Club stoot door naar volgende ronde UEFA Youth League

In het absolute slot van de match verzekerde Club zich van een plaatsje in de volgende ronde van de UYL. Lang leek het te moeten kijken naar de match in Parijs, maar doelman Lammens zorgde voor de verlossing.

Coach De Mil stuurde dezelfde 11 de wei in in vergelijking met de match op Galatasaray. Bij Real waren er enkele wijzigingen, maar de Koninklijke begon het stevigst aan de wedstrijd. Lammens verijdelde nog een vroege achterstand door goed uit te komen toen Ruiz en Arribas alleen doorgingen op doel, maar moest zich even later toch gewonnen geven toen een scherpe voorzet vanop rechts bij Jordi kwam, die niet twijfelde. Het antwoord van Club volgde meteen. Van den Keybus zette voor, Aelterman liep in, maar werd gehinderd door Armenteros in de zestien. Penalty voor Club. De Wolf zette zich achter de elfmeter en bleef net zoals thuis tegen Galatasaray kalm.

Buiten die elfmeter kon Club in de eerste helft weinig weerstand bieden aan Real, maar het hield stand. De tweede helft begon met een gretiger en scherper Club. De Wolf – na een heerlijke aanval – verslikte zich in schot, een hoekschop van De Cuyper hobbelde voorbij alles en iedereen. Het was geen startschot van een wilde tweede helft, daarvoor lag het spel te vaak stil. De grootste opschudding kwam van Aelterman, die er opeens met de bal vandoor ging en oog in oog met Lopez kwam. Zijn schot werd echter gered door een geweldige reflex. Meteen aan de overkant kwam een lange bal tot bij Delgado, die ongehinderd kon scoren vanuit een schuine hoek. Club bleef zoeken naar de gelijkmaker, die er leek te komen toen Aelterman perfect voorzette, maar Fuidias verhinderde zowel De Wolf als Van Der Brempt van een goal. Alles leek voorbij, maar doelman Lammens trok mee naar voren voor een laatste hoekschop, die op zijn hoofd terecht kwam. De doelman mikte perfect overhoeks binnen, waardoor Club toch nog zeker is van de kwalificatie!

 

Club Brugge: Lammens – Vervaque, Van Der Brempt, Dendoncker (4’ Fuakala), De Cuyper – Blomme (83’ Asoma), Van Den Keybus, De Wolf – Wilkims (83’ Appiah), Aelterman, Baeten (86’ Vanrafelghem)

Real Madrid: Lopez Andugar (80’ Fuidias) – Rueda Garcia, Ramon Parra, Armenteros, Martinez Lopez (59’ Gutierrez) – Sintes, Blanco (80’ Cuenca), Arribas – Baeza, Ruiz (74’ Delgado), Jordi (59’ De Frias)

Doelpunten: 23’ Jordi (0-1), 27’ De Wolf (1-1, p), 77’ Delgado (1-2), 93’ Lammens (2-2)

Voor de volgende ronde, die op 11 en 12 februari gespeeld worden, wordt op 16 december geloot. Club kan daarin uitkomen tegen de winnaars uit de Domestic Champions Route: Derby County (ENG), Dynamo Kyiv (UKR), Midtjylland (DEN), Porto (POR, holders), Rangers (SCO), Real Zaragoza (ESP), Rennes (FRA), Sheriff Tiraspol (MDA).

Related articles