Club speelt 1-1 gelijk tegen Monaco

Club Brugge heeft tegen AS Monaco zijn eerste punt gepakt in de Champions League. Blauw-Zwart kwam op het halfuur op achterstand na een doelpunt van Sylla, maar Wesley kon direct daarna gelijk maken. Na de pauze belegerde Club het doel van de Monegasken, maar de verdiende winning goal bleef achterwege.

Text: 

Ivan Leko voerde liefst vijf wijzigingen door aan het team dat vrijdag gelijk speelde tegen Waasland-Beveren. Achterin verving Poulain Mitrović, terwijl op de flanken Vlietinck en Dennis in de plaats kwamen van Mata en de geblesseerde Danjuma. Voorin verving Wesley de eveneens geblesseerde Vossen. Meest opmerkelijke nieuwkomer in de basis was Marvelous Nakamba, die voor het eerst dit seizoen mocht starten. Mats Rits begon daardoor op de bank.

Marvelous Nakamba verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap
Marvelous Nakamba verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap

Club begon vrij voorzichtig, maar slaagde er na tien minuten toch in om zijn wil op te dringen. Dat resulteerde ook in een eerste kans, maar de jonge doelman Badiashile kende geen problemen met een schot van Dennis. Kort daarop kon Wesley zelfs scoren, maar het doelpunt van de Braziliaan werd afgekeurd wegens buitenspel. De Monegasken reageerden met twee pogingen van Raggi en Tielemans, die allebei naast gingen.

Wesley bracht Club verdiend op gelijke hoogte
Wesley bracht Club verdiend op gelijke hoogte
Text: 

Thierry Henry had een stevige organisatie neergezet en de Bruggelingen voetbalden te traag om Monaco in de problemen te brengen. De bezoekers loerden intussen op de counter en konden zo op het halfuur zelfs de score openen. Golovin bediende Sylla en die schoof de 0-1 in de verste hoek binnen. Even later leek de piepjonge aanvaller opnieuw te scoren, maar zijn poging rolde rakelings voorlangs. In plaats van 0-2 werd het direct daarna 1-1, toen Wesley een voorzet van Vanaken binnenkopte. De Bruggelingen kregen plots vleugels en kwamen op slag van rust via Vormer dicht bij een tweede doelpunt.

Na de pauze ging Club door op datzelfde elan. Het belegerde het doel van Monaco en dwong zo verschillende kansen af. Zo moest doelman Badiashile twee keer redding brengen op pogingen van Dennis, terwijl Rezaei net niet bij een voorzet van Vlietinck kon. Even later ging ook een schot van de Iraniër in het zijnet. De beste kans viel uiteindelijk op het uur: Vanaken bediende Vormer, maar de Nederlander schoot het leer over doel.

Text: 

Het enige wat Monaco daar tegenover kon zetten, was een schot van Rode Duivel Chadli dat over ging. Blauw-Zwart bleef ook daarna baas, al creëerde het wel minder kansen. Een schot van Vanaken werd afgeblokt, terwijl Wesley een voorzet van Vlietinck over doel devieerde. Twintig minuten voor tijd viel er plots toch een kans uit de lucht voor de bezoekers, maar Letica bracht redding op een harde knal van Golovin.

Hans Vanaken is Tielemans te vlug af
Hans Vanaken is Tielemans te vlug af

Leko gooide in de slotfase Openda, Mata en Diatta in de strijd. Club bleef volop druk zetten, want het wou absoluut zijn eerste zege pakken in de Champions League. Een kopbal van Vanaken ging echter naast, terwijl ook Nakamba zijn schot niet kon kadreren. De beste kans viel uiteindelijk diep in de blessuretijd: na een vrije trap van Vanaken kreeg Openda een vrije kopkans, maar de jonge spits kopte het leer naast. Het bleef dus 1-1, waardoor Club vrede moest nemen met een punt.

Champions League: Groep A – Speeldag 3

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Michael Oliver (ENG)

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Thibault Vlietinck (83’ Clinton Mata), Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Emmanuel Dennis (90’ Krépin Diatta) – Kaveh Rezaei (78’ Loïs Openda), Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Matej Mitrović, Siebe Schrijvers en Mats Rits. Coach: Ivan Leko.

AS Monaco: Loïc Badiashile – Andrea Raggi, Kamil Glik, Jemerson – Djibril Sidibé (64’ Benjamin Henrichs), Youssef Aït Bennasser, Youri Tielemans, Nacer Chadli – Stevan Jovetic (11’ Sofiane Diop, 73’ Jean-Eudes Aholou), Moussa Sylla, Aleksandr Golovin. Coach: Thierry Henry.

Gele kaarten: Sidibé, Jemerson, Nakamba, Wesley, Dennis, Tielemans.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 32’ Sylla (0-1), 39’ Wesley (1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - AS Monaco 24-10-2018

Related articles