Club speelt 2-2 gelijk op STVV

Club Brugge is op het veld van Sint-Truiden niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Vanaken en Schrijvers maakten het openingsdoelpunt van Kamada ongedaan, maar door een ongelukkige owngoal van Rits moest Club vrede nemen met een punt.

Text: 

Ivan Leko moest noodgedwongen sleutelen aan het elftal dat woensdag gelijk speelde tegen Monaco. Zo moest Stefano Denswil in extremis afhaken, waardoor Saulo Decarli centraal achterin mocht starten. Bovendien was na Danjuma ook Dennis geblesseerd uitgevallen. Krépin Diatta mocht daardoor de linkerflank voor zijn rekening nemen. Aan de overkant kreeg Clinton Mata de voorkeur op Vlietinck, terwijl voorin Siebe Schrijvers mocht starten in de plaats van Rezaei.

Krépin Diatta in duel met Jordan Botaka
Krépin Diatta in duel met Jordan Botaka

Blauw-Zwart begon aarzelend, maar kwam na tien minuten toch op dreef: Steppe kon een vrije trap van Vanaken net voor de aanstormende Decarli wegboksen, terwijl de Zwitser daarna zijn schot afgeblokt zag worden. Even later bracht Steppe redding op een schot van Schrijvers. Club leek de match in handen te nemen, maar werd plots opgeschrikt door een vlijmscherpe counter: Boli lanceerde Kamada, die de buitenkant van de paal trof. De Bruggelingen kwamen goed weg, maar slikten direct daarna alsnog de 1-0: Letica loste een schot van Kamada en zag de bal tergend traag in doel hobbelen.

Hans Vanaken bracht Club op gelijke hoogte
Hans Vanaken bracht Club op gelijke hoogte
Text: 

Club moest even bekomen van die opdoffer, maar kon na een half uur toch gelijk maken. Wesley leek te profiteren van een te korte terugspeelbal, maar werd onderuit gehaald door doelman Steppe. Hans Vanaken knalde het leer daarna over de lat, maar kreeg nog een herkansing omdat scheidsrechter Lardot naar de stip wees na het bekijken van de beelden. De Limburger trof nu wel raak en bracht de stand zo in evenwicht. Blauw-Zwart putte vertrouwen uit dat doelpunt en ging plots beter voetballen. Siebe Schrijvers zag eerst nog een knap schot uiteenspatten op de onderkant van de deklat, maar kon kort voor de rust Club alsnog op voorsprong brengen toen hij een voorzet van Vanaken knap overhoeks binnenkopte.

Na de pauze ging STVV meteen op zoek naar de gelijkmaker. Zo kon Teixeira net niet bij een voorzet van Kamada, terwijl de Japanner even later een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. De Kanaries tikten de bal vlot rond op het kunstgrasveld en gingen steeds meer druk zetten. Zo kwam Boli tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker: eerst mikte de spits het leer over de lat en daarna kopte hij de bal centimeters naast.

Text: 

Blauw-Zwart had het lastig, maar kon na twintig minuten in de tweede helft bijna de wedstrijd beslissen. Na een prima counter bediende Vanaken Schrijvers, maar zijn schot werd gered door Steppe. Leko voerde daarna een dubbele wissel door en verving Nakamba en Diatta door Rits en Cools. Club geraakte zo weer beter in de match, al was het wel de thuisploeg die kon dreigen: Letica moest redding brengen op een schot van Kamada, terwijl een knal van Ceballos voorlangs ging.

Siebe Schrijvers bracht Club op voorsprong
Siebe Schrijvers bracht Club op voorsprong

Club leek stand te houden, maar slikte dik tien minuten voor tijd een erg ongelukkige tegengoal: Poulain ontzette de bal tegen de benen van Rits en daardoor rolde de bal in eigen doel. De Bruggelingen trokken daarna alle registers open om alsnog met de drie punten naar huis te kunnen gaan, maar scoren lukte niet meer: een vrije trap van Vormer strandde op de bovenkant van de deklat en ook pogingen van Cools en de ingevallen Rezaei leverden niets op.

Jupiler Pro League – Speeldag 12

Toeschouwers: 10.000 – Stayen

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Sint-Truiden: Kenny Steppe – Takehiro Tomiyasu, Jorge Teixeira, Pol Garcia Tena - Jordan Botaka (75’ Jonathan Legear), Alexis De Sart (60’ Cristian Ceballos), Samuel Asamoah, Wataru Endo, Elton Acolatse (84’ Buya Turay) - Daichi Kamada, Yohan Boli. Coach: Marc Brys.

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Saulo Decarli (88’ Kaveh Rezaei) – Clinton Mata, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba (66’ Mats Rits), Hans Vanaken, Krépin Diatta (66’ Dion Cools) – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Sofyan Amrabat, Thibault Vlietinck en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Tomiyasu, Teixeira, Rits.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 18’ Kamada (1-0), 31’ Vanaken (penalty, 1-1), 41’ Schrijvers (1-2), 78’ Rits (owngoal, 2-2).

 

Tekst: Steven Floin

STVV-Club Brugge 27-10-2018

Related articles