dinsdag 11 december 2018 23:00

Club speelt 0-0 gelijk tegen Atlético Madrid

Club Brugge heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid. De wedstrijd bleef lange tijd gesloten, maar een kwartier voor tijd miste de ingevallen Luan Perés dé kans om Club de zege te schenken. Blauw-Zwart beëindigt zo de groepsfase met zes punten en speelt na nieuwjaar in de Europa League.

Ivan Leko voerde slechts één wijziging door aan het elftal dat vrijdag aantrad tegen Waasland-Beveren. De achttienjarige Loïs Openda verscheen verrassend aan de aftrap en werd door Leko diep in de spits geposteerd. Sofyan Amrabat speelde deze keer op rechts, waardoor Saulo Decarli uit de basis verdween. Cyril Ngonge – ook amper achttien – behield zijn basisplaats en speelde opnieuw op de linkerflank.

Loïs Openda verscheen aan de aftrap
Loïs Openda verscheen aan de aftrap

De Spanjaarden schoten het beste uit de startblokken en zorgden vooral op links voor dreiging via de bedrijvige Saúl Ñíguez. Eerst kon Gelson Martins zijn voorzet niet verzilveren en even later bediende hij Thomas Partey, die het leer recht op Horvath trapte. Blauw-Zwart had het aanvankelijk lastig met het hoge tempo van Atlético, maar geraakte na een kwartier spelen toch beter in de wedstrijd. Via een kopbal van Openda, een schot van Denswil en een voorzet van Amrabat kon Club ook zelf voor dreiging zorgen.

Ook Cyril Ngonge mocht opnieuw starten
Ook Cyril Ngonge mocht opnieuw starten

Halfweg de eerste helft kreeg Blauw-Zwart een vrije trap op de rand van de zestien meter, maar Stefano Denswil mikte het leer binnen het bereik van doelman Oblak. Aan de overkant kwam Atlético direct daarna erg dicht bij de 0-1. Antoine Griezmann krulde de bal richting winkelhaak, maar Horvath bracht knap redding. Beide teams behielden daarna de organisatie waardoor er in de eerste helft geen kansen meer te noteren vielen.

Ook na de pauze bleef de wedstrijd erg gesloten. Club loerde zelf op de counter, maar Atlético Madrid bewees waarom het onder Diego Simeone al jaren bekend staat als het team met één van de sterkste defensies ter wereld. Kansen creëren bleek dus erg moeilijk, maar Blauw-Zwart bleef zelf eveneens goed georganiseerd spelen. Zelfs wereldkampioen Griezmann kon zich – met uitzondering van zijn flits in de eerste helft - niet doorzetten.

Een kwartier voor tijd viel plots dé kans op de 1-0 uit de lucht. Ruud Vormer krulde de bal op het hoofd van de pas ingevallen Luan Peres, maar doelman Oblak kon met een miraculeuze redding de kopbal van de Braziliaan pareren. De Spanjaarden waren meteen wakker geschud en reageerden zelf met twee kansen: een kopbal van Godín werd door Vormer weggewerkt en een schot van Koke zoefde net naast.

Luan Peres kreeg een kwartier voor tijd dé kans op de 1-0
Luan Peres kreeg een kwartier voor tijd dé kans op de 1-0

De slotfase bleef erg spannend. De Bruggelingen leken door hun beste krachten heen te zitten, maar dwongen op karakter toch nog twee kansen af: Oblak kon een poging van Vormer redden, terwijl de doelman kort daarop een voorzet van Schrijvers net voor Wesley uit de lucht kon plukken. Het bleef dus 0-0, waardoor Club Brugge de groepsfase van de Champions League afsluit met zes punten. Maandag volgt de loting van de Europa League en kent Club zijn tegenstander in de 1/16de finales.

Champions League: Groep A – Speeldag 6

Toeschouwers: 26.215 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Davide Massa (Ita)

Club Brugge: Ethan Horvath – Sofyan Amrabat, Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken (91’ Mats Rits), Cyril Ngonge (69’ Luan Peres) – Wesley Moraes, Loïs Openda (74’ Siebe Schrijvers). Bank: Karlo Letica, Matej Mitrović, Saulo Decarli en Noah Fadiga. Coach: Ivan Leko.

Atlético Madrid: Jan Oblak – Santiago Arias, Diego Godín, Francisco Montero, Saúl Ñíguez – Koke, Thomas Partey (68’ Nikola Kalinic), Rodrigo Hernández, Thomas Lemar (60’ Vitolo) – Antoine Griezmann, Gelson Martins (60’ Angel Correa). Coach: Diego Simeone.

Gele kaarten: Montero, Saúl, Denswil, Godín, Amrabat.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: geen

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Atlético Madrid 11-12-2018

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in