Club speelt 2-2 gelijk tegen Cercle

Club Brugge heeft de stadsderby niet kunnen winnen. Wesley en Schrijvers brachten Blauw-Zwart tot twee keer toe op voorsprong, maar door een owngoal van Amrabat en een doelpunt van Cardona eindigde de wedstrijd op 2-2. Door dit gelijkspel loopt de achterstand op Genk op tot elf punten.

Text: 

Door de schorsing van Emmanuel Dennis moest Ivan Leko één noodgedwongen wissel doorvoeren. Clinton Mata kwam in de ploeg, waardoor Krépin Diatta de linkerflank voor zijn rekening nam. Cercle begon erg gretig, maar het duurde niet lang vooraleer Blauw-Zwart het commando overnam. Het kon bij de eerste kans zelfs meteen scoren, maar het doelpunt van Schrijvers werd afgekeurd na een voorafgaande duwfout van Denswil.

Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong
Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong

Club bleef doorduwen en kwam na dik tien minuten op voorsprong dankzij een erg fraai doelpunt. Diatta rolde de linkerflank op en zijn voorzet werd door Wesley knap achter het steunbeen in doel verlengd. Kort daarop ging een schot van Diatta naast, terwijl een poging van Schrijvers werd afgeblokt. Blauw-Zwart was duidelijk baas, maar incasseerde kort voor het halfuur plots toch de gelijkmaker. Cardona gaf de bal voor doel en daar gleed Amrabat het leer ongelukkig in eigen doel.

Schrijvers zorgde voor de 1-2
Schrijvers zorgde voor de 1-2
Text: 

Diatta bleef ook daarna een voortdurende gesel voor de Cercledefensie, maar Schrijvers kon tot twee keer toe een pass van de Senegalees niet verzilveren. De thuisploeg loerde intussen op de counter, maar Denswil kon een voorzet van op links nog net wegwerken. Club ging steeds meer druk zetten en kwam kort voor de rust opnieuw op voorsprong na een knappe aanval: Vanaken bediende Vormer en zijn aflegger werd van dichtbij binnengetikt door Schrijvers.

Ook na de pauze hield Club de match stevig in handen. Het tempo lag lager, maar Blauw-Zwart kwam wel enkele keren dicht bij de 1-3. Zo kon Schrijvers een voorzet van Mata net niet in doel verlengen, terwijl Nardi redding bracht op een schot van Wesley. Tussendoor ging Vormer neer in de zestien meter na een duel met Lusamba, maar scheidsrechter Visser liet doorspelen.

Text: 

Blauw-Zwart had de wedstrijd volledig onder controle, maar moest na twintig minuten in de tweede helft plots toch de gelijkmaker toestaan. Een schot van Bruno belandde in de voeten van Cardona en die schoof de 2-2 in doel. De Fransman stond randje buitenspel, maar Visser keurde het doelpunt op aangeven van de VAR toch goed. Kort daarop zoefde een schot van Gakpé over doel, terwijl Nardi redding bracht op een vrije trap van Denswil.

Hans Vanaken kon Club geen zege bezorgen
Hans Vanaken kon Club geen zege bezorgen

In de slotfase zette Club alles op alles om alsnog de drie punten te pakken. Lusamba kon een voorzet van Openda net voor Vanaken wegwerken en Nardi bracht knap redding op een grondscherend schot van Vormer. Kort daarop redde Nardi ook een schot van Rits en in de blessuretijd zoefde een schicht van Openda naast. Omolo kreeg nog zijn tweede gele kaart, maar de score veranderde niet meer. Door dit gelijkspel ziet Club de achterstand op leider Genk oplopen tot elf punten.

Jupiler Pro League – Speeldag 25

Toeschouwers: 12.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Cercle Brugge: Paul Nardi – Issa Marega, Jérémy Taravel, Johanna Omolo - Naomichi Ueda (61’ Kylian Hazard), Xavier Mercier, Serge Gakpé (85’ Isaac Koné), Arnaud Lusamba, Yoann Etienne – Gianni Bruno, Irvin Cardona (75’ Dylan De Belder). Coach: Laurent Guyot.

Club Brugge: Ethan Horvath – Sofyan Amrabat (85’ Kaveh Rezaei), Brandon Mechele, Stefano Denswil – Clinton Mata (72’ Dion Cools), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Krépin Diatta – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes (78’ Loïs Openda). Bank: Karlo Letica, Benoît Poulain, Marvelous Nakamba en Saulo Decarli. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Vanaken, Rits, Omolo, Denswil, Koné, Taravel, Vormer.

Rode kaarten: 93’ Omolo (2x geel).

Doelpunten: 12’ Wesley (0-1), 27’ Amrabat (owngoal, 1-1), 40’ Schrijvers (1-2), 65’ Cardona (2-2).

 

 

Tekst: Steven Floin

Cercle-Club 10-02-2019

Related articles