Club speelt 1-1 gelijk op Genk

Club Brugge heeft een 1-1 gelijkspel behaald op het veld van Racing Genk. Blauw-Zwart kwam al vroeg op achterstand na een goal van Ndongala, maar Siebe Schrijvers maakte kort na de rust verdiend gelijk.

Text: 

Ivan Leko koos voor dezelfde elf spelers die dinsdag vlot KV Oostende opzij zetten. Ethan Horvath begon dus opnieuw in doel, terwijl ook Mats Rits zijn basisplaats behield op het middenveld. Club kon als eerste dreigen, maar een voorzet van Diatta werd nog net weggewerkt. Genk reageerde meteen met een schot van Ndongala dat gered werd door Horvath. De Limburgers tikten de bal vlot rond en dat leidde na tien minuten al tot de openingsgoal: na een deviatie van Samatta kon Pozuelo de bal voorbij Horvath tikken, waardoor Ndongala aan de verste paal de 1-0 kon scoren.

Mats Rits behield zijn basisplaats
Mats Rits behield zijn basisplaats

Een vroege opdoffer dus voor Blauw-Zwart, dat daarna wel het commando overnam. Schrijvers zakte tegen zijn ex-ploeg terug naar het middenveld, waardoor Club daar een overtal probeerde te creëren. Het was Schrijvers zelf die na een kwartier ook zijn kans waagde, maar zijn schot ging naast. Even later was een poging van Mata hetzelfde lot beschoren, terwijl een volley van Rits hoog over ging.  

Siebe Schrijvers bracht Club verdiend op gelijke hoogte
Siebe Schrijvers bracht Club verdiend op gelijke hoogte
Text: 

De Bruggelingen gingen steeds meer druk zetten, maar de Genkse organisatie stond goed. Toen Rits toch even vrijgelaten werd aan de tweede paal, kon Vukovic zijn voorzet wegboksen. Club probeerde een hoog tempo te ontwikkelen, maar echt concreet doelgevaar leverde dat niet op. Zo ging een afstandsschot van Nakamba naast en werd een scherpe vrije trap van Schrijvers nog net weggekopt.

Na de pauze ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Schrijvers en Rits leverden aanvankelijk niets op, maar even later was de verdiende 1-1 dan toch een feit: Wesley legde de bal goed terug tot bij Siebe Schrijvers en die schoot het leer laag en hard in de hoek binnen. Dat doelpunt leek de Bruggelingen vleugels te geven, want direct daarna volgde al dé kans op de 1-2. Wesley kopte een prima voorzet van Diatta echter voorlangs.

Text: 

Voor Genk was dat het sein om een versnelling hoger te schakelen, maar met uitzondering van een vrije trap van Pozuelo kon het niet dreigen. Het was daarentegen Club dat de gevaarlijkste ploeg bleef: pogingen van Schrijvers en Diatta gingen naast, terwijl Aidoo een voorzet van Rits tegen de eigen doellat kopte. Blauw-Zwart maakte stilaan aanspraak op de 1-2, maar kwam daarna wel twee keer goed weg: een schot van Samatta ging centimeters naast, terwijl Mechele na een schot van Heynen op Horvath de bal net voor de doellijn kon wegwerken.

Wesley vocht heel wat stevige duels uit
Wesley vocht heel wat stevige duels uit

Het tempo ging daarna naar beneden, maar het bleef wel superspannend. Poulain kopte een voorzet van Vormer voorlangs en even later pakte Vukovic een schot van Rits. Aan de overkant kon ook Genk nog één keer tegenprikken, maar een knal van Samatta zoefde voorlangs. Het bleef dus 1-1, waardoor de achterstand van Club Brugge op leider Genk drie punten blijft.

Jupiler Pro League – Speeldag 14

Toeschouwers: 22.971 – Luminus Arena

Scheidsrechter: Lawrence Visser

KRC Genk: Danny Vukovic – Joakim Maehle, Joseph Aidoo, Sebastien Dewaest, Jere Uronen – Bryan Heynen, Sander Berge (61’ Dries Wouters), Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskyi – Dieumerci Ndongala (73’ Edon Zhegrova), Ally Samatta. Coach: Philippe Clement.

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Clinton Mata, Mats Rits, Marvelous Nakamba (92’ Sofyan Amrabat), Hans Vanaken, Krépin Diatta (82’ Dion Cools) – Siebe Schrijvers (71’ Ruud Vormer), Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Kaveh Rezaei, Matej Mitrović, Thibault Vlietinck, Saulo Decarli en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Nakamba, Vanaken.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 10’ Ndongala (1-0), 53’ Schrijvers (1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Genk-Club Brugge 03-11-2018

Related articles