Club verliest met 1-0 op Anderlecht

Club Brugge heeft de topper tegen Anderlecht verloren met het kleinste verschil. De wedstrijd verliep gelijkopgaand, maar een doelpunt van Teodorczyk kort na de rust besliste de partij. Door deze nederlaag slinkt de voorsprong van Blauw-Zwart op Anderlecht tot drie punten.

Text: 

In vergelijking met de match van vorige week op AA Gent voerde Ivan Leko twee wijzigingen door aan zijn basiself. Vladimir Gabulov kreeg de voorkeur op Ethan Horvath en mocht in doel de geblesseerde Kenneth Vermeer vervangen. Op de linkerflank moest Ahmed Touba zijn plaats opnieuw afstaan aan de herstelde Anthony Limbombe.

Vladimir Gabulov keepte een sterke wedstrijd
Vladimir Gabulov keepte een sterke wedstrijd

De wedstrijd begon aan een verschroeiend tempo. Anderlecht eiste aanvankelijk de bal op, maar de eerste kans was na vijf minuten wel voor Club: Vormer lanceerde Diaby, maar die zag zijn knal uiteenspatten op de kruising. Kort daarop kon Vanaken net niet bij een voorzet van Vormer. De reactie van de thuisploeg liet echter niet lang op zich wachten. Zo moest Gabulov tot twee keer toe knap redding brengen: eerst op een schot van Gerkens en daarna op een kopbal van Josué Sa.

Anthony Limbombe is Markovic te snel af
Anthony Limbombe is Markovic te snel af
Text: 

Beide teams namen daarna wat gas terug, al kwam het meeste gevaar wel van Anderlecht. Zo kon Mitrović nog net de bal wegtackelen uit de voeten van de doorgebroken Gerkens, terwijl Gabulov enkele keren goed redding bracht op pogingen van Teodorczyk en Marković. Ook Blauw-Zwart kon nog dreigen, maar Sels ging goed plat op twee pogingen van Limbombe, en Diaby kon een scherpe voorzet van Cools net niet verzilveren.

De tweede helft begon vrij rommelig, maar toch kon Anderlecht al vroeg de score openen: Trebel schilderde een vrije trap voor doel en daar kon Teodorczyk aan de eerste paal de 1-0 binnenkoppen. Club leek even van slag, maar haalde opgelucht adem toen even later Saief een nieuwe kans hoog over mikte. De Bruggelingen konden daarna toch reageren, maar Diaby mikte het leer vanuit een schuine hoek net over doel en een schicht van Refaelov zoefde naast. Aan de overkant pakte Gabulov een schot van Saief.

Text: 

Blauw-Zwart voerde daarna de druk op en kwam steeds dichter bij de gelijkmaker: een schot van Limbombe ging via Sa naast, Diaby kon een teruglegger van Vanaken niet verzilveren, Mitrović kopte een voorzet van Limbombe naast, Denswil kopte een hoekschop van Vormer net over en een schot van de ingevallen Wesley zeilde net over de lat. Aan de overkant moest ook Gabulov nog twee keer in actie komen op pogingen van Morioka en Ganvoula.

Diaby kon Sels verschalken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd
Diaby kon Sels verschalken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd

Tien minuten voor tijd leek het dan toch te lukken voor Club: Diaby omspeelde Sels en schoof de 1-1 in doel. Dat was echter buiten de videoref gerekend, want die keurde het doelpunt alsnog af wegens nipt buitenspel. Een zware dobber voor Blauw-Zwart, dat ook in de slotminuten niet meer kon scoren. Sels pareerde immers een schot van Limbombe en een kopbal van Vossen ging voorlangs. Door deze nederlaag ziet Club Anderlecht in de stand naderen tot op drie punten.

Jupiler Pro League: Play-Off 1 - speeldag 3

Toeschouwers: 21.000 – Constant Vanden Stockstadion

Scheidsrechter: Bart Vertenten

RSC Anderlecht: Matz Sels – Josué Sa, Leander Dendoncker, Ivan Obradović - Alexis Saelemaekers (79’ Abdoul Dante), Sven Kums, Adrien Trebel, Kenneth Saief – Pieter Gerkens, Lukasz Teodorczyk (75’ Silvère Ganvoula), Lazar Marković (64’ Ryota Morioka). Coach: Hein Vanhaezebrouck.

Club Brugge: Vladimir Gabulov – Matej Mitrović, Brandon Mechele, Stefano Denswil (75’ Jordy Clasie) – Dion Cools, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Anthony Limbombe – Lior Refaelov (61’ Wesley Moraes), Abdoulay Diaby (83’ Jelle Vossen). Bank: Ethan Horvath, Alexander Scholz, Timmy Simons, Benoît Poulain, Krépin Diatta en Emmanuel Dennis. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Mechele, Gerkens.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 52’ Teodorczyk (1-0).

 

Tekst: Steven Floin

Anderlecht-Club 15-04-2018

Related articles