Club speelt 1-1 gelijk tegen AA Gent

Club Brugge is op eigen veld niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen AA Gent. Loïs Openda kon twintig minuten voor tijd de openingsgoal van David ongedaan maken. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien, na rode kaarten voor Esiti en Dennis.

Text: 

Ivan Leko moest één noodgedwongen wissel doorvoeren in vergelijking met de match van vorige week in Oostende: Mats Rits verving op het middenveld de geschorste Nakamba. Sofyan Amrabat speelde dus weer centraal achterin, terwijl Siebe Schrijvers opnieuw in steun speelde van Wesley. Op rechts behield Krépin Diatta eveneens zijn basisplaats.

Mats Rits verving de geschorste Nakamba
Mats Rits verving de geschorste Nakamba

De Bruggelingen zetten vanaf de aftrap hoog druk, maar het was wel Gent dat als eerste kon dreigen. Een schot van Dompé ging eerst naast en kort daarop moest Horvath ook redding brengen op een schot van de Fransman. Club nam daarna opnieuw het commando over, maar Esiti kon een voorzet van Vormer net voor Diatta wegwerken, terwijl Souquet een kopbal van Denswil net voor de doellijn wegkopte. In plaats van 1-0 werd het echter 0-1. Horvath redde eerst een poging van Dompé, maar Sørloth schilderde de bal vervolgens op het hoofd van Jonathan David, die de 0-1 binnenkopte.

Mechele in duel met David
Mechele in duel met David
Text: 

Blauw-Zwart leek even van slag, maar kon zich daarna toch herpakken. Het drukte Gent weg, maar Kaminski bracht knap redding op pogingen van Schrijvers en Dennis. De Buffalo’s loerden intussen op de counter en kwamen zo via een schot van Dompé zelfs dicht bij de 0-2. Club bleef aandringen, maar Dennis liet tot twee keer toe de gelijkmaker liggen. Kort voor de rust kon Kaminski ook een gevaarlijke voorzet van Diatta net voor Wesley wegwerken.

Na de pauze wou Blauw-Zwart onmiddellijk ten aanval trekken, maar het waren de bezoekers die bijna meteen konden scoren: na een vrije trap van Dompé verlengde Sørloth de bal tegen de buitenkant van de paal. De Bruggelingen kwamen met de schrik vrij en gingen daarna volop op zoek naar de gelijkmaker. Een harde knal van Schrijvers zoefde echter naast, terwijl de Limburger even later net geen ploegmaat kon bereiken. Aan de overkant waaide een voorzet van Dompé voorlangs.

Text: 

Gent bleef goed de organisatie behouden, maar moest op het uur wel met tien verder nadat Esiti in vijf minuten tijd twee keer geel pakte. Club ging nu nog meer druk zetten en dat leverde uiteindelijk toch de verdiende gelijkmaker op. Wesley devieerde een hoge bal van Vormer met de borst en Openda, die amper een minuut op het veld stond, tikte het leer van dichtbij binnen. De Brugse vreugde werd echter al vlug getemperd, aangezien scheidsrechter Van Driessche ook Dennis van het veld stuurde nadat die in een duel Souquet vol op het scheenbeen raakte.

Loïs Openda scoorde zijn eerste goal voor Blauw-Zwart
Loïs Openda scoorde zijn eerste goal voor Blauw-Zwart

Blauw-Zwart wou absoluut de drie punten thuis houden, maar botste op een uitstekende Kaminski. Zo bracht de doelman twee keer knap redding op schoten van Cools en Denswil, terwijl hij ook een pegel van Diatta kon pareren. In de slotfase ging ook nog een schot van Openda over doel, terwijl pogingen van Schrijvers en Wesley niets opleverden. Aan de overkant moest ook Horvath nog redding brengen op een kopbal van Rosted. Het bleef dus 1-1, waardoor Blauw-Zwart de achterstand op leider Genk ziet oplopen tot negen punten.

Jupiler Pro League – Speeldag 24
Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Ethan Horvath – Sofyan Amrabat (70’ Loïs Openda), Brandon Mechele, Stefano Denswil - Krépin Diatta, Ruud Vormer (76’ Dion Cools), Mats Rits, Hans Vanaken, Emmanuel Dennis – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes (87’ Kaveh Rezaei). Bank: Karlo Letica, Benoît Poulain, Saulo Decarli en Clinton Mata. Coach: Ivan Leko.
AA Gent: Thomas Kaminski – Arnaud Souquet, Dylan Bronn, Sigurd Rosted, Nana Asare – Vadis Odjidja, Anderson Esiti, Roman Bezus (61’ Roman Yaremchuk) – Alexander Sørloth, Jonathan David (69’ Brecht Dejaegere), Jean-Luc Dompé (65’ Birger Verstraete). Coach: Jess Thorup.
Gele kaarten: Schrijvers, Bronn, Sørloth, Esiti, Dennis, Mechele, Rits, Van Driessche.
Rode kaarten: 62’ Esiti (2x geel), 75’ Dennis.
Doelpunten: 18’ David (0-1), 71’ Loïs Openda.
 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - AA Gent 03-02-2019

Related articles