horvath een terugspeelbal bijna binnen rollen, maar de Amerikaan kon het leer nog net voor de doellijn ontzetten. Kort voor de rust kregen beide teams nog verschillende kansen: een vrije trap van Vormer zoefde naast en een kopbal van Vanaken ging over, terwijl aan de overkant Mbokani en Yatabaré hun pogingen eveneens niet konden kadreren.

Bij het begin van de tweede helft lieten de Bruggelingen de kans liggen om hun voorsprong te verdubbelen: Diatta bediende de vrijstaande Wesley, maar de Braziliaan aarzelde te lang waardoor zijn poging afgeblokt werd. Antwerp kwam met de schrik vrij en bleef zelf ook dreigen. Een deviatie van Haroun ging eerst nog naast, maar even later was de gelijkmaker dan toch een feit: na een voorzet van Lamkel Zé kopte Amara Baby de 1-1 binnen. Direct daarna slikte Club zelfs een tweede tegentreffer toen Mbokani een voorzet binnengleed. De lijnrechter vlagde voor buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt toch goedgekeurd.

Text: 

Blauw-Zwart was plots op achtervolgen aangewezen en schakelde dus een versnelling hoger. Diatta krulde eerst het leer net naast, terwijl de ingevallen Vossen zijn poging gered zag worden door Bolat. Kort daarop pareerde de Turkse doelman ook een harde voorzet van Schrijvers. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. Een voorzet van Diatta raakte de arm van Oparé en dus wees scheidsrechter Laforge naar de stip. Hans Vanaken gunde de bal aan Jelle Vossen en die knalde de elfmeter onhoudbaar binnen.

Loïs Openda kroonde zich met twee goals tot matchwinnaar
Loïs Openda kroonde zich met twee goals tot matchwinnaar

Direct daarna ging Openda neer in de zestien meter, maar Laforge liet doorspelen. Aan de overkant had Decarli een ultieme tackle in huis waardoor Baby niet kon scoren, terwijl een poging van Bolingi over ging. Het bleef razendspannend, maar het was uiteindelijk uitblinker Openda die in de slotminuut Club alsnog de zege schonk. De aanvaller tikte aan de tweede paal een voorzet van Vormer binnen en zorgde zo voor de 3-2. In de blessuretijd zoefde een harde knal van Refaelov nog over de deklat en redde Bolat een schot van de ingevallen Luan Peres. De score wijzigde niet meer en dus sloot Club Brugge het seizoen af met een zege. Het eindigt zo op twee punten van kampioen Genk.

Jupiler Pro League – Play-Off I, speeldag 10

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Club Brugge: Ethan Horvath – Saulo Decarli, Mats Rits, Stefano Denswil – Krépin Diatta (91’ Luan Peres), Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Siebe Schrijvers – Loïs Openda (96’ Cyril Ngongé), Wesley Moraes (58’ Jelle Vossen). Bank: Karlo Letica, Benoît Poulain, Sofyan Amrabat en Brendan Schoonbaert. Coach: Ivan Leko.

Antwerp: Sinan Bolat – Daniel Opare (83’ Ivo Rodrigues), Abdoulaye Seck, Dylan Batubinsika (86’ Jonathan Bolingi), Simen Juklerød Sambou Yatabaré (46’ Lior Refaelov), Faris Haroun, Omar Govea - Didier Lamkel Zé, Dieumerci Mbokani, Amara Baby. Coach: László Bölöni.

Gele kaarten: Yatabaré, Wesley, Decarli, Baby, Mbokani, Rodrigues.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 4’ Openda (1-0), 53’ Baby (1-1), 56’ Mbokani (1-2), 80’ Vossen (penalty, 2-2), 89’ Openda (3-2).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Antwerp 19-05-2019

Related articles