woensdag 28 oktober 2020 23:00

Club speelt 1-1 gelijk tegen Lazio

Club Brugge is de Champions League gestart met 4 op 6. Na de winst vorige week op Zenit bleef het thuis tegen Lazio Roma steken op een 1-1 gelijkspel. De Italianen kwamen al vroeg op voorsprong via Correa, maar Hans Vanaken maakte op slag van rust gelijk vanop de stip. Na de pauze voetbalde Club nog tal van kansen bij elkaar, maar de verdiende winning goal bleef achterwege.

Simon Mignolet en Odilon Kossounou waren na hun coronabesmetting opnieuw paraat en verschenen meteen aan de aftrap. Ook Simon Deli – terug uit blessure – mocht starten. Horvath, Mechele en Ricca verdwenen daardoor uit de basis. Ook kapitein Ruud Vormer kwam terug in de ploeg, terwijl Clement voorin koos voor hetzelfde duo als vorige week tegen Zenit: Emmanuel Dennis en Charles De Ketelaere. Lang, Schrijvers en Badji moesten bijgevolg vrede nemen met een plaatsje op de bank.

Charles De Ketelaere volvió al once inicial
Charles De Ketelaere volvió al once inicial

Bij Lazio ontbraken er door blessures en corona enkele sterkhouders, maar coach Simone Inzaghi kon zowaar nog tien internationals aan de aftrap brengen. De Italianen begonnen ook het best en zorgden na vijf minuten voor het eerste gevaar: een schot van Correa kon Mignolet niet verontrusten. Club nam daarna de match in handen, maar toch waren het de bezoekers die konden scoren. Joaquin Correa sneed naar binnen en krulde de 0-1 voorbij Mignolet.

Hans Vanaken empató
Hans Vanaken empató

Voor Blauw-Zwart was dat het sein om een versnelling hoger te schakelen. Halfweg de eerste helft leverde dat ook dé kans op de gelijkmaker op: een voorzet van Diatta werd weggewerkt in de voeten van De Ketelaere, maar zijn poging ging centimeters naast. Club drukte voortdurend, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. Toch konden de Bruggelingen gaan rusten met een verdiend gelijkspel. Na een fout van Patric op Rits ging de Engelse ref Taylor de beelden bekijken en wees hij naar de stip. Hans Vanaken aarzelde niet en knalde de 1-1 voorbij Reina.

Na de pauze probeerde Club op hetzelfde elan door te gaan. De Ketelaere leek al vroeg een vrijgeleide te krijgen richting doel, maar hij miste zijn controle. Kort daarop volgde een nog betere kans: Rits lanceerde Dennis, maar zijn poging werd door Reina gepareerd. Even later vond De Ketelaere Vanaken aan de verste paal. Zijn plaatsbal ging echter naast.

Op het uur begonnen de Bruggelingen nog meer door te duwen. Reina had echter een geweldige redding in huis op een kopbal van Rits. Direct daarna miste Club op een haar na de 2-1: Dennis kon net niet bij een prima voorzet van Diatta en aan de tweede paal mikte Sobol het leer naast de open doelmond. Ook Vanaken kon even later net niet scoren. Het enige wat Lazio daar tegenover kon stellen, was een kopbal van Milinkovic-Savic die over doel ging.

Krépin Diatta lo intentó en varias ocasiones
Krépin Diatta lo intentó en varias ocasiones

Een kwartier voor tijd viel er plots een prima kans voor de bezoekers uit de lucht: Milinkovic-Savic verscheen plots vrij voor doel, maar Mignolet maakte zich goed breed. De laatste twee kansen waren voor Club, maar de verdiende winning goal bleef uit. Eerst kon Vormer van dichtbij zijn poging niet kadreren en daarna strandde een afgeweken schot van De Ketelaere op het dak van het doel. Het bleef dus 1-1, waardoor Blauw-Zwart de Champions League inzet met 4 op 6. Het staat samen met Lazio aan de leiding in groep F.

 

 

Champions League: Groep F - Speeldag 2

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Anthony Taylor (Eng)

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Simon Deli - Krépin Diatta, Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Eduard Sobol – Emmanuel Dennis (88’ Michael Krmenčík), Charles De Ketelaere (83’ Noa Lang). Bank: Ethan Horvath, Éder Balanta, Siebe Schrijvers, Federico Ricca, David Okereke, Youssouph Badji en Brandon Mechele. Coach: Philippe Clement.

Lazio Roma: Pepe Reina – Patric (46’ Andreas Pereira), Wesley Hoedt, Francesco Acerbi – Adam Marusic, Jean-Daniel Akpa-Akpro, Marco Parolo, Sergej Milinkovic-Savic, Mohamed Fares (56’ Vedat Muriqi) – Joaquín Correa, Felipe Caicedo (68’ Szymon Czyz). Coach: Simone Inzaghi.

Gele kaarten: Diatta, Fares, Patric, Hoedt, Akpa-Akpro, Dennis, Czyz, Rits.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 13’ Correa (0-1), 42’ Vanaken (penalty, 1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Lazio 28-10-2020

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in