Club verliest met 5-2 tegen AZ

Club Brugge keert na een weekje hard labeur tijdens de oefenstage in Garderen met een nederlaag naar het Belfius Basecamp terug. Een feller AZ scoorde liefst vijf doelpunten. Openda vond pas bij het ingaan van het slotkwartier een eerste opening en Vossen deed hem dit in de slotminuten via een heerlijke vrijschop nog eens na.

Text: 

De selectie van Philippe Clement trainde zaterdagochtend nog een laatste keer alvorens het team van Arne Slot in de ogen te kijken. Voor de Bruggelingen de eerste grote test tijdens deze voorbereiding. De Clubcoach opteerde bij afwezigheid van Schrijvers, Cools, Nakamba en Diatta – allen nog op vakantie na interlandverplichtingen – voor twee jonge gemixte samenstellingen. Zo draafden er voor de rust vijf beloften aan.

 

Club verliest met 5-2 tegen AZ
Club verliest met 5-2 tegen AZ

Beide teams startten gretig. Hans Vanaken zette de toon, maar toen hij in de grote rechthoek foutief werd gestuit, sloot de Nederlandse ref onbegrijpelijk de ogen. De rekening presenteerde zich meteen toen Gudmondsson twee minuten later een knappe Alkmaarse aanval puik in het openingsdoelpunt omzette. Een opdoffer die tien minuten later resulteerde in een tweede tegentreffer. Stengs nam van buiten de grote rechthoek Horvath met een harde knal te grazen.

 

De verhoopte Brugse repliek qua doelgevaar bleef uit. Het spelverloop verliep op en neer, maar de AZ-goalie zwaar op de proestellen, bleef uit. Het ontbrak Club duidelijk aan vuur. Een kopbalpoging van Voet, die de dwarsligger scheerde, was in de buik van de eerste helft niet meer dan een voetnoot. Een volwassen Nederlandse ploeg stak organisatorisch goed in elkaar. Club vond niet meteen dé oplossing om het slot te ontgrendelen. Een kopbalpoging van de ingevallen Schoonbaert, op aangeven van Vanaken, was het laatste wapenfeit van de eerste helft langs Brugse zijde. 

 

Bij de start van de tweede helft bleef de goede wil bij Club om de scheve situatie recht te zetten aanwezig. Veel soelaas leverde dit niet op. AZ ondervond geen moeite om de gevaarlijkste ploeg te blijven. In hun aanvalsacties was er meer pit waar te nemen. Het werd vanaf het uur ook in cijfers uitgedrukt. In een mum van tijd prijkte er een 5-0 tussenstand op het score bord. Bij blauw-zwart werden er intussen negen wissels doorgevoerd. Bij het ingaan van het slotkwartier leverde de eerste degelijke Brugse aanval ook een eerste Brugse treffer. Openda kopt de voorzet van Peres knap in de winkelhaak. Vossen legde via een heerlijke vrijschop de eindstand vast.

 

Tekst : JKB

Club Brugge : Horvath (60’ Shinton), Vanden Brempt (60’Mata), Mechele (60’ Mitrovic, Voet (35’ Schoonbaert, 60’ Kossounou), Peres (60’ Sobol), Amrabat (73’ De Wolf), De Ketelaere (60’ Rits), Vanaken (60’ De Cuyper), Appiah (35’ Fadiga), Rezaei (60’ Vossen), Danjuma (60’ Openda)

 

Doelpunten : 5’ Gudmindsson 1-0 ; 12’ Stengs 2-0 ; 62’ Gudmundsson 3-0 ; 65’  Johnson 4-0 ; 67’ Druyff 5-0 ; 73’ Openda 5-1 ; 85’ Vossen 5-2

Related articles