zondag 25 juli 2021 18:15

Club speelt 2-2 gelijk tegen Eupen

Club Brugge is de nieuwe competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Eupen. Bas Dost bracht Blauw-Zwart kort na de pauze op voorsprong vanop de stip, maar door goals van Kayembe en Ngoy leken de bezoekers de drie punten mee naar huis te nemen. Diep in de blessuretijd kon Charles De Ketelaere alsnog een gelijkspel afdwingen.

Door het vertrek van Odilon Kossounou naar Leverkusen moest Philippe Clement noodgedwongen sleutelen aan het team dat vorige week de Supercup won tegen Genk. Ruud Vormer – terug uit quarantaine – nam zijn plaats op het middenveld weer in, terwijl voorin ook David Okereke in de ploeg kwam. Noah Mbamba verdween daardoor uit de basis. Aangezien Simon Mignolet nog niet terug was, mocht Senne Lammens opnieuw het doel verdedigen.

David Okereke verscheen aan de aftrap
David Okereke verscheen aan de aftrap

Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel, was de eerste kans voor de bezoekers: Julien Ngoy draaide zich vrij in de zestien meter en knalde het leer over doel. De Bruggelingen waren gewaarschuwd en schakelden meteen een versnelling hoger. Okereke toonde zich erg bedrijvig op de rechterflank, maar de Nigeriaan kon Dost tot twee keer toe net niet bereiken. Even later werd een kopbal van Okereke op de doellijn gered door Nurudeen, terwijl de doelman daarna geen problemen kende met een vrije trap van De Ketelaere.

Bas Dost bracht Club op voorsprong
Bas Dost bracht Club op voorsprong

Club was duidelijk baas, maar had het moeilijk om het overwicht om te zetten in concreet doelgevaar. Ook Lang kon Dost net niet bereiken en een afstandsschot van Ricca werd gepareerd door Nurudeen. Eupen liet zich niet zomaar opzij zetten en dreigde zelf via een kopbal van Heris, plaatsballen van Prevljak en Peeters en een voorzet-schot van N’Dri. De beste kans was kort voor de rust voor Ruud Vormer, maar doelman Nurudeen zweefde zijn vrije trap uit de bovenhoek.

Na de pauze ging Blauw-Zwart nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal. Zo kon Vormer meteen Okereke bedienen, maar de Nigeriaan stuitte van dichtbij op Nurudeen. Toch kon Club al vrij vlug de 1-0 afdwingen: scheidsrechter Van Driessche liet eerst doorspelen nadat Agbadou een schot van De Ketelaere met de hand afblokte, maar op aangeven van de VAR ging hij toch de beelden bekijken en floot hij alsnog een strafschop. Bas Dost nam zijn verantwoorlijkheid en knalde de 1-0 binnen.

Lang konden de Bruggelingen echter niet genieten van die voorsprong. De Clubdefensie kreeg het leer niet weggewerkt, waardoor Kayembe de gelijkmaker in het dak van het doel kon binnenschieten. Blauw-Zwart kon direct daarna opnieuw scoren, maar een doelpunt van De Ketelaere werd afgekeurd omdat de voorzet van Lang de achterlijn had overschreden. Club bleef doorduwen, maar eerst kon Okereke een voorzet van Mata niet verzilveren en daarna kopte de ingevallen Pérez een voorzet van opnieuw Mata over doel. Ook Lang kon vanuit een scherpe hoek niet scoren.

De Ketelaere sleepte alsnog een punt uit de brand
De Ketelaere sleepte alsnog een punt uit de brand

In plaats van 2-1 werd het echter 1-2. Julien Ngoy kreeg plots te veel ruimte op rechts en schoof het leer voorbij Lammens. Club gooide daarna alles in het offensief, maar Eupen probeerde op alle mogelijke manieren tijd te rekken. Er werden daardoor liefst tien minuten extra tijd bijgerekend en daarin kon Nurudeen twee pogingen van Rits pareren. Het was uiteindelijk Charles De Ketelaere die in de dertiende minuut van de extra tijd alsnog de gelijkmaker kon scoren. Na een actie van Lang kon hij de 2-2 overhoeks binnenschieten.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 1
Toeschouwers:
10.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Senne Lammens – Clinton Mata, Matej Mitrović, Brandon Mechele, Federico Ricca – Ruud Vormer (74’ Noah Mbamba), Mats Rits, Charles De Ketelaere – David Okereke (71’ Daniel Pérez), Bas Dost, Noa Lang. Bank: Nick Shinton, Éder Balanta, Youssouph Badji, Ignace Van der Brempt, Thomas Van den Keybus, Lukas Mondele en Cisse Sandra. Coach: Philippe Clement.
KAS Eupen: Abdul Nurudeen – Jonathan Heris (57’ Boris Lambert), Emmanuel Agbadou, Jordi Amat – Andreas Beck, Jens Cools, Edo Kayembe, Stef Peeters, Konan N’Dri (68’ Isaac Nuhu) – Smail Prevljak (80’ Leonardo Rocha), Julien Ngoy (80’ Jérôme Déom). Coach: Stefan Krämer.
Gele kaarten: Heris, Vormer, Agbadou, Pérez, Lang, Beck, Nuhu, Cools, Déom, Prevljak.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 56’ Dost (penalty, 1-0), 60’ Kayembe (1-1), 77’ Ngoy (1-2), 103’ De Ketelaere (2-2).

Tekst: Steven Floin

25 07 2021 - Club Brugge - KASK Eupen 2-2

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in