Club speelt 1-1 gelijk tegen Waasland-Beveren

Club Brugge is op eigen veld niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Hans Vanaken bracht Blauw-Zwart kort na de rust op voorsprong, maar Vellios maakte meteen gelijk. Club beet zich daarna de tanden stuk op de stugge Wase defensie en moest dus vrede nemen met een punt.

Text: 

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de match van twee weken geleden tegen Standard: Jelle Vossen en de herstelde Kaveh Rezaei namen voorin de plaats in van Emmanuel Dennis en Wesley Moraes. Clinton Mata behield zijn basisplaats op de rechterflank. De meeste aandacht ging uiteraard naar coach Ivan Leko, die massaal werd toegejuicht door de Brugse fans.

De herstelde Kaveh Rezaei verscheen meteen aan de aftrap
De herstelde Kaveh Rezaei verscheen meteen aan de aftrap

Club trok vanaf de openingsminuut ten aanval en dat leverde al vlug enkele kansen op: een prima kopkans van Rezaei ging naast, Vanaken kopte een voorzet van Vormer eveneens naast en doelman Roef bracht redding op pogingen van Vossen en Danjuma. Waasland-Beveren reageerde met een schot van Ampomah, maar het waren de Bruggelingen die voor de meeste dreiging bleven zorgen. Mata en Rezaei konden hun schoten echter niet kadreren.

Hans Vanaken bracht Club op voorsprong
Hans Vanaken bracht Club op voorsprong
Text: 

Blauw-Zwart had voortdurend balbezit, maar moest wel opletten voor de tegenprikken van de Waaslanders. Vooral de aalvlugge Ampomah lag op vinkenslag, maar zijn pogingen konden Letica niet verontrusten. Ook een schot van Badibanga zoefde over de lat. Club bleef intussen naar voor trekken, maar scoren lukte niet. Zo bracht doelman Roef redding op schoten van Vossen en Rezaei, terwijl een harde knal van Mitrović naast ging.

Na de pauze kwam Dennis in de plaats van de geblesseerde Danjuma. De Nigeriaan zorgde ook voor het eerste gevaar, maar zijn schot ging over doel. De bezoekers reageerden met een knal van Keita, terwijl aan de overkant Roef redding bracht op een poging van Vormer. Het was uiteindelijk de beste man op het veld die de wedstrijd openbrak: Hans Vanaken zette een één-twee op met Rezaei en krulde het leer perfect in de verste hoek.

Text: 

Lang konden de Bruggelingen echter niet genieten van die voorsprong. Waasland-Beveren kon enkele minuten later immers al gelijk maken, toen Vellios een voorzet van Ampomah in één tijd binnen trapte. Club moest nu wel een versnelling hoger schakelen, maar had het knap lastig met de goed georganiseerde Wase defensie. Blauw-Zwart dreigde wel, maar Roef redde een kopbal van Mitrović, terwijl Dennis een hoekschop van Vanaken naast kopte.

Ruud Vormer is Keita te vlug af
Ruud Vormer is Keita te vlug af

Bij de bezoekers bleef Ampomah intussen op de loer liggen. De Ghanees mikte het leer eerst naast en krulde de bal daarna zowaar tegen de deklat. Blauw-Zwart ging steeds meer druk zetten, maar echt veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Tot overmaat van ramp viel Jelle Vossen in de slotfase geblesseerd uit. Aangezien Leko al drie keer gewisseld had, moest Club dus met tien man verder. Met uitzondering van een schot van Vanaken kon Blauw-Zwart niet meer dreigen, waardoor het bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

Jupiler Pro League – Speeldag 11

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Club Brugge: Karlo Letica – Matej Mitrović, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Clinton Mata (72’ Thibault Vlietinck), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma (46’ Emmanuel Dennis) – Jelle Vossen, Kaveh Rezaei (56’ Wesley Moraes). Bank: Ethan Horvath, Benoît Poulain, Siebe Schrijvers, Marvelous Nakamba, Saulo Decarli en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Waasland-Beveren: Davy Roef – Maximiliano Caufriez, Aleksandar Vukotic, Milan Massop - Béni Badibanga (91’ Jur Schryvers), Louis Verstraete, Floriano Vanzo (50’ Karlo Lulic), Paul Keita, Daam Foulon - Apostolos Vellios (93’ Tobias Nielsen), Opoku Ampomah. Coach: Yannick Ferrera.

Gele kaarten: Verstraete.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 55’ Vanaken (1-0), 60’ Vellios (1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Waasland-Beveren 19-10-2018

Related articles