Club verliest eerste punten in eigen huis dit seizoen

Een spektakelmatch eindigde zondagavond op een 3-3 gelijkspel op Jan Breydel. Door de resultaten van de achtervolgers geen drama, maar wél het eerste puntenverlies in de competitie in eigen huis. De facts na #CluCha.

Text: 

Afgelopen zondag kon Club Brugge voor het eerste thuis niet winnen van dichtste achtervolger Sporting Charleroi. Ten opzichte van de heenmatch van de halve bekerfinale bij Standard startte FCB met Mitrovic, Wesley en Scholz in de basis, in de plaats van Denswil, Nakamba en Vanlerberghe. Na 23 minuten openden de bezoekers de score toen Ilaimaharitra Brugs balverlies in de zestien uitbuitte. Anthony Limbombe maakte snel gelijk met een bliksemschicht voorbij Penneteau. Het waren toch de Zebra's die met een voorsprong mochten gaan rusten toen Gaëtan Hendrickx een laag afstandsschot voorbij Gabulov mikte. Club kwam als een bezetene uit de kleedkamer en de verschroeiende druk werd benut door Hans Vanaken, die een fantastische één-twee met Diaby afrondde. Toen Wesley even laten een voorzet van Dion Cools binnen knalde, leek Club zijn schaapjes op het droge te hebben. Maar Rezaei bewees dat Charleroi verdiend tweedes staat met een plaatsbal in de linkerhoek.

Club verliest eerste punten in eigen huis dit seizoen
Club verliest eerste punten in eigen huis dit seizoen

Twee reeksen kwamen ten einde voor Club dit seizoen: Blauw-Zwart kon voor het eerst thuis niet zegevieren en Ruud Vormer miste de eerste strafschop nadat Club er eerder dit seizoen 9 wel succesvol benutte. Voor het eerst in 10 matchen waarin Club scoorde, stond de naam van de Brugse captain niet genoteerd bij de doelpuntenmakers of assist-gevers. 

 

Matej Mitrovic en Alexander Scholz maakten hun competitiedebuut voor Club. Ivan Leko gebruikte nu 30 verschillende spelers in de competitie: Mechele, Vormer en Vanaken (25 matchen), Wesley en Diaby (23), Cools, Limbombe, Nakamba en Vossen (22), Denswil (20), Dennis (18), Clasie (13), Horvath (12), Poulain (11), Decarli (10), Refaelov (8), De Bock en Vanlerberghe (6), Butelle en Palacios (5), Tomecak, Hubert, Simons en Gabulov (4), Vlietinck (3), Mera en Engels (2), Touba, Mitrovic en Scholz (1).

 

Anthony Limbombe scoorde zijn vijfde goal van het seizoen. 

 

Hans Vanaken scoorde het tweede doelpunt van de wedstrijd. Het was zijn 30ste goal in 132 officiële matchen voor Club. Ook zette hij zijn totaal aantal assists op 24. 

 

Wesley Moraes maakte zijn 17de goal voor Club op voorzet van Dion Cools.

 

De Belgische rechterflankverdediger van Club is nu met 7 goals en 8 assists bij 15 goals betrokken in 69 matchen.

Related articles