Visual menu

zondag 31 januari 2021 15:30

Club veegt Standard met 3-1 van de mat

Club Brugge heeft de topper tegen Standard met 3-1 gewonnen. De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong via Bokadi, maar daarna veegde Club de Rouches volledig van de mat: Hans Vanaken maakte al vlug gelijk, terwijl Bas Dost en Noa Lang net voor en net na de rust voor de 3-1 zorgden. Blauw-Zwart vergroot zo zijn voorsprong tot veertien punten.

Amper drie dagen na de derby tegen Cercle gunde Philippe Clement twee spelers rust: Eduard Sobol verving op de linksachter Stefano Denswil, terwijl voorin David Okereke in de plaats kwam van Charles De Ketelaere. De Nigeriaan speelde als rechteraanvaller, waardoor Noa Lang opschoof naar de linkerflank. De Nederlander kreeg al in de openingsminuut een kans, maar zijn volley werd afgeblokt. Club begon in overdrive, maar werd wel meteen koud gepakt: João Klauss kopte een vrije trap door tot bij Merveille Bokadi en die kon van dichtbij Mignolet verschalken.

David Okereke verscheen aan de aftrap
David Okereke verscheen aan de aftrap

Blauw-Zwart kwam zo voor de vierde match op rij op achterstand en moest toch even bekomen. De Rouches loerden op de counter en kregen nog een tweede kans: na een voorzet van Siquet had Mignolet een prima reflex in huis op een poging van Balikwisha. Club nam daarna de match definitief in handen en schakelde meteen naar de hoogste versnelling. Een kopbal van Mechele ging eerst nog over doel, maar na twintig minuten was de gelijkmaker een feit: na een verre uittrap van Mignolet pakte Noa Lang uit met een geweldige actie en zijn teruglegger werd binnengetikt door Vanaken.

Bas Dost bracht Club op voorsprong
Bas Dost bracht Club op voorsprong

Daarna volgde een geweldige periode van Club: een razend tempo, veel beweging, technische hoogstandjes, powerplay. Standard werd volledig van de mat geveegd en moest de ene na de andere kans toestaan: schoten van Okereke werden afgeblokt, Bodart pakte twee pogingen van Dost en Vanaken, terwijl een kopbal van Okereke en een volley van Dost over doel vlogen. Tussendoor moest Mignolet een knal van Klauss pareren, maar voor het overige was het al Club wat de klok sloeg.

De verdiende 2-1 viel nog voor de rust: Bodart kon een schot van Rits pareren, maar Bas Dost kon de rebound van dichtbij binnentikken. Club bleef ook na de rust duidelijk baas en zorgde al vlug voor de 3-1. Clinton Mata haalde knap de achterlijn en zijn voorzet werd van dichtbij binnengeduwd door uitblinker Noa Lang.

De Bruggelingen konden nu wat gas terugnemen en de wedstrijd controleren. Een schot van Lang ging eerst nog naast en even later kon Club zelfs een vierde keer scoren. Na een geniale pass van Mata schoot Okereke het leer voorbij Bodart, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Mbaye Leye gooide nog enkele verse krachten in de strijd, maar Blauw-Zwart was heer en meester.

Noa Lang blonk alweer uit bij Blauw-Zwart
Noa Lang blonk alweer uit bij Blauw-Zwart

Een kwartier voor tijd leken de Luikenaars toch nog een sprankeltje hoop te mogen koesteren: Carcela trapte de bal van dichtbij op de armen van Dost en scheidsrechter Laforge wees naar de stip. Na het bekijken van de beelden kwam hij op zijn beslissing terug en dus bleef het 3-1. In de slotfase vond De Ketelaere nog Bodart op zijn weg, maar goals vielen er niet meer. Dankzij deze overwinning telt Club nu veertien punten voorsprong op Antwerp en Genk.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 23

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Eduard Sobol (71’ Stefano Denswil) – Ruud Vormer (83’ Éder Balanta), Mats Rits, Hans Vanaken – David Okereke (60’ Charles De Ketelaere), Bas Dost (83’ Youssouph Badji), Noa Lang. Bank: Ethan Horvath, Nick Shinton, Simon Deli, Federico Ricca, Ignace Van der Brempt en Maxim De Cuyper. Coach: Philippe Clement.

Standard: Arnaud Bodart – Hugo Siquet (86’ Damjan Pavlovic), Noë Dussenne, Merveille Bokadi, Nicolas Gavory (78’ William Balikwisha) – Gojko Cimirot (46’ Jackson Muleka), Samuel Bastien, Nicolas Raskin – Michel-Ange Balikwisha (58’ Mehdi Carcela), João Klauss, Maxime Lestienne (58’ Konstantinos Laifis) . Coach: Mbaye Leye.

Gele kaarten: Bastien, Kossounou, Carcela, Dussenne, Pavlovic.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 3’ Bokadi (0-1), 19’ Vanaken (1-1), 41’ Dost (2-1), 49’ Lang (3-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Standard 31-01-2021

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in