zondag 22 augustus 2021 20:30

Club verslaat Beerschot met 3-2

Club Brugge heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. Dankzij goals van Balanta, De Ketelaere en Persyn pakte Blauw-Zwart een 3-2 overwinning tegen Beerschot. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien, na rode kaarten voor Frans en Nsoki. Dankzij deze zege komt Club mee aan de leiding.

Door de afwezigheid van Eduard Sobol (geschorst) en Noah Mbamba (overbelasting) moest Philippe Clement noodgedwongen sleutelen aan het elftal dat vorige week Zulte Waregem van de mat veegde. Zo verscheen Tibo Persyn voor het eerst aan de aftrap. De jonge West-Vlaming nam de rechterflank voor zijn rekening, waardoor Clinton Mata een rij achteruit schoof en de plaats van Mbamba innam. Op de linkerflank verving Federico Ricca Sobol. Voor de nieuwkomers Owen Otasowie en Ruben Providence kwam de wedstrijd sowieso nog te vroeg.

Balanta bracht Club al vroeg op voorsprong
Balanta bracht Club al vroeg op voorsprong

Blauw-Zwart mocht voor het eerst weer voor een vol huis aantreden. De Brugse fans waren laaiend enthousiast, waardoor de match in een kolkend Jan Breydel op gang werd getrapt. Club begon in overdrive en mocht al meteen vieren: na enkele minuten kopte Éder Balanta al een hoekschop van Vormer binnen. Beerschot reageerde met pogingen van Noubissi en Dom, maar Club bleef duidelijk baas. Vormer kon een voorzet van Ricca echter niet verzilveren, terwijl De Ketelaere een vrije trap naast de verste paal krulde.

Vanaken in duel met Frans
Vanaken in duel met Frans

Het Brugse overwicht leidde op het halfuur tot de 2-0: na een prachtige aanval via Vormer en Lang omspeelde De Ketelaere doelman Vanhamel en werkte het beheerst af. Even later kon de bezoekende doelman De Ketelaere van een derde doelpunt houden. Blauw-Zwart had de match volledig onder controle, maar incasseerde plots wel de aansluitingstreffer: Joren Dom haalde uit van ver en knalde het leer in de verste bovenhoek. De bezoekers schoten op slag van rust echter zichzelf in de voet, toen Frédéric Frans zijn tweede gele kaart pakte. De daaropvolgende vrije trap van Vormer ging evenwel naast.

Na de pauze gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar een derde goal, maar een nieuwe vrije trap van Vormer ging naast. De Antwerpenaren gaven zich nog niet gewonnen en reageerden met twee pogingen van de bedrijvige Soumaré. Aan de overkant redde Vanhamel een poging van Lang, terwijl Vormer een prachtige actie van diezelfde Lang niet kon verzilveren. De verdiende 3-1 viel uiteindelijk tien minuten na de rust: een weggewerkte bal viel voor de voeten van Tibo Persyn en die knalde het leer heerlijk in doel.

Toch bleven de bezoekers strijden. Zo moest Mignolet een poging van Noubissi pareren en kon Soumaré even later diezelfde Noubissi net niet bedienen. Club kwam zelf niet verder dan een flipperkastbal van Vanaken. Een kwartier voor tijd pakte Stanley Nsoki zijn tweede gele kaart en begonnen de bezoekers er nog meer in te geloven. Dat resulteerde direct daarna ook in de aansluitingstreffer: Jan Van den Bergh devieerde een vrije trap van Holzhauser in doel, waardoor het plots 3-2 stond.

Tibo Persyn scoorde een prachtige goal
Tibo Persyn scoorde een prachtige goal

De slotfase werd daardoor opnieuw spannend. Blauw-Zwart nam geen risico’s meer en kwam ook enkele keren dicht bij een vierde goal. Zo werd een schot van Vormer nog net voor de doellijn afgeblokt en gingen twee kopballen van Mechele over doel. De score veranderde niet meer en dus pakte Club Brugge zijn eerste thuiszege van het seizoen. Dankzij deze overwinning komt Blauw-Zwart samen met Eupen aan de leiding.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 5
Toeschouwers:
25.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Tibo Persyn (79’ Matej Mitrović), Ruud Vormer (90’ Mats Rits), Éder Balanta, Hans Vanaken, Federico Ricca (60’ Bas Dost, 90’ Daniel Pérez) - Charles De Ketelaere, Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Ignace Van der Brempt, Cisse Sandra en Youssouph Badji. Coach: Philippe Clement.
Beerschot: Mike Vanhamel – Stipe Radic, Frédéric Frans, Jan Van den Bergh - Réda Halaimia, Joren Dom, Ismaila Coulibaly (85’ Abdoulie Sanyang), Thibault De Smet - Raphael Holzhauser, Marius Noubissi (66’ Lawrence Shankland), Issa Soumaré (88’ Musashi Suzuki). Coach: Peter Maes.
Gele kaarten: Ricca, Frans, Nsoki, Coulibaly, De Smet, Holzhauser.
Rode kaarten: 45+1’ Frans (2x geel), 75’ Nsoki (2x geel).
Doelpunten: 4’ Balanta (1-0), 30’ De Ketelaere (2-0), 37’ Dom (2-1), 55’ Persyn (3-1), 76’ Van den Bergh (3-2).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in