zondag 17 maart 2019 19:45

Club verliest met 1-2 van Moeskroen

De reguliere competitie werd met een domper afgesloten. Club kwam na een half uur spelen op achterstand via een doelpunt van Amallah. In de tweede helft lukte Siebe Schrijvers de gelijkmaker, maar Antonov scoorde nog de 1-2 voor de Henegouwers.

Na de knappe uitzege vorige week op Eupen voerde Ivan Leko geen wijzigingen door aan zijn basiself. Voor beide ploegen was het zoeken in het wedstrijdbegin. Club dreigde vooral op de rechterkant via Vlietinck, maar concreet doelgevaar kwam er niet uit. Schrijvers probeerde met een afstandsschot over doel. Even later had de jonge spits het openingsdoelpunt aan de voet. Vanaken plaatste Schrijvers alleen voor doel, maar Moeskroen doelman Butez bracht goed redding met de benen.

 

Aan de overkant was het wel meteen raak. Benson bracht de bal voor doel en Selim Amallah mocht de 0-1 moederziel alleen in doel trappen. Club was dus op achtervolgen aangewezen en verhoogde de druk op de bezoekers. De organisatie van Moeskroen hield echter goed stand en neutraliseerde het gevaar vanop de flanken. Blauw-Zwart moest zo rusten met een 0-1 achterstand

Club verliest met 1-2 van Moeskroen
Club verliest met 1-2 van Moeskroen
Club verliest met 1-2 van Moeskroen
Club verliest met 1-2 van Moeskroen

Club begon sterk aan de tweede helft en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal van Diatta werd door doelman Butez met een goede reflex uit doel gehouden en een schot van Vanaken ging over. De thuisploeg bleef druk zetten en dwong kansen af. Moeskroenverdediger Vojvoda redde tot twee keer toe op de lijn na een poging van Dennis en Vanaken. Ook een harde knal van Schrijvers werd door goalie Butez uit doel geweerd en een kopbal van de vrijstaande Dennis ging over.

Club nam nadien wat gas terug waardoor Moeskroen het evenwicht herstelde. Zo moest Horvath gepast ingrijpen op een poging van Awoniyi. Aan de overkant mikte Dennis in de handen van doelman Butez. Maar even later kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Wesley bracht het leer voor doel, doelman Butez gleed de bal in de voeten van Schrijvers en de spits trapte de gelijkmaker tegen de netten.

 

Club deed er alles aan om de drie punten thuis te houden, maar Moeskroen bleef gevaarlijk counteren. Horvath bracht eerst nog knap redding op een plaatsbal van Benson, maar moest zich nadien gewonnen geven toen een vrijstaande Antonov de 1-2 tegen de netten trapte. Hans Vanaken had nog de 2-2 aan de voeten maar doelman Butez stopte het leer. Club kon niet meer tegenscoren en sluit de reguliere competitie af met een nederlaag.

Club verliest met 1-2 van Moeskroen
Club verliest met 1-2 van Moeskroen

Jupiler Pro League – Speeldag 30

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Club Brugge: Ethan Horvath - Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil - Thibault Vlietinck (46' Emmanuel Dennis), Ruud Vormer, Mats Rits (86’ Jelle Vossen), Hans Vanaken, Krépin Diatta (69’ Arnaut Danjuma) - Siebe Schrijvers, Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Dion Cools, Saulo Decarli, Sofyan Amrabat en Kaveh Rezaei en Arnaut Danjuma. Coach: Ivan Leko.

Moeskroen: Jean Butez - Mërgim Vojvoda, Noé Dusenne (77’ Georgios Galitsios), Bruno Godeau, Nemanja Antonov - Sidney Friede, Benjamin Van Durmen (82’ Frantzdy Pierrot), Marko Bakic - Manuel Benson, Taiwo Awoniyi, Selim Amallah (89’ Dimitri Mohamed). Coach: Bernd Storck.

Gele kaarten: Vojvoda, Wesley

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 34' Amallah (0-1), 72, Schrijvers (1-1), 81’ Antonov (1-2)

Tekst: Kenny Naert

 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in