Club speelt 2-2 gelijk op Anderlecht

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge is geëindigd op een 2-2 gelijkspel. Wesley bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong, maar Bolasie kon op het halfuur gelijkmaken. Tien minuten voor tijd bracht diezelfde Bolasie Anderlecht zelfs op voorsprong, maar de ingevallen Vlietinck maakte verdiend gelijk.

Text: 

Door de schorsing van Benoît Poulain schoof Sofyan Amrabat opnieuw een rij achteruit. Krépin Diatta kwam terug in de ploeg en nam de linkerflank voor zijn rekening. Emmanuel Dennis week daardoor uit naar rechts. Anderlecht vloog er direct stevig in en kon al na één minuut dreigen: na een hoekschop van Kums devieerde Santini aan de tweede paal de bal naast. De Bruggelingen van hun kant toonden zich meteen een pak efficiënter: na een voorzet van Schrijvers tikte Wesley de 0-1 knap in doel.

Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong
Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong

Club verwachtte een stevige repliek van de thuisploeg, maar die kwam er niet. Blauw-Zwart bleef makkelijk baas en kreeg verschillende kansen om de voorsprong te verdubbelen: na een knappe aanval kon Vormer een pass van Schrijvers niet verzilveren en even later pareerde Didillon een knal van Dennis. Toch was het Anderlecht dat op het halfuur plots uit het niets kon scoren. Yannick Bolasie sneed van op links naar binnen en krulde de 1-1 in doel.

Horvath moest zich gewonnen geven tegen het schot van Bolasie
Horvath moest zich gewonnen geven tegen het schot van Bolasie
Text: 

Dat doelpunt gaf de Brusselaars uiteraard vertrouwen. Met name Santini kon tot twee keer toe dreigen: eerst devieerde de Kroaat een voorzet van Bakkali voorlangs en kort daarop was er een prima redding van Horvath nodig om zijn kopbal te pareren. Club had het nu een pak lastiger om zijn wil op te dringen. Na een knappe combinatie kon Vanaken wel de zestien meter binnendringen. De Gouden Schoen ging echter te gretig liggen, waardoor scheidsrechter Lardot liet doorspelen.

Na de pauze schoot Blauw-Zwart opnieuw het beste uit de startblokken. Na een knappe deviatie van Vormer schoot Dennis het leer naast en direct daarna kon de infiltrerende Rits net niet besluiten. Club had de match stevig in handen, maar verzuimde te scoren. Zo kon Wesley net niet bij een voorzet van Diatta, terwijl Didillon redding bracht op een harde knal van Schrijvers. Het enige wat Anderlecht daar tegenover kon stellen, was een poging van Verschaeren, die door Horvath gered werd.

Text: 

De Bruggelingen drongen steeds meer hun wil op, maar konden die dominantie niet omzetten in doelpunten. Lardot liet opnieuw doorspelen nadat Kums Schrijvers onderuit haalde en kort daarop zoefde een knal van Dennis naast. Anderlecht loerde intussen op de counter, maar was zo wel aartsgevaarlijk. Zo ging een pegel van Bolasie maar nipt over en moest Horvath redding brengen op een schot van Amuzu. De thuisploeg werd plots weer dreigender en scoorde tien minuten voor tijd zelfs de 2-1: een voorzet Amuzu belandde aan de tweede paal bij Bolasie en die fusilleerde Horvath van dichtbij.

Thibault Vlietinck scoorde de gelijkmaker
Thibault Vlietinck scoorde de gelijkmaker

Lang duurde de vreugde bij de thuisploeg evenwel niet, want Club kon meteen gelijk maken. Krépin Diatta rolde de linkerflank op en zijn voorzet werd door de pas ingevallen Thibault Vlietinck knap afgewerkt. De slotfase werd zo nog ongemeen spannend, maar gescoord werd er niet meer. Horvath bracht redding op pogingen van Bolasie, Verschaeren en Kums, en aan de overkant krulde Vormer de winning goal centimeters naast. Het bleef dus 2-2, waardoor Club vrede moest nemen met een punt.

Jupiler Pro League – Speeldag 27

Toeschouwers: 21.500 – Constant Vanden Stockstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

RSC Anderlecht: Thomas Didillon – Dennis Appiah, Kara Mbodji, James Lawrence, Antonio Milic (78’ Elias Cobbaut) – Yari Verschaeren, Sven Kums, Peter Zulj (64’ Pieter Gerkens) – Zakaria Bakkali (64’ Francis Amuzu), Ivan Santini, Yannick Bolasie. Coach: Fred Rutten.

Club Brugge: Ethan Horvath – Sofyan Amrabat, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Emmanuel Dennis (82’ Thibault Vlietinck), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Krépin Diatta – Siebe Schrijvers (73’ Jelle Vossen), Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Kaveh Rezaei, Marvelous Nakamba, Dion Cools en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Kara, Mechele, Dennis, Vormer.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 5’ Wesley (0-1), 31’ Bolasie (1-1), 81’ Bolasie (2-1), 83’ Vlietinck (2-2).

 

Tekst: Steven Floin

Anderlecht-Club Brugge 24-02-2019

Related articles