vrijdag 5 augustus 2022 22:45

Club speelt 1-1 gelijk tegen Zulte Waregem

Club Brugge is op eigen veld tegen Zulte Waregem blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Andreas Skov Olsen bracht Blauw-Zwart vlak na de pauze op voorsprong, maar Drambaiev scoorde twintig minuten voor tijd de gelijkmaker.

Carl Hoefkens voerde vijf wijzigingen door aan het team dat vorige week onderuit ging in Eupen. Hendry en Nsoki – deze week vertrokken naar Hoffenheim – werden centraal achterin vervangen door Mechele en Otasowie, terwijl Meijer op links de voorkeur kreeg op Sobol. Op het middenveld kwam Odoi in de plaats van Balanta en voorin speelde Sowah in steun van diepe spits Jutglà. Lang begon daardoor op de bank.

Kamal Sowah verscheen aan de aftrap
Kamal Sowah verscheen aan de aftrap

Blauw-Zwart eiste vanaf de openingsminuut de bal op, maar de eerste kans was wel voor Zulte Waregem: Dompé verscheen na vijf minuten oog in oog met Mignolet, die een prima reflex in huis had. Club reageerde via Skov Olsen, die met zijn doorsteekpass Jutglà net niet kon bereiken. De Bruggelingen waren duidelijk baas, maar het waren de bezoekers die het dichtste bij een doelpunt kwamen. Dompé kreeg opnieuw te veel vrijheid, maar Mignolet kon het leer nog voldoende deviëren, waardoor Mechele de bal net voor de doellijn kon wegwerken.

Skov Olsen bracht Club op voorsprong
Skov Olsen bracht Club op voorsprong

Na een dik kwartier volgde ook een prima kans voor Club: de bedrijvige Sowah lepelde de bal over de Essevee-defensie, maar de volley van Nielsen strandde in het zijnet. Direct daarna ging Sowah alleen door, maar de Ghanees geraakte niet voorbij Bossut. Blauw-Zwart bleef wel baas, maar echt grote doelkansen bleven achterwege. Kort voor de rust moest Bossut wel alles uit de kast halen om een harde knal van Jutglà te pareren. Aan de overkant was er opnieuw een attente Mignolet nodig om Fadera van een doelpunt te houden.

Na de pauze schakelde Blauw-Zwart meteen twee versnellingen hoger. En dat leverde meteen resultaat op! Na een knappe aanval bediende Sowah Skov Olsen. De Deen werd eerst nog afgestopt door Bossut, maar knalde daarna het leer heerlijk in het dak van het doel. Enkele minuten later stond het al bijna 2-0. Jutglà zonderde Skov Olsen af voor doel, maar die werd eerst afgestopt door Bossut en daarna leverde ook zijn rabona geen succes op.

Club bleef doorduwen, maar scoren lukte niet. Eerst kon de doorgebroken Sowah Bossut niet verschalken en even later – na een knap hakje van Jutglà – werd ook Nielsen afgestopt door de Waregemse doelman. In plaats van 2-0 werd het echter 1-1: Oleksandr Drambaiev devieerde een voorzet van Fadera in doel. Direct daarna belandde een kopbal van invaller Tsouka recht in de handen van Mignolet.

Ferran Jutglà werkte hard maar kon niet scoren
Ferran Jutglà werkte hard maar kon niet scoren

Coach Hoefkens probeerde de wedstrijd nieuw leven in te blazen met een driedubbele wissel, maar de inbreng van Sobol, Lang en Larin bracht geen beterschap. Nielsen probeerde het nog met een vrije trap, maar de poging van de Deen zoefde naast. In de slotminuut strandde een schot van Lang in het zijnet, waardoor het dus 1-1 bleef. Club begint zo met een 4 op 9 aan de competitie.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 3
Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nathan Verboomen
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Owen Otasowie (67’ Abakar Sylla), Bjorn Meijer (75’ Eduard Sobol) – Andreas Skov Olsen, Casper Nielsen, Denis Odoi (84’ Ruud Vormer), Hans Vanaken – Kamal Sowah (75’ Noa Lang), Ferran Jutglà (75’ Cyle Larin). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Noah Mbamba, Lynnt Audoor en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Zulte Waregem: Sammy Bossut - Alessandro Ciranni, Moudou Tambedou, Borja Lopez, Oleksandr Drambaev (80’ Lukas Willen) - Abdoulaye Sissako, Nicolas Rommens, Lasse Vigen Christensen (66’ Mamadou Sangaré), Alieu Fadera (80’ Lennert Hallaert) - Jelle Vossen (66’ Stan Braem), Jean-Luc Dompé (55’ Ravi Tsouka). Coach: Mbaye Leye
Gele kaarten: Mata, Fadera, Skov Olsen, Bossut, Willen.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 47’ Skov Olsen (1-0), 69’ Drambaiev (1-1).

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in