Visual menu

dinsdag 8 december 2020 21:00

Club strandt tegen Lazio op zucht van mirakel

Club Brugge heeft in de Champions League net niet voor een mirakel kunnen zorgen. Ruud Vormer wiste de openingsgoal van Correa uit, maar Club slikte daarna een penalty van Immobile en een rode kaart van Sobol. Ondanks de man minder kon Vanaken nog gelijk maken en spatte de winning goal van De Ketelaere uiteen op de deklat. Het bleef dus 2-2, waardoor Blauw-Zwart zich net niet kon plaatsen voor de 1/8ste finale. Na de winterstop komt Club uit in de Europa League.

Het team dat zaterdag STVV versloeg onderging vier wijzigingen. Clinton Mata nam zijn basisplaats achterin weer in en kreeg daar het gezelschap van Federico Ricca. Van der Brempt en Mechele verdwenen bijgevolg uit de basis. Ruud Vormer was hersteld van zijn buikklachten en ook Krépin Diatta kwam terug uit blessure. Daardoor moesten Rits en Dennis hun basisplaats afstaan.

Noa Lang sentó las bases del 1-1
Noa Lang sentó las bases del 1-1

Lazio had genoeg aan een punt en begon dan ook in een zetel. De Italianen lieten Club komen en loerden intussen op de tegenaanval. Mignolet pakte eerst nog een kopbal van Milinkovic-Savic, maar moest zich na twaalf minuten toch al gewonnen geven. De doelman pareerde eerst nog een schot van Luis Alberto, maar Joaquín Correa kon de rebound van dichtbij binnentrappen. Blauw-Zwart reageerde evenwel meteen: een harde knal van Lang op Reina hobbelde voor de voeten van Ruud Vormer en die duwde de gelijkmaker binnen.

Eduard Sobol fue excluido con dos tarjetas amarillas
Eduard Sobol fue excluido con dos tarjetas amarillas

Dat doelpunt gaf de Bruggelingen vleugels: een knap schot van De Ketelaere zoefde net naast en ook Vormer kon zijn poging niet kadreren. Net op het moment dat de 1-2 in de lucht hing, sloegen de Italianen genadeloos toe. Mata liet zich in de val lokken door Immobile, die ook gretig ging liggen. Penalty voor de thuisploeg en die werd door Immobile zelf omgezet. Club probeerde opnieuw te reageren, maar een voorzet van Diatta werd door Hoedt net voor De Ketelaere weggekopt. Tot overmaat van ramp slikte Eduard Sobol kort voor de rust zijn tweede gele kaart.

Blauw-Zwart moest dus meer dan een helft lang met zijn tienen verder. Net voor de rust was Simon Deli al in de plaats gekomen van Noa Lang om zo voor meer defensieve stabiliteit te zorgen. De Romeinen lieten Club komen en loerden op de counter: een schot van Correa ging net voorlangs, een vrije trap van Milinkovic-Savic zoefde over doel en Mignolet blokte een schot van Marusic richting korte hoek.

De Bruggelingen kwamen met de schrik vrij en konden op het uur voor het eerst zelf dreigen: Hans Vanaken dribbelde de zestien meter binnen en zag zijn schot via een verdediger in het zijnet belanden. Aan de overkant kende Mignolet geen problemen met schoten van Correa en Milinkovic-Savic, terwijl Immobile een vrije schietkans over de lat mikte. Club gaf zich niet gewonnen en kon een kwartier voor tijd zelfs gelijk maken: Vormer schilderde een voorzet op het hoofd van Hans Vanaken en die kopte de 2-2 binnen.

El tiro de De Ketelaere se estrelló en el larguero
El tiro de De Ketelaere se estrelló en el larguero

De slotfase was daardoor ongemeen spannend. De Italianen speelden met de daver op het lijf, terwijl Blauw-Zwart met man en macht op zoek ging naar de winning goal. Een vrije trap van Vormer strandde eerst nog op de muur, maar dé kans viel in de slotseconden. Een poging van Vormer viel voor de voeten van De Ketelaere en zijn geweldige knal spatte uiteen op de onderkant van de deklat. Club Brugge strandde zo op een zucht van kwalificatie voor de 1/8ste finales. 

 

 

Champions League: Groep F – Speeldag 6

Toeschouwers: geen – Stadio Olimpico

Scheidsrechter: Cüneyt Çakir (Tur)

Lazio Roma: Pepe Reina – Luiz Felipe, Wesley Hoedt (46’ Stefan Radu), Francesco Acerbi – Manuel Lazzari, Sergej Milinkovic-Savic, Lucas Leiva (75’ Gonzalo Escalante), Luis Alberto (75’ Akpa Akpro), Adam Marusic – Ciro Immobile (75’ Felipe Caicedo), Joaquín Correa (86’ Andreas Pereira). Coach: Simone Inzaghi.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (84’ Ignace Van der Brempt), Odilon Kossounou, Federico Ricca – Krépin Diatta (84’ David Okereke), Ruud Vormer, Éder Balanta (78’ Mats Rits), Hans Vanaken, Eduard Sobol – Charles De Ketelaere, Noa Lang (42’ Simon Deli). Bank: Ethan Horvath, Siebe Schrijvers, Youssouph Badji, Emmanuel Dennis en Brandon Mechele. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Sobol, Hoedt, Marusic.

Rode kaarten: 39’ Sobol (2x geel).

Doelpunten: 12’ Correa (1-0), 15’ Vormer (1-1), 27’ Immobile (penalty, 2-1), 76’ Vanaken (2-2).

 

Tekst: Steven Floin

Lazio - Club Brugge 08-12-2020

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in