Club verliest met 2-1 op Antwerp

Club Brugge heeft tegen Antwerp zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Blauw-Zwart kwam op voorsprong via Siebe Schrijvers, maar na de pauze scoorde de thuisploeg twee keer waardoor Club met 2-1 onderuit ging.

Text: 

De Brugse basiself onderging vier wijzigingen in vergelijking met de match van woensdag tegen PSG. Achterin kwam Eduard Sobol in de plaats Federico Ricca, terwijl op het middenveld Ruud Vormer – geschorst in Parijs – zijn basisplaats innam ten koste van Mats Rits. Voorin speelden Percy Tau en Siebe Schrijvers in steun van David Okereke. Emmanuel Dennis en Krépin Diatta verdwenen daardoor naar de bank.

Percy Tau apareció en el once inicial
Percy Tau apareció en el once inicial

Beide teams begonnen vol overgave aan de partij: hoog tempo, stevige duels, maar niet meteen veel kansen. Het eerste gevaar kwam wel van Club: na een knappe actie van Schrijvers redde Bolat een schot van de Limburger. Even later bediende Tau Schrijvers, maar deze keer werd zijn poging afgeblokt. Derde keer goede keer, zo bleek: na 25 minuten vond Tau Schrijvers opnieuw en deze keer trapte hij het leer overhoeks binnen.

Siebe Schrijvers adelantó al Club
Siebe Schrijvers adelantó al Club
Text: 

Antwerp trok daarna meer naar voren en dwong ook enkele kansen af. Vooral Koji Miyoshi bleek gevaarlijk. De Japanner mikte het leer eerst net naast de winkelhaak en schoot daarna een metertje naast. Tussendoor bediende hij ook Mbokani, maar die kon zijn knal niet kadreren. Kort voor de rust legde scheidsrechter Van Driessche de wedstrijd een tijdje stil, nadat Antwerpfans bierbekers gooiden naar de lijnrechter. Na die korte interval kreeg elk team nog één kans: een kopbal van Vanaken ging voorlangs en een schot van Lamkel Zé hobbelde net naast.

Na de pauze bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de gelijkmaker en dat leverde na vijf minuten al resultaat op. Mbokani dook gretig over het uitgestrekte been van Kossounou, maar ref Van Driessche wees naar de stip. De Congolees trapte de elfmeter zelf binnen en bracht zo de stand in evenwicht. Club reageerde met een schot van Schrijvers, maar het was Antwerp dat opnieuw kon scoren. Na een rush van Lamkel Zé caprioleerde de bal via Miyoshi en Mignolet in doel.

Text: 

Blauw-Zwart probeerde meteen te reageren: een harde knal van Vanaken ging via Hoedt net over doel, terwijl de ingevallen Dennis met zijn voorzet net geen medespeler kon bereiken. De beste kans viel een kwartier voor tijd: Openda kopte een diepe bal van Mignolet in de loop van Schrijvers, maar oog in oog met Bolat mikte de Limburger het leer over de lat. Even later was een poging van Sobol hetzelfde lot beschoren. Na een diepe bal van Balanta mikte de Oekraïner het leer over doel.

Odilon Kossounou tuvo mucho trabajo con Lamkel Zé
Odilon Kossounou tuvo mucho trabajo con Lamkel Zé

In de slotfase trokken de Bruggelingen met man en macht naar voren. Antwerp kreeg uiteraard ruimte om te counteren en kwam zo nog dicht bij de 3-1. Na een kopbal van Mbokani kon Sobol redding brengen op de doellijn. Club bleef doorduwen, maar scoren lukte niet meer. Een schot van Vanaken werd afgeblokt door Buta, terwijl Bolat redding bracht op een volley van Diatta. Het bleef 2-1 en dus leed Blauw-Zwart zijn eerste competitienederlaag van het seizoen.

Jupiler Pro League – speeldag 15

Toeschouwers: 15.000 – Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Antwerp: Sinan Bolat – Aurélio Buta, Dino Arslanagic, Wesley Hoedt, Ritchie De Laet –Koji Miyoshi (73’ Kevin Mirallas), Faris Haroun, Alexis De Sart (93’ Abdoulaye Seck) – Ivo Rodrigues (62’ Manuel Benson), Dieumerci Mbokani, Didier Lamkel Zé. Coach: Laszlo Bölöni.

Club Brugge: Simon Mignolet – Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Simon Deli, Eduard Sobol – Ruud Vormer, Éder Balanta, Hans Vanaken – Percy Tau (55’ Emmanuel Dennis), David Okereke (62’ Loïs Openda), Siebe Schrijvers (85’ Krépin Diatta). Bank: Ethan Horvath, Jelle Vossen, Matej Mitrović, Federico Ricca, Dion Cools, Mats Rits, Clinton Mata en Charles De Ketelaere. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Haroun, Bolat, Miyoshi, Balanta, Lamkel Zé, Vanaken, Vormer, De Sart, Hoedt.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 25’ Schrijvers (0-1), 50’ Mbokani (penalty, 1-1), 64’ Mignolet (owngoal, 2-1)

 

Tekst: Steven Floin

Antwerp - Club Brugge 10-11-2019

Related articles