Club speelt 1-1 gelijk tegen Zulte Waregem

Club Brugge is in de halve finale van de Croky Cup niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem. Mats Rits bracht Blauw-Zwart kort na de rust op voorsprong, maar Berahino maakte al vlug gelijk. Club zal dus binnen twee weken aan de Gaverbeek de kwalificatie voor de bekerfinale moeten afdwingen.

Text: 

Philippe Clement voerde vier wijzigingen door aan het team dat zondag won op Anderlecht. Clinton Mata – terug uit schorsing – nam achteraan zijn basisplaats weer in, ten nadele van Kossounou. Centraal op het middenveld kreeg Mats Rits de voorkeur op Balanta, terwijl Thibault Vlietinck op de rechterflank de geblesseerde Dennis verving. Voorin kwam Loïs Openda in de plaats van Siebe Schrijvers.

David Okereke en un duelo con Davy De fauw
David Okereke en un duelo con Davy De fauw

Zulte Waregem wou uiteraard een goede uitgangspositie afdwingen met het oog op de terugmatch en probeerde Club zo weinig mogelijk ruimte te geven. Blauw-Zwart ontwikkelde bovendien te weinig tempo om de bezoekers uit verband te spelen. Openda en Okereke zorgden voor de eerste dreiging, maar de eerste echte kans was voor Zulte Waregem: Gianni Bruno kon na een kwartier plots doorgaan op links, maar zijn schot ging net voorlangs. Club reageerde met een actie van Okereke, die eindigde in de grijparmen van Bossut.

Mats Rits adelantó al Brujas
Mats Rits adelantó al Brujas
Text: 

Na een half uur schakelden de Bruggelingen dan toch een versnelling hoger, met twee prima kansen tot gevolg. Vormer lanceerde Okereke, maar het schot van de Nigeriaan werd afgeblokt. Direct daarna loste Bossut een voorzet van Okereke, maar Seck veegde vervolgens de kopbal van Vanaken van de doellijn. Club was duidelijk baas en kwam nog twee keer dicht bij een doelpunt: Okereke en Openda konden echter allebei hun pogingen niet kadreren. Aan de overkant was een schot van Berahino hetzelfde lot beschoren.

Ook na de pauze bleef Blauw-Zwart domineren, maar Bossut kon de eerste kans van Openda redden. Philippe Clement gooide vervolgens Charles De Ketelaere in de strijd en die kon de wedstrijd meteen openbreken. Vanaken liet een voorzet van De Ketelaere doorlopen tot bij Mats Rits, die de 1-0 voorbij Bossut kon schieten. Direct daarna moest de Esseveedoelman redding brengen op een schot van opnieuw De Ketelaere. De bezoekers leken op weg naar de slachtbank, maar niets was minder waar: Berahino onderschepte een pass van Mignolet en kon zo de gelijkmaker in het lege doel binnenschieten.

Text: 

Een domper voor Club, maar de Bruggelingen gingen meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Eerst kon Openda Tau net niet bereiken, maar halfweg de tweede helft leek het dan toch te lukken: een lob van Tau ging tegen de lat, maar Vormer kon de rebound hard binnenschieten. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Tau. Kort daarop kon de Zuid-Afrikaan net niet bij een voorzet van Deli, terwijl de doorgebroken Openda geen ploegmaat kon bereiken. 

Percy Tau entró pero no marcó
Percy Tau entró pero no marcó

In de slotfase konden Mechele en Vormer hun schoten niet kadreren. Zulte Waregem loerde intussen op de counter en kon zelfs bijna een tweede keer scoren. Berahino kapte Mata uit, maar Mignolet dook perfect in de voeten van de aanvaller. Aan de overkant kwam Blauw-Zwart nog twee keer dicht bij een doelpunt: een afgeweken schot van Tau ging naast en De Ketelaere kopte een voorzet van Schrijvers net voorlangs. Het bleef dus 1-1, waardoor Club binnen twee weken nog vol aan de bak moet aan de Gaverbeek.

 

Croky Cup – Halve finale (heen)

Toeschouwers: 20.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wesley Alen

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli – Thibault Vlietinck (52’ Charles De Ketelaere), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Eduard Sobol – David Okereke (62’ Percy Tau), Loïs Openda (79’ Siebe Schrijvers). Bank: Ethan Horvath, Éder Balanta, Odilon Kossounou, Matej Mitrović, Federico Ricca en Dion Cools. Coach: Philippe Clement.

Zulte Waregem: Sammy Bossut – Davy De fauw, Ewoud Pletinckx (36’ Marvin Baudry), Olivier Deschacht, Sandy Walsh – Gianni Bruno, Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Ibrahima Seck (46’ Dimitri Oberlin) – Saido Berahino (87’ Luka Zarandia), Henrik Bjordal. Coach: Francky Dury.

Gele kaarten: Walsh, Mata, Baudry.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 53’ Rits (1-0), 59’ Berahino (1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Zulte Waregem 22-01-2020

Related articles