Club speelt 0-0 gelijk tegen Galatasaray

Club Brugge heeft de Champions League ingezet met een scoreloos gelijkspel tegen Galatasaray. Blauw-Zwart voetbalde tal van kansen bijeen via Dennis, Ricca, Okereke en Openda, maar scoren lukte niet. Bovendien kreeg Club in de slotfase geen penalty, ondanks duidelijk handspel van Marcao.

Text: 

Philippe Clement voerde twee wijzigingen door aan het team dat zaterdag de Brugse derby won: achterin kwam Matej Mitrović in de plaats van Brandon Mechele en op het middenveld verving Mats Rits Éder Balanta. Voorin vormden Dennis en Okereke een tweemansvoorhoede. Krépin Diatta speelde daardoor als rechtermiddenvelder.

Een schot van Federico Ricca strandde op de deklat
Een schot van Federico Ricca strandde op de deklat

Blauw-Zwart schoot als een komeet uit de startblokken en greep de Turken meteen bij de keel. Na zeven minuten resulteerde dat in een prima kans, maar na een voorzet van Vormer kopte Dennis het leer centimeters naast. Tien minuten later kon ook Mitrović zijn kopbal net niet kadreren. Galatasaray herstelde daarna het evenwicht en begon zelf ook te dreigen: pogingen van Falcao en Babel gingen over en naast. Kort daarop leek Rits Dennis op weg te zetten naar een doelpunt, maar de Nigeriaan mikte het leer over doel.

Dennis slaagde er niet in om te scoren
Dennis slaagde er niet in om te scoren
Text: 

Club verdiende stilaan een doelpunt, maar kwam op het halfuur met de schrik vrij. Na balverlies van Mata kon Babel alleen doorgaan, maar Simon Mignolet hield met een fantastische reflex de Nederlander van een doelpunt. De Bruggelingen lieten zich niet uit hun lood slaan en bleven volop doorgaan. Na een afgeblokt schot van Okereke nam Ricca de bal in één tijd op de slof, maar het schot van de Uruguayaan spatte uiteen op de deklat. Kort voor de rust kon ook Dennis een prachtige pass van Vanaken niet verzilveren. De Nigeriaan mikte het leer voorlangs.

Net als in de eerste helft schakelde Blauw-Zwart ook na de pauze meteen naar de hoogste versnelling. Eerst kon Rits zijn schot niet kadreren, maar even later volgden twee prima kansen. Vanaken lanceerde Dennis, maar doelman Muslera pakte uit met een uitstekende redding. Enkele minuten later bracht de Uruguayaan opnieuw redding, deze keer op een kopbal van Okereke. Het enige wat Galatasaray daar tegenover kon stellen, was een schot van Feghouli dat over ging.

Text: 

Op het uur kwam Openda in de plaats van Okereke en die kon meteen voor gevaar zorgen. De pijlsnelle spits stormde alleen op doel af, maar onder druk van twee verdedigers mikte hij het leer over doel. Galatasaray reageerde met een kans voor Ryan Babel, die het leer ruim naast mikte. Club begon daarna aan een belegering van het Turkse doel, maar ondanks de aanhoudende druk hielden de bezoekers stand.

Openda mikte het leer over de lat
Openda mikte het leer over de lat

Coach Clement gooide in de slotfase ook nog Diagne en Balanta in de strijd, maar de Bruggelingen leken hun beste pijlen verschoten te hebben. Galatasaray wou absoluut de nul houden en prikte zelf ook nog gevaarlijk tegen: een harde knal van Nagatomo zoefde slechts nipt naast. In de absolute slotfase claimde Blauw-Zwart nog een penalty na handspel van Marcao in de zestien meter, maar na het raadplegen van de videoref liet de Sloveense scheidsrechter Vinčić doorspelen. Het bleef dus 0-0, waardoor Club vrede moest nemen met een punt.

Champions League: Groep A – Speeldag 1

Toeschouwers: 28.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slo)

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Matej Mitrović, Simon Deli, Federico Ricca –Krépin Diatta, Ruud Vormer, Mats Rits (86’ Éder Balanta), Hans Vanaken – Emmanuel Dennis (70’ Mbaye Diagne), David Okereke (60’ Loïs Openda). Bank: Ethan Horvath, Eduard Sobol, Percy Tau en Brandon Mechele. Coach: Philippe Clement.

Galatasaray: Muslera – Mariano Ferreira (89’ Şener Özbayraklı), Marcao, Christian Luyindama, Yuto Nagatomo – Jean-Michaël Seri (93’ Ryan Donk), Steven Nzonzi, Mario Lemina (60’ Emre Mor) – Sofiane Feghouli, Radamel Falcao, Ryan Babel. Coach: Fatih Terim.

Gele kaarten: Lemina, Openda, Nzonzi, Vormer, Donk.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: geen

 

Tekst: Steven Floin

Club-Galatasaray 18-09-2019

Related articles