Club speelt 2-2 gelijk op KV Kortrijk

Club Brugge heeft 2-2 gelijk gespeeld op KV Kortrijk. Blauw-Zwart kwam 0-2 voor dankzij goals van Simon Deli en Federico Ricca, maar de thuisploeg kon via Mboyo en Moffi nog gelijk maken.

Text: 

Het elftal dat woensdag gelijk speelde tegen Zulte Waregem onderging vijf wissels. Achteraan verving Matej Mitrović Mechele, terwijl op de flanken Siebe Schrijvers en Federico Ricca de voorkeur kregen op Vlietinck en Sobol. Centraal op het middenveld kwam Éder Balanta in de plaats van Rits en voorin ten slotte verving Charles De Ketelaere Okereke. Voor de achttienjarige De Ketelaere was het zijn eerste basisplaats in de competitie.

Simon Deli adelantó pronto al Club
Simon Deli adelantó pronto al Club

De thuisploeg zorgde al in de eerste minuut voor dreiging, maar Mignolet kon een vrije trap van De Sart wegboksen. De reactie van Club kon meteen tellen: Vormer krulde een hoekschop op het hoofd van Simon Deli en die kopte Blauw-Zwart al in de achtste minuut op voorsprong. Enkele minuten later kwamen de Bruggelingen wel goed weg: Mitrović devieerde een voorzet van D’Haene ongelukkig richting eigen doel, maar Mignolet kon met een ultieme reflex de gelijkmaker voorkomen.

Federico Ricca marcó el 0-2
Federico Ricca marcó el 0-2
Text: 

Club bleef daarna de match onder controle houden en dreigde nog twee keer via Siebe Schrijvers. Aan de overkant ging een schot van Kage over doel en kon Mboyo net niet bij een diepe bal van Tuta. De Bruggelingen probeerden steeds meer hun wil op te dringen en dat resulteerde kort voor de rust in de 0-2: de thuisdefensie kreeg een voorzet van Vormer niet weggewerkt en daardoor kon Federico Ricca het leer van dichtbij binnenkoppen. 

Blauw-Zwart leek in een zetel te zitten, maar KVK gaf zich nog niet gewonnen. De thuisploeg kon net voor de rust zelfs de 1-2 scoren: na een voorzet van Kage kopte Ilombe Mboyo de aansluitingstreffer binnen. Yves Vanderhaeghe gooide na de pauze Selemani en Moffi in de strijd en die laatste kon zowaar meteen scoren. Na een rush op de linkerflank schoot de Nigeriaan de gelijkmaker in de verste hoek binnen.

Text: 

Kortrijk geloofde uiteraard weer volop in zijn kansen en kwam even later opnieuw dreigen. Mignolet kon evenwel redding brengen op een poging van Kage. Club nam daarna de match opnieuw in handen en ging volop op zoek naar de 2-3: een schot van Schrijvers werd afgeblokt en een poging van Ricca ging over doel. Even later pakte Jakubech een kopbal van Ricca, terwijl de thuisdoelman ook redding bracht op een schot van De Ketelaere. Schrijvers schoot daarna de rebound wild over.

Charles De Ketelaere jugó un buen partido
Charles De Ketelaere jugó un buen partido

De slotfase bleef erg spannend. Charles De Ketelaere speelde een sterke partij en was de meest dreigende Bruggeling. Eerst konden Vanaken en de ingevallen Okereke net niet bij zijn voorzet en daarna kon hij ook Vormer net niet bedienen. De thuisploeg deed er intussen alles aan om het tempo uit de match te halen, waardoor het voor Blauw-Zwart moeilijk was om vaart te maken. Mitrović en Schrijvers probeerden het nog vanop afstand, maar scoren lukte niet meer. 

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 23

Toeschouwers: 9.000 – Guldensporenstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

KV Kortrijk: Adam Jakubech – Petar Golubovic, Timothy Derijck, Lucas Tuta, Kristof D’Haene – Hervé Kage (80’ Christophe Lepoint), Julien De Sart, Hannes Van der Bruggen - Eric Ocansey (46’ Faïz Selemani), Imoh Ezekiel (46’ Terem Moffi), Ilombe Mboyo. Coach: Yves Vanderhaeghe.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Matej Mitrović, Simon Deli - Siebe Schrijvers, Ruud Vormer, Éder Balanta, Hans Vanaken, Federico Ricca (85’ Eduard Sobol) – Charles De Ketelaere, Loïs Openda (56’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Ignace Van der Brempt, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Mats Rits, Thibault Vlietinck en Percy Tau. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Kage, Ezekiel, Mboyo, Van der Bruggen, Ricca, Golubovic.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 8’ Deli (0-1), 39’ Ricca (0-2), 42’ Mboyo (1-2), 47’ Moffi (2-2).

 

Tekst: Steven Floin

KV Kortrijk - Club Brugge 26-01-2020

Related articles