donderdag 18 februari 2021 18:00

Club speelt 1-1 gelijk op Dynamo Kiev

Club Brugge heeft een 1-1 gelijkspel behaald op het veld van Dynamo Kiev. Blauw-Zwart kwam op het uur op achterstand, maar Brandon Mechele kon meteen gelijk maken met een kopbalgoal. Volgende week kan Club op eigen veld op zoek gaan naar kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Europa League.

Het elftal dat vorige week Antwerp uit de Beker van België knikkerde, onderging vier wijzigingen. Blauw-Zwart werd geteisterd door verschillende coronabesmettingen, waardoor Denswil, Vanaken en Lang sowieso thuis waren gebleven. Bovendien testte ook Mats Rits positief, waardoor de middenvelder in extremis moest afhaken. Zij werden vervangen door Ricca, Balanta, Dirar en Okereke. Ook de technische staf ontbrak wegens corona, waardoor Club NXT-coach Rik De Mil de honneurs waarnam.

De Brugse basiself onderging vier wijzigingen
De Brugse basiself onderging vier wijzigingen

De wedstrijd werd afgetrapt bij ongeveer – 10 graden, waardoor het een tijdje duurde vooraleer beide teams onder stoom kwamen. Het eerste gevaar kwam wel van Club: een voorzet van Ricca werd door Dost doorgekopt tot bij Mata, die te ver moest uitwijken en de bal hard over en naast het doel trapte. Aan de overkant werd Besedin in stelling gebracht, maar zijn schot werd afgeblokt.

Brandon Mechele scoorde de gelijkmaker
Brandon Mechele scoorde de gelijkmaker

De Bruggelingen hielden de thuisploeg in hun greep, terwijl de Oekraïners geen overweldigend offensief plaatsten. Blauw-Zwart kwam niet in de problemen, al kon Dynamo Kiev wel twee keer gevaar creëren via de flank. Buyalskiy werd twee keer bediend vanop rechts, maar de aanvaller kon zijn twee kopballen niet kadreren: de eerste landde op het dak van het doel en de tweede ging een meter over de lat.

Na de pauze begon Club Brugge sterk. Blauw-Zwart ging meteen druk zetten en dwong ook al vlug een kans af: een schot van De Ketelaere werd echter afgeblokt. Club was duidelijk baas, terwijl Dynamo Kiev geen inspiratie leek te hebben. Toch konden de Oekraïners op het uur vanuit het niets plots de score openen: Buyalskiy sneed naar binnen en krulde de 1-0 in de verste hoek voorbij Mignolet.

Club was evenwel niet van slag en reageerde meteen: Ruud Vormer krulde een hoekschop op het hoofd van Brandon Mechele en de verdediger kopte de 1-1 binnen. Blauw-Zwart bleef daarna doorduwen, maar enkele voorzetten in de zestien meter leverden geen succes op. Halfweg de tweede helft kwamen Van der Brempt en Badji in de plaats van Dirar en Okereke en het was Van der Brempt die meteen kon dreigen. Na een knappe actie kon hij echter net niet afdrukken.

Bas Dost kon net niet scoren
Bas Dost kon net niet scoren

Ook in de slotfase bleven de Bruggelingen druk ontwikkelen. Tien minuten voor tijd resulteerde dat ook in een prima kans: na een hoekschop van Vormer kopte Badji de bal terug voor doel, maar Bas Dost was te verrast en kon het leer niet binnenkoppen. Club gaf zelf niets weg en hield de 1-1 vast. Volgende week volgt de terugwedstrijd al en kan Blauw-Zwart zich kwalificeren voor de 1/8ste finales van de Europa League.

 

 

UEFA Europa League – 1/16de finale (heen)

Toeschouwers: 10.000 – NSK Olimpiejsky

Scheidsrechter: Mattias Gestranius (FIN)

Dynamo Kiev: Georgiy Bushchan – Tomasz Kedziora (81’ Oleksandr Karavaev), Illia Zabarnyi, Denys Popov, Vitaliy Mikolenko – Mykola Shaparenko (73’ Volodymyr Shepeliev), Serhiy Sydorchuk, Carlos De Pena (72’ Gerson Rodrigues) – Viktor Tsygankov, Artem Besedin (81’ Vladyslav Supriaha), Vitaliy Buyalskiy. Coach: Mircea Lucescu.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Federico Ricca – Ruud Vormer, Éder Balanta, Charles De Ketelaere – Nabil Dirar (69’ Ignace Van der Brempt), Bas Dost (92’ Maxim De Cuyper), David Okereke (69’ Youssouph Badji). Bank: Ethan Horvath, Ibrahima Fofana, Nathan Fuakala, Arne Engels, Mathis Servais en Thomas Van den Keybus. Coach: Rik De Mil.

Gele kaarten: Shaparenko, Ricca, Balanta, Mykolenko.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 62’ Buyalskiy (1-0), 67’ Mechele (1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Dynamo Kiev - Club Brugge 18-02-2021

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in