vrijdag 6 augustus 2021 22:45

Club speelt 1-1 gelijk tegen Cercle

Club Brugge is in de stadsderby tegen Cercle blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Blauw-Zwart leek lange tijd op weg naar de overwinning dankzij een goal van Ruud Vormer, maar slikte in de blessuretijd nog de gelijkmaker van Rubio Waldo.

Philippe Clement voerde twee wijzigingen door aan het team dat vorige week won op Union. Matchwinnaar Eduard Sobol werd beloond met een basisplaats en ook Matej Mitrović verscheen aan de aftrap. Ricca en Dost verdwenen daardoor uit de basiself. Blauw-Zwart begon in een 3-5-2 opstelling, waarbij Stanley Nsoki samen met Mitrović en Mechele de driemansverdediging vormde. Voorin speelden Lang en De Ketelaere samen in de aanval.

Stanley Nsoki verscheen opnieuw aan de aftrap
Stanley Nsoki verscheen opnieuw aan de aftrap

Club leek meteen alle registers open te trekken, maar Vormer kon in de openingsminuut Lang net niet bereiken. Het felle offensief kreeg echter geen vervolg. Met uitzondering van een verre knal van Vormer en een vrije trap van De Ketelaere viel er in het eerste half uur niet veel te beleven. Het duurde tot tien minuten voor de rust vooraleer de wedstrijd openbrak: na een knappe aanval legde Lang het leer terug tot bij Ruud Vormer en die schoot de 1-0 overhoeks binnen.

Ruud Vormer bracht Club op voorsprong
Ruud Vormer bracht Club op voorsprong

Dat doelpunt gaf Blauw-Zwart vleugels, want plots begon het kansen te regenen. Vooral Charles De Ketelaere speelde Cercle tureluurs, maar eerst werd hij nog net uit evenwicht gebracht door Popovic en daarna kon Mata zijn teruglegger niet verzilveren. Kort daarop pakte Didillon een voorzet-schot van Vormer in twee tijden. Diep in de blessuretijd werkte Sobol een pass van Lang knap af, maar de goal werd afgekeurd omwille van voorafgaand handspel van de Nederlander.

Na de pauze probeerde Club meteen door te duwen. Zo ging een schot van Vormer net naast, terwijl even later een afgeweken vrije trap van de Brugse kapitein op het dak van het doel strandde. Blauw-Zwart had de match in handen, al moest het door de krappe voorsprong wel opletten voor mogelijke tegenprikken van Cercle. Verder dan een schot van Vitinho kwamen de buren evenwel niet.

Club kwam halfweg de tweede helft dicht bij een tweede goal: na een voorzet van Vormer botste een kopbal van De Ketelaere via de onderkant van de lat opnieuw het veld in. Twee minuten later zoefde een plaatsbal van Balanta een metertje naast. Cercle leek niet bij machte om te dreigen en dus leek Blauw-Zwart op weg naar een zuinige zege.

Charles De Ketelaere speelde een sterke partij
Charles De Ketelaere speelde een sterke partij

Het venijn zat hem echter in de staart. Eerst kon Dost niet bij een voorzet van Sobol en in de negentigste minuut volgde nog een dubbele kans: eerst pareerde Didillon een schot van Dost en in de rebound kreeg ook Vanaken de bal niet voorbij de Franse doelman. In plaats van 2-0 werd het in de blessuretijd echter nog 1-1: de ingevallen Rubio Waldo sneed naar binnen en schoot de gelijkmaker via de verste paal in doel. Een koude douche voor Club, dat zo met 5 op 9 aan de competitie begint.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 3
Toeschouwers:
10.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Kevin Van Damme
Club Brugge: Simon Mignolet – Matej Mitrović, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Clinton Mata, Ruud Vormer (66’ Hans Vanaken), Mats Rits, Éder Balanta (88’ Noah Mbamba), Eduard Sobol - Charles De Ketelaere, Noa Lang (81’ Bas Dost). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Federico Ricca, David Okereke, Youssouph Badji, Daniel Pérez en Cisse Sandra. Coach: Philippe Clement.
Cercle Brugge: Thomas Didillon – Edgaras Utkus, Boris Popovic, Jesper Daland (27’ Alexander Corryn) – Robbe Decostere (46’ Vitinho), Leonardo Lopes Da Silva, Dino Hotic (63’ Thibo Somers), Charles Vanhoutte, Dimitar Velkovski – Kevin Denkey (63’ Waldo Rubio), Olivier Deman (80’ Aske Sampers). Coach: Yves Vanderhaeghe.
Gele kaarten: Vanhoutte, Da Silva, Utkus, Mata, Deman, Mbamba.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 35’ Vormer (1-0), 91’ Waldo (1-1).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in