Club speelt 3-3 gelijk tegen Başakşehir

Club Brugge heeft op eigen veld 3-3 gelijk gespeeld tegen Istanbul Başakşehir. Dennis en Denswil bezorgden Blauw-Zwart al vroeg een 2-0 voorsprong, maar na de pauze slikte Club in een kwartier tijd drie tegentreffers. Denswil kon uiteindelijk nog gelijk maken, maar de Bruggelingen zullen dus volgende week in Istanboel moeten winnen om zo alsnog de kwalificatie voor de play-offs van de Champions League af te dwingen.

Text: 

Ivan Leko voerde noodgedwongen twee wijzigingen door aan het team dat vrijdag op de Brugse Metten onderuit ging tegen Athletic Bilbao. Benoît Poulain was tegen de Basken geblesseerd uitgevallen en werd centraal achterin vervangen door Bjorn Engels. Bovendien was ook Jelle Vossen niet volledig fit geraakt, waardoor de Limburger op de bank begon. Jérémy Perbet verscheen bijgevolg aan de aftrap als centrumspits.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Blauw-Zwart, want na amper vijf minuten kwam Club al op voorsprong. Refaelov bediende Emmanuel Dennis en die verraste doelman Babacan met een lage knal van net buiten de zestien meter. Başakşehir reageerde met een poging van Elia, maar het schot van de Nederlander belandde via Horvath in het zijnet. De Bruggelingen waren niet onder de indruk en konden op het kwartier de voorsprong zelfs verdubbelen: Stefano Denswil krulde een vrije trap van op ruim 25 meter heerlijk in doel.

Text: 

Dankzij die 2-0 voorsprong kon Club achterover leunen en de Turken laten komen. De bezoekers hadden wel het meeste balbezit, maar konden daar weinig concreet doelgevaar uit puren. Kort voor de rust kon Başakşehir dan toch enkele keren dreigen, maar pogingen van Elia en Visca gingen in het zijnet, terwijl Horvath een schot van diezelfde Visca makkelijk kon pakken.

Na de pauze gingen de bezoekers meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Blauw-Zwart kroop steeds meer achteruit, waardoor de druk stelselmatig toenam. Elia kon al vroeg voor gevaar zorgen, maar het vluchtschot van de Nederlander ging naast. Club kreunde onder de druk, maar kon wel bijna een derde keer scoren. Babacan pareerde evenwel de knal van Vormer.

Text: 

De Bruggelingen leken stand te houden, maar slikten op het uur plots twee tegengoals. Eerst schoot Mossoró het leer kurkdroog in de winkelhaak en enkele minuten later glipte Elia door de buitenspelval en was de 2-2 zowaar een feit. Club was het noorden kwijt en slikte tien minuten later zelfs nog een derde tegentreffer: deze keer dook Mossoró in de rug van de verdediging en de Braziliaan knalde de 2-3 hoog in doel.

Blauw-Zwart trok daarna met man en macht naar voren en dat leverde al vlug resultaat op: Denswil verraste doelman Babacan opnieuw van op vrije trap en knalde de 3-3 in de verste hoek binnen. Club bleef doordrukken, maar de beste kans was nog voor de bezoekers toen Elia een voorzet van Visca net naast devieerde. Het bleef 3-3 en dus moet Blauw-Zwart volgende week in Istanboel winnen om alsnog de kwalificatie af te dwingen.

UEFA Champions League – Derde voorronde
Toeschouwers: 23.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Paolo Mazzoleni (ITA)
Club Brugge: Ethan Horvath – Brandon Mechele, Bjorn Engels, Stefano Denswil – Helibelton Palacios, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Laurens De Bock (59’ Ahmed Touba) – Lior Refaelov (74’ Hans Vanaken), Jérémy Perbet, Emmanuel Bonaventure Dennis (62’ José Izquierdo).
Bank: Guillaume Hubert, Timmy Simons, Jelle Vossen en Thibault Vlietinck.
Coach: Ivan Leko.
Istanbul Başakşehir: Volkan Babacan – Junior Caiçara, Joseph Attamah, Alexandru Epureanu, Gaël Clichy – Edin Visca (82’ Manuel Da Costa), Emre Belözoglu (77’ Gökhan Inler), Mahmut Tekdemir, Mossoró, Eljero Elia (89’ Stefano Napoleoni) - Emmanuel Adebayor.
Coach: Abdullah Avci.
Gele kaarten: Epureanu.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 5’ Dennis (1-0), 15’ Denswil (2-0), 59’ Mossoró (2-1), 63’ Elia (2-2), 73’ Mossoró (2-3), 78’ Denswil (3-3).

Tekst: Steven Floin

Related articles