zaterdag 10 december 2022 14:15

Club verliest met 0-2 van Excelsior

Club nam het in hun derde oefenwedstrijd op tegen Excelsior in het Belfius Basecamp. In de eerste helft was Club heel dominant, maar het waren wel de Rotterdammers die konden scoren. In de tweede helft zagen we een identiek wedstrijdverloop met een veel jongere ploeg. Blauw-Zwart creëerde de meeste mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Excelsior deed dat wel en won zo met 0-2.

Blauw-Zwart begon de partij tegen Excelsior Rotterdam met heel wat vaste waarden. Achterin had Lammens het gezelschap van Mechele, Balanta en Boyata. Mata en Meijer bestreken de flanken. Op het middenveld kreeg Nielsen steun van Yakymenko en Diawara. In de aanvalslinie zagen we vooral Sandra en Da Silva aan het werk.

Het balbezit werd meteen opgeëist door Club dat Excelsior meteen bij de keel probeerde te grijpen. De Rotterdammers bewaarden de organisatie en loerden vooral op de counter. Het duurde niet lang tot Club zich naar zijn eerste grote kans voetbalde. Yakymenko zette doelman Alblas meteen flink aan het werk met een hard schot. De Rotterdammers antwoordden meteen met een stevige pegel van Driouech, maar zijn schot zoefde naast de goal. Daarna kabbelde de match rustig verder, met weinig uitgespeelde kansen als gevolg. Lammens moest wel nog eens vol aan de bak na een gevaarlijke vrije trap van Baas.

Club controleerde de eerste helft, maar kwam plots op achterstand nadat Markelo volledig vrij voor doel werd gezet na een knap opwippertje van Drouech. Zo kon Excelsior met een 0-1 voorsprong de rust in duiken.

Jong elftal in de tweede helft

Na de pauze kregen we een volledig ander Club Brugge te zien. Letterlijk, want coach Hoefkens voerde maar liefst tien wissels door. Lammens mocht blijven staan en kreeg het gezelschap van Sobol, Sylla, Nusa, Yaremchuk, Sabbe, Aldoor, Willems, Simba, Homma en Talbi. Ook Excelsior voerde negen wissels door, enkel Baas en Fein bleven staan.

Kort na de pauze kregen we meteen Brugs gevaar te zien. Nusa pakte uit met een hard schot, maar de ingevallen doelman van Gassel liet zich niet verrassen en ging goed neer. Met Talbi en Homma kwam er heel wat creativiteit in de ploeg en dat vertaalde zich in enkele interessante aanvalsgolven. Helaas zonder grote dreiging als gevolg. Excelsior had het niet heel erg moeilijk om de voorsprong te bewaren. Het had wel de handen vol met een ontketende Antonio Nusa die heel sterk was met de bal aan de voet.

Blauw-Zwart drukte naar het einde ietsje harder door, maar kreeg net daardoor het deksel op de neus. Een vlijmscherpe counter eindigde bij Agrafiotis die de bal in de hoek kon wegleggen. Het antwoord van Club liet niet lang op zich wachten. Yaremchuk stond vrij aan de tweede paal en leek de aansluitingstreffer te gaan scoren, maar de paal stond in de weg.

Het zeer jonge elftal van de tweede helft probeerde de situatie nog wel recht te zetten, maar kon niks meer aan de score veranderen. De eindstand lijkt zo strenger dan de wedstrijd zelf liet uitschijnen. Excelsior wint met 0-2.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in