zaterdag 8 januari 2022 17:00

Club sluit stage af met overwinning

Deze middag stond de tweede en laatste oefenpot van de winterstage gepland. Club nam het op tegen Puskas Akademia, een ploeg uit de eerste klasse van Hongarije. Mats Rits zorgde voor het enige doelpunt van de match na een knappe actie van Noa Lang.

Het devies was bij aanvang al meteen duidelijk. Club Brugge, dat aantrad met een driemansdefensie, legde er meteen de pees op met een hoge pressing. Rits noteerde de eerste grote kans na een rommelige situatie in de grote rechthoek van Puskas, maar zijn poging werd afgeblokt. In het kwartier die volgde was Club heer en meester, zonder daarbij al te grote kansen bij elkaar te voetballen.

Na twintig minuten viel het verdiende doelpunt. Op aangeven van Noa Lang kon Mats Rits de 1-0 tegen de touwen duwen. Een minuutje later kon Puskas bij een zeldzaam tegenprikje Mignolet eens aan het werk zetten, maar onze doelman was goed wakker en wist nog voor het gevaarlijk kon worden de angel uit de aanval te halen. Vijf minuten voor affluiten van de eerste helft kon Club nog een aantal keer dreigen. Eerst viseerde De Ketelaere de paal, en daarna strandde ook Dost zijn poging tegen de paal. Diezelfde Dost zag even later een knappe volley een metertje over doel vliegen. Club ging rusten met een oververdiende, maar krappe voorsprong.

Na de pauze voerde coach Schreuder zoals verwacht geen personele wijzigingen door. Dezelfde elf namen domineerden de partij, maar echt kansen bij elkaar voetballen zat er niet in. In een tweede helft met veel middenveldspel werd Mignolet één keer aan het werk gezet. De Truienaar ging goed plat op een voorzet en voorkwam daarmee dat Puskas de gelijkmaker kon binnentikken.

Invallers Sobol, Van der Brempt, Audoor, Sandra en Nusa konden niets meer aan de stand op het scorebord wijzigen. Zo eindigt Club Brugge zijn oefenstage in Marbella met een verdiende overwinning en een clean sheet.

Doelman Mignolet was na affluiten tevreden: “Het had zeker meer dan 1-0 kunnen zijn. Ik denk dat we de volledige wedstrijd gecontroleerd hebben, met voldoende kansen. We hebben ook weinig kansen weggegeven, toch iets waar ik tevreden mee ben. We hebben opnieuw veel dingen gezien waarop we gewerkt hebben, in een nieuwe formatie, met drie achterin. Tegelijkertijd hebben we heel wat kansen bijeen gevoetbald en de tegenstander weinig kansen gegeven om tegen te prikken. Het was een wedstrijd waarin we heel gecontroleerd hebben gespeeld. Ik denk dus dat we wel tevreden kunnen zijn over deze wedstrijd en met uitbreiding over deze hele stage, waarin we goede stappen hebben gezet en we volgende week aan kunnen verder werken.”

“Die nul houden was iets wat in de afgelopen maanden niet zo simpel was. Dat hebben we nu twee keer wel gedaan. Oké, het zijn niet dezelfde tegenstanders als in de competitie, maar we stonden gewoon heel stabiel vandaag en gaven niets weg. We hielden de bal in de ploeg en konden tegelijkertijd gevaar creëren, dat is wat we willen.”

“Deze stage en de vergaarde speelminuten is voor jonge spelers heel erg leuk om zich verder te ontwikkelen. En je ziet dat ze talent hebben. Dat zie je niet enkel aan wat ze vandaag hebben laten zien, maar ook aan wat ze presteren op training. Je ziet dat er potentieel in zit, en als ze zich zo kunnen blijven ontwikkelen zitten er weer enkele talenten aan te komen", aldus de goalie van Blauw-Zwart.

Opstelling: Mignolet, Mechele, Hendry, Nsoki, Vormer, Mata, De Ketelaere, Rits, Lang, Buchanan & Dost.

Wissels: Sobol (62' - Nsoki), Van der Brempt (62' - Mata), Audoor (67' - Dost), Sandra (74' - Buchanan), Nusa (74' - Lang).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in