Club speelt 0-0 gelijk op Standard

Club Brugge heeft 0-0 gelijk gespeeld op Standard. Blauw-Zwart kreeg vooral in de eerste helft enkele kansen, maar scoren lukte niet.

Text: 

Door het stormweer afgelopen weekend werd de match verschoven van zondag naar vandaag. Blauw-Zwart had daardoor een week rust en dus was er weinig reden om veel te wisselen. Met uitzondering van de geschorste Dennis begon Club met hetzelfde elftal als vorige week in de Beker tegen Zulte Waregem. De Nigeriaan werd voorin vervangen door Charles De Ketelaere. Michael Krmenčík behield zijn basisplaats als diepe spits.

De Ketelaere sustituyó al suspendido Dennis
De Ketelaere sustituyó al suspendido Dennis

Standard ging fel van start, maar de Bruggelingen konden al vlug het commando overnemen. Na tien minuten resulteerde dat in een eerste kans, maar Deli kopte een hoekschop van Vormer net voorlangs. Aan de overkant ging een kopbal van Amallah eveneens naast. Door het slechte veld was het moeilijk combineren, maar halfweg de eerste helft kwam Club wel opnieuw dicht bij een doelpunt: Krmenčík kapte Laifis uit, maar werd dan afgestopt door Bodart.

Diatta en duelo con Cimirot
Diatta en duelo con Cimirot
Text: 

Blauw-Zwart was duidelijk baas en had ook voortdurend balbezit. Op het halfuur volgde een nieuwe kans: Vanaken zette een één-twee op met Vormer, maar het schot van de Gouden Schoen werd opnieuw gered door Bodart. Daarna viel het wat stil, al kwam Club kort voor de rust alweer dicht bij een doelpunt: na een teruglegger van Diatta kon Vormer zijn poging niet kadreren, terwijl daarna Bodart twee keer redding bracht op schoten van Sobol en De Ketelaere.

Na de pauze kwam het eerste gevaar opnieuw van de Bruggelingen. Vormer probeerde Bodart te verrassen met een voorzet-schot, maar de poging van de Nederlander ging voorlangs. De wedstrijd werd daarna vooral gekenmerkt door pittige duels en enkele opstootjes. Daardoor was het moeilijk om een hoog tempo te ontwikkelen. Met uitzondering van een kopbal van Oulare en een afgeblokt schot van Balanta waren er aanvankelijk ook geen kansen.

Text: 

Twintig minuten voor tijd kwamen de Luikenaars plots meer opzetten. Zo moest Mignolet redding brengen op een harde knal van Oulare, terwijl een vrije trap van Gavory via Balanta naast ging. De reactie van Club kon tellen: Vanaken kon de bal meegeven met Vormer, maar het schot van de Nederlander ging naast.

Krmenčík libró numerosos duelos viriles con Vanheusden
Krmenčík libró numerosos duelos viriles con Vanheusden

In de slotfase gooide Clement nog David Okereke in de strijd, maar ook de Nigeriaan kon niet meer scoren. Zowel Club als Standard speelden te slordig, waardoor er in de slotfase geen kansen meer vielen. Door dit gelijkspel blijft de voorsprong op eerste achtervolger AA Gent negen punten.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 25

Toeschouwers: 20.000 – Sclessin

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Standard: Arnaud Bodart – Mërgim Vojvoda, Zinho Vanheusden, Laifis, Nicolas Gavory – Gojko Cimirot, Samuel Bastien, Nicolas Raskin (66’ Maxime Lestienne) – Mehdi Carcela, Obbi Oulare (92’ Felipe Avenatti), Selim Amallah. Coach: Michel Preud’homme.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli – Krépin Diatta, Ruud Vormer, Éder Balanta, Hans Vanaken, Eduard Sobol – Charles De Ketelaere, Michael Krmenčík (84’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Odilon Kossounou, Matej Mitrović, Siebe Schrijvers, Federico Ricca, Mats Rits, Percy Tau en Loïs Openda. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Deli, Vormer, Oulare, Amallah.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: geen

 

Tekst: Steven Floin

Related articles