zondag 13 november 2022 15:30

Club speelt 2-2 gelijk tegen Antwerp

Club Brugge heeft op eigen veld 2-2 gelijk gespeeld tegen Antwerp. Blauw-Zwart kwam 2-0 voor dankzij goals van Mechele en Jutglà, maar een kwartier voor affluiten maakten de bezoekers in enkele minuten tijd gelijk via Frey en Janssen.

Het team dat woensdag aantrad in de bekermatch tegen Patro Eisden onderging vier wijzigingen. Abakar Sylla – terug uit schorsing – nam zijn plaats achteraan terug in, terwijl op het middenveld kapitein Hans Vanaken eveneens zijn vaste stek weer innam. Ook Andreas Skov Olsen en Ferran Jutglà kwamen opnieuw in de ploeg. Buchanan, Sowah, Nusa en Larin moesten daardoor vrede nemen met een stekje op de bank. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers, maar Mignolet kende geen problemen met een harde knal van De Laet. Aan de overkant kon Vanaken een voorzet van Meijer niet in doel deviëren.

Abakar Sylla verscheen aan de aftrap
Abakar Sylla verscheen aan de aftrap

Het spel ging goed heen en weer, met ook kansen aan beide zijden. Odoi kopte een vrije trap van Lang over doel, Butez redde een kopbal van Jutglà en aan de overkant kon Mignolet een hoekschop van Stengs net voor de doellijn wegwerken. Even later had de Limburger ook een prima redding in huis op een schot van Bataille. Tussendoor kon Vanaken Jutglà bedienen, maar de Spanjaard kon met buitenkant rechts niet goed genoeg besluiten. 

Brandon Mechele kopte Club op voorsprong
Brandon Mechele kopte Club op voorsprong

In het slotkwartier van de eerste helft probeerden de Bruggelingen steeds meer hun wil op te dringen. Een diepe bal van Lang werd door Pacho over zijn eigen doel gekopt, Butez redde een lage schuiver van Jutglà en een poging van Skov Olsen werd afgeblokt. Tien minuten voor de rust wierp de aanvalslust van Blauw-Zwart dan toch zijn vruchten af: een scherp aangesneden hoekschop van Skov Olsen werd door Brandon Mechele overhoeks binnengekopt. Antwerp had niet meteen een reactie in huis en dus werd die 1-0 ook de ruststand.

Na de pauze probeerden de bezoekers te reageren. Yusuf haalde de achterlijn, maar zijn voorzet werd door de Clubdefensie nog net onschadelijk gemaakt. Even later kon Mignolet met één hand redding brengen op een afgeweken schot van Stengs. Tussendoor kon Meijer na een knappe rush op links geen ploegmaat bereiken. Net voorbij het uur lukte het wel: Ferran Jutglà haalde uit met links van buiten de zestien meter en trapte de 2-0 voorbij Butez.

De Bruggelingen leken in een zetel te zitten, maar Antwerp weigerde zich gewonnen te geven. Van Bommel gooide Michael Frey en Christopher Scott in de strijd en die slaagden erin om Club in de problemen te brengen. Eerst kon Frey van dichtbij een voorzet van Janssen binnentikken en enkele minuten later ging Scott gretig liggen na contact met Mechele in de zestien meter. Scheidsrechter Lardot wees naar de stip, waardoor Vincent Janssen de bezoekers op gelijke hoogte kon trappen. Blauw-Zwart zette in de slotfase nog alles op alles om alsnog de drie punten thuis te houden, maar de Antwerpdefensie gaf geen krimp.

Jupiler Pro League – Speeldag 17
Toeschouwers: 29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (82’ Tajon Buchanan), Casper Nielsen (90’ Kamal Sowah), Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Bjorn Meijer – Ferran Jutglà, Noa Lang (90’ Antonio Nusa). Bank: Senne Lammens, Cyle Larin, Dedryck Boyata, Lynnt Audoor en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Royal Antwerp FC: Jean Butez – Ritchie De Laet (72’ Michael Frey), Toby Alderweireld, William Pacho, Jelle Bataille – Calvin Stengs (72’ Christopher Scott), Arthur Vermeeren (90’ Dinis Almeida), Pieter Gerkens (57’ Jurgen Ekkelenkamp), Alhassan Yusuf, Michel Ange Balikwisha – Vincent Janssen,. Coach: Mark van Bommel.
Gele kaarten: De Laet, Mechele, Lang, Sylla, Yusuf, Onyedika.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 34’ Mechele (1-0), 62’ Jutglà (2-0), 75’ Frey (2-1), 78’ Janssen (penalty, 2-2).

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in