Club speelt 0-0 gelijk op Antwerp

Club Brugge is op bezoek bij Antwerp blijven steken op een 0-0 gelijkspel. In een spannend en fysiek slopend duel kregen beide teams wel enkele prima kansen, maar gescoord werd er niet. Door dit gelijkspel loopt de achterstand van Blauw-Zwart op leider Genk op tot zes punten.

Text: 

Ivan Leko voerde twee wijzigingen door aan het elftal dat vorige week onderuit ging tegen Racing Genk: Arnaut Danjuma nam op de linkerflank de plaats in van Krépin Diatta, terwijl voorin Loïs Openda de voorkeur kreeg op Siebe Schrijvers. Door de winst van Genk vrijdag op Standard kon Club zich geen puntenverlies veroorloven, terwijl Antwerp mits winst op gelijke hoogte kon komen van Blauw-Zwart. Grote belangen dus, en dat bleek ook op het veld. De wedstrijd begon met hoge intensiteit, met kansen aan beide zijden: Horvath moest een schot van Mbokani redden en aan de overkant ging een poging van Openda voorlangs.

Loïs Openda verscheen aan de aftrap
Loïs Openda verscheen aan de aftrap

De beste kans was na een dik kwartier voor de thuisploeg: na een vlijmscherpe counter bediende Lamkel Zé de mee opgerukte Yatabaré, maar die miste zijn schot compleet. Tien minuten later kregen ook de Bruggelingen een prima kans: na een pass van Danjuma had Vanaken de hoek voor het uitkiezen, maar de Gouden Schoen mikte het leer naast. Tussendoor werd ook een schot van Wesley afgeblokt, terwijl Mata nog net een volley van Refaelov onschadelijk kon maken.

Wesley in duel met Arslanagic
Wesley in duel met Arslanagic
Text: 

Club had het lastig met de fysieke aanpak van Antwerp en slaagde er niet in om de thuisploeg uit verband te spelen. De voorzetten van op de flank werden telkens weggewerkt door Arslanagic of Van Damme, terwijl een afstandsschot van Danjuma makkelijk gepakt werd door Bolat. Kort voor de rust probeerden de Antwerpenaars de druk op te drijven, maar de Brugse defensie gaf geen krimp.

Na de pauze kwam Amrabat in de plaats van Openda, met de bedoeling om zo meer grip te krijgen op het middenveld. Die wissel wierp ook zijn vruchten af, want Club nam bij het begin van de tweede helft resoluut het commando over. Dat leek ook tot de 0-1 te leiden, maar na een knappe lob van Rits tot bij Vormer pareerde Bolat het schot van de Brugse kapitein. Direct daarna viel ook aan de overkant een uitstekende kans, maar Horvath bracht knap redding op een kopbal van Mbokani.

Text: 

Het bleef erg spannend, maar het waren wel de Bruggelingen die voor de meeste dreiging zorgden: Bolat had een ultieme reflex in huis op een schot van Danjuma, terwijl een harde knal van Amrabat naast zoefde. Antwerp loerde intussen op de counter en kwam zo ook dicht bij een doelpunt: Mbokani kreeg plots te veel ruimte, maar probeerde tevergeefs Baby te bedienen in plaats van zelf zijn kans te gaan.

Na de pauze kwam Amrabat in de plaats van Openda
Na de pauze kwam Amrabat in de plaats van Openda

In de slotfase was het toch vooral de thuisploeg die nog kwam opzetten: een schot van Lamkel Zé werd afgeblokt, een poging van Bolingi zoefde over en Horvath kon makkelijk redding brengen op een schot van Govea. De laatste kans was nog voor Club, maar Denswil kon zijn poging niet kadreren. Het bleef dus 0-0, waardoor Blauw-Zwart vrede moest nemen met een punt. Door dit gelijkspel loopt de achterstand van Club Brugge op Racing Genk op tot zes punten.

Jupiler Pro League – Play-Off I, speeldag 5

Toeschouwers: 14.000 – Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Antwerp: Sinan Bolat – Daniel Opare, Dino Arslanagic, Jelle Van Damme, Simen Juklerød – Didier Lamkel Zé, Omar Govea, Sambou Yatabaré, Lior Refaelov (59’ David Simao), Amara Baby (73’ Jonathan Bolingi) – Dieumerci Mbokani. Coach: László Bölöni.

Club Brugge: Ethan Horvath – Clinton Mata (84’ Jelle Vossen), Brandon Mechele, Stefano Denswil – Emmanuel Dennis, Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma (72’ Krépin Diatta) – Loïs Openda (46’ Sofyan Amrabat), Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Benoît Poulain, Saulo Decarli, Marvelous Nakamba en Siebe Schrijvers. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Amrabat, Mata, Yatabaré, Mechele.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: geen

 

Tekst: Steven Floin

Antwerp-Club Brugge 22-04-2019

Related articles