Club speelt 1-1 gelijk op Standard

Club Brugge heeft in de topper op Standard 1-1 gelijk gespeeld. Blauw-Zwart leek op weg naar de overwinning na een goal van Krépin Diatta, maar in de slotminuten werd het toch nog 1-1 na een erg discutabele penalty van Gavory.

Text: 

De Brugse basiself telde drie wijzigingen in vergelijking met de match van twee weken geleden tegen Anderlecht. Achterin kreeg Brandon Mechele de voorkeur op Odilon Kossounou. Voorin keerde de herstelde Michael Krmenčík terug in de basis, terwijl ook Emmanuel Dennis aan de aftrap verscheen. Badji en De Ketelaere verdwenen daardoor uit de basis. Nieuwkomer Noa Lang mocht meteen plaats nemen op de bank.

Michael Krmenčík no logró marcar
Michael Krmenčík no logró marcar

Standard leunde achterover en loerde op de tegenaanval via het snelle trio Carcela-Balikwisha-Lestienne. Club had wel het meeste balbezit, maar kwam soms in de problemen door onzorgvuldig uit te voetballen. Zo kreeg Balikwisha twee kansen, maar telkens was Simon Deli de reddende engel. Eerst blokte de Ivoriaan het schot af en daarna veegde hij de poging van de jonge aanvaller van de doellijn. Blauw-Zwart reageerde met pogingen van Vanaken en Dennis. Het schot van de Gouden Schoen werd afgeblokt, terwijl de deviatie van de Nigeriaan een metertje naast ging.

Krépin Diatta adelantó al Brujas
Krépin Diatta adelantó al Brujas
Text: 

De Rouches speelden gezond agressief en probeerden zo de Bruggelingen uit hun spel te houden. Meer dan een kopbal van Balikwisha en een schot van Lestienne leverde dat niet op. Met de rust stilaan in zicht duwde Club het gaspedaal iets dieper in, mét succes. Na een voorzet van Sobol konden eerst Krmenčík en daarna Dennis niet scoren, maar vijf minuten voor de pauze was het wel raak. Na een knappe aanval legde Dennis het leer terug tot bij Krépin Diatta en die knalde de 0-1 staalhard binnen.

Na de rust mocht Noa Lang meteen zijn debuut maken. De Nederlander kwam in de plaats van Dennis. De eerste kans was echter voor Standard, maar Lestienne kon een hoekschop niet in doel verlengen. Daarna was het Lang die direct alle aandacht naar zich toetrok. Eerst kon de Nederlander net niet Krmenčík bereiken en vervolgens forceerde hij zelf twee kansen: een harde knal werd gered door Bodart en na een vrije trap van Vormer ging zijn kopbal via Bodart en de paal niet binnen.

Text: 

In plaats van 0-2 leek het op het uur echter 1-1 te worden. Vanheusen trok mee naar voren, zocht nadrukkelijk een penalty en kreeg hem ook. Simon Mignolet weigerde mee te werken en bracht knap redding op de elfmeter van Lestienne, die daarna ook de rebound over knalde. Even later trok Vanheusden opnieuw naar voren, maar zijn schot ging via Deli net naast. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 1-1 via Lestienne, maar de goal werd afgekeurd omwille van buitenspel van Oulare.

Noa Lang debutó excelentemente
Noa Lang debutó excelentemente

In de slotfase leek Club stand te houden, maar na drie minuten in de blessuretijd kreeg Standard opnieuw een penalty. Na een voorzet van Cop vloog de bal via de buik tegen de elleboog van Rits, maar Laforge zag er toch een penalty in. Op aangeven van de VAR ging de ref de beelden bekijken, maar hij bleef bij zijn beslissing. Nicolas Gavory stuurde Mignolet naar de verkeerde hoek en zorgde zo in extremis voor de gelijkmaker. Geen zesde zege op rij dus voor Blauw-Zwart, dat voorlopig wel op gelijke hoogte komt met leider Charleroi.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 9

Toeschouwers: 7.500 – Sclessin

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Standard: Arnaud Bodart – Collins Fai, Zinho Vanheusden, Noë Dussenne, Nicolas Gavory – Merveille Bokadi, Nicolas Raskin, Samuel Bastien - Mehdi Carcela (65’ Obbi Oulare), Michel-Ange Balikwisha (94’ Laurent Jans), Maxime Lestienne (78’ Duje Cop). Coach: Philippe Montanier.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli (79’ Odilon Kossounou), Eduard Sobol – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken – Emmanuel Dennis (46’ Noa Lang), Michael Krmenčík (65’ Youssouph Badji), Krépin Diatta. Bank: Ethan Horvath, Federico Ricca, David Okereke en Siebe Schrijvers. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Lestienne, Mata, Rits, Badji, Oulare.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 40’ Diatta (0-1), 93’ Gavory (penalty, 1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Standard-Club 17-10-2020

Related articles