Club verliest bekerfinale tegen Antwerp met 0-1

Club Brugge is er niet in geslaagd de dubbel te winnen. Blauw-Zwart ging in de bekerfinale met 0-1 onderuit tegen Antwerp. Lior Refaelov scoorde halfweg de eerste helft de enige goal van de partij.

Text: 

Philippe Clement kon uiteindelijk toch een beroep doen op Mechele, Balanta, Dennis en Ricca, die alle vier kampten met darmklachten. Mechele en Balanta verschenen ook allebei aan de aftrap, terwijl Dennis en Ricca op de bank begonnen. Mata, Deli en Diatta – die vorige week tegen Lille nog ontbraken wegens lichte blessures – geraakten eveneens speelklaar. Voorin speelde Charles De Ketelaere in steun van diepe spits David Okereke.

De Ketelaere verscheen aan de aftrap
De Ketelaere verscheen aan de aftrap

Bij het Antwerp van coach Ivan Leko was de ‘surprise van de chef’ de basisplaats van Lamkel Zé. De Kameroener werd opgevist uit de B-kern en lag meteen aan de basis van enkele kansen van Antwerp. Zo moest Mignolet al vroeg knap redding brengen op een schot van Mbokani. Even later moest de Limburger ook een knal van Hongla over de lat duwen en twee schoten van Juklerød en Refaelov pareren.

Balanta kon Refaelov het scoren niet beletten
Balanta kon Refaelov het scoren niet beletten
Text: 

Blauw-Zwart kwam maar niet op dreef, terwijl Antwerp goed georganiseerd speelde en op de counter de ruimte probeerde te benutten. Na 25 minuten leidde dat ook tot de 0-1. Juklerød zette zich door op links en bediende Lior Refaelov. De ex-Clubspeler gleed de bal binnen en scoorde zo al voor de derde keer in een bekerfinale. De Bruggelingen probeerden zich te herpakken, maar beten zich de tanden stuk op de Antwerpse muur.

Bij het begin van de tweede helft schakelde Club meteen twee versnellingen hoger. Dat resulteerde ook onmiddellijk in Brugse dreiging: na een voorzet van De Ketelaere kopte Sobol de bal richting Vanaken, maar Seck kon het leer nog net wegwerken. De Bruggelingen tapten duidelijk uit een ander vaatje, al bleef Antwerp wel loeren op de counter. De kansen waren wel voor Blauw-Zwart: Deli kon net niet voldoende bij een vrije trap van Sobol, terwijl een schot van de Oekraïner hoog over ging.

Text: 

Na zeven minuten in de tweede helft mocht Youssouph Badji zijn officiële debuut maken voor Club Brugge. De Senegalees speelde zich meteen in de kijker: na een voorzet van Vormer kopte Badji het leer richting winkelhaak, maar doelman Matijas bracht knap redding. Even later pakte de aanvaller uit met een fraaie beweging en een schot richting verste hoek, dat opnieuw gepareerd werd door Matijas. 

Youssouph Badji maakte zijn debuut voor Club
Youssouph Badji maakte zijn debuut voor Club

Een kwartier voor tijd gooide Philippe Clement ook Schrijvers en Rits in de strijd. De Bruggelingen kampeerden voortdurend op de helft van Antwerp en voerden de druk steeds meer op. De beste kans viel tien minuten voor tijd: na een voorzet van Schrijvers kreeg Diatta een vrije kopkans, maar de bal verdween over doel. Vijf minuten later was ook Schrijvers zelf dicht bij de gelijkmaker: zijn knal richting verste hoek ging echter net voorlangs. Club bleef in de slotminuten openingen zoeken, maar scoren lukte niet. Geen dubbel dus voor Blauw-Zwart.

 

 

Beker van België – Finale

Stadion: Koning Boudewijnstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli  – Krépin Diatta, Ruud Vormer, Éder Balanta (75’ Mats Rits), Hans Vanaken, Eduard Sobol (72’ Siebe Schrijvers) – Charles De Ketelaere, David Okereke (52’ Youssouph Badji). Bank: Ethan Horvath, Odilon Kossounou, Federico Ricca en Emmanuel Dennis. Coach: Philippe Clement.

Antwerp: Davor Matijas – Junior Pius, Abdoulaye Seck, Ritchie De Laet – Aurelio Buta, Faris Haroun, Martin Hongla, Lior Refaelov (91’ Bruny Nsimba), Simen Juklerød – Didier Lamkel Zé (90’ Ivo Rodrigues), Dieumerci Mbokani. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Pius, Balanta, Sobol, Rits, Matijas, Haroun, Vormer.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 25’ Refaelov (0-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club-Antwerp 01-08-2020

Related articles