woensdag 11 september 2019 20:00

Club stelt Belfius Basecamp voor

Woensdagavond werd het Belfius Basecamp officieel geopend voor de Brugse partners en pers. In primeur mochten ze de nieuwe thuishaven van de Brugse spelersgroep ontdekken, gevolgd door de voorstelling van de nieuwe spelerskern van dit seizoen.

Zo’n 700 partners en leden van de pers verzamelden woensdagavond in Knokke-Heist voor de officiële opening van het Belfius Basecamp. Op het programma: een uitgebreide rondleiding langs alle ruimtes van het oefencentrum en de jaarlijkse spelersvoorstelling, in goede banen geleid door Leo Van der Elst en special guest Simon Mignolet.

Het complex omvat onder andere 4 nieuwe oefenvelden (één met overdekte tribune), een indoor kunstgrasveld, een hightech fitnessruimte, 37 slaapkamers, een persruimte en heel wat kantoorruimte voor de sportieve staff en het administratief personeel. Voorzitter Bart Verhaeghe glunderde toen hij zijn verhaal mocht doen: “Ik ben fier op dit complex. Het is een gebouw voor sporters, om topprestaties te kunnen leveren. Het tijdloze, duurzame ontwerp straalt ook de waarden van Club uit. Dat het project zo snel vorderde, danken we aan het harde werk van alle betrokkenen: van het college van Burgemeester en schepenen van Knokke-Heist, langs de architecten en aannemers tot de coördinatoren Marc Awouters en Roel Vaeyens, iedereen heeft intensief gewerkt om tot dit eindresultaat te komen. Het Belfius Basecamp is ook goed voor de uitstraling van Club Brugge en voor Knokke. Dit is een mijlpaal omdat het bevestigt dat de strategie die we volgen de juiste is, maar ook omdat het ons gigantisch veel goesting geeft om beter te doen. We beseffen dat we nog beter kunnen, en daar zullen we hard aan werken.” Ook Belfius was gisteren een vooraanstaande gast op de opening van het oefencentrum dat hun naam draagt. CEO Marc Raisière verklaarde bij Van der Elst en Mignolet hun keuze voor dit project. “Belfius wil talent kansen geven en innovatie ondersteunen. De oprichting van het Belfius Basecamp is een perfecte illustratie van de toekomstgerichte, ambitieuze, vastberaden en visionaire kijk die het bestuur van Club Brugge etaleert in het Belgische voetbal. Enkele jaren geleden vertelden Bart en Vincent me dat ze de beste wilden worden en het beste oefencentrum wilden bouwen. Als je vandaag ziet wat ze neergezet hebben, kan je enkel besluiten dat ze daarin geslaagd zijn.”

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in