Club verslaat Heracles met kleinste verschil

Club Brugge heeft op het oefenkamp in Garderen met 0-1 gewonnen van Heracles. De wedstrijd bleef lange tijd gesloten, maar in de slotfase besliste Hans Vanaken de partij van op de stip.

Text: 

Philippe Clement opteerde tegen het team uit Almelo opnieuw voor een viermansdefensie. Schoonbaert en Kossounou vormden het centrale duo en werden geflankeerd door Mata en De Wolf. Op het middenveld kregen Vormer en Rits het gezelschap van Ngonge en Danjuma, terwijl voorin Vossen in steun speelde van diepe spits Openda. De eerste kans van de wedstrijd was voor Blauw-Zwart: Vossen kopte een voorzet van Danjuma terug tot bij Ngonge, maar de jonge flankspeler kon zijn schot niet kadreren. Aan de overkant ging ook een poging van de Nederlanders over doel.

Cyril Ngonge mikte de eerste kans over doel
Cyril Ngonge mikte de eerste kans over doel

Beide teams speelden goed georganiseerd, waardoor er weinig kansen te noteren vielen. Heracles probeerde het enkele keren van op afstand, maar Letica kwam niet in de problemen. Na balverlies van Kossounou leek de 1-0 in de maak, maar de pijlsnelle Ivoriaan zette zijn foutje zelf recht. De Bruggelingen hadden het meeste balbezit, maar dat resulteerde niet in concreet doelgevaar. De meeste dreiging bij Club ging uit van Jelle Vossen: eerst kopte de aanvaller een hoekschop van Vormer naast doel en direct na de rust kon hij een voorzet van opnieuw Vormer niet verzilveren.

Hans Vanaken besliste de partij van op de stip
Hans Vanaken besliste de partij van op de stip
Text: 

Op het uur bracht Philippe Clement een volledig nieuw elftal tussen de lijnen. Nick Shinton verving Letica in doel en kreeg voor zich de verdedigers Van der Brempt, Mechele, Voet en Peres. Ook Hans Vanaken kwam voor het eerst in actie. De Gouden Schoen werd op het middenveld geflankeerd door Appiah, Amrabat en De Cuyper. Voorin moesten De Ketelaere en Rezaei voor gevaar zorgen. Blauw-Zwart ging nu nog meer de bal opeisen, maar met uitzondering van een afgeblokt schot van Appiah viel er geen gevaar te noteren.

In de slotfase dreef Club de druk meer en meer op en dat leverde ook resultaat op. Maxim De Cuyper zag eerst zijn vrije trap gered worden, maar lag zes minuten voor tijd toch aan de basis van de 0-1. De linkspoot werd gehaakt in de zestien meter en dus wees de scheidsrechter naar de stip. Hans Vanaken nam zijn verantwoordelijkheid en knalde het leer onhoudbaar binnen. Heracles slaagde er niet in om te reageren en dus pakte Club een zuinige maar verdiende 0-1 zege. Komende zaterdag oefent Blauw-Zwart tegen AZ.

Club Brugge: Karlo Letica (60’ Nick Shinton) – Clinton Mata (60’ Ignace Van der Brempt), Brendan Schoonbaert (60’ Brandon Mechele), Odilon Kossounou (60’ Siemen Voet), Mathias De Wolf (60’ Luan Peres) - Cyril Ngonge (60’ Eric Appiah), Ruud Vormer (60’ Hans Vanaken), Mats Rits (60’ Sofyan Amrabat), Arnaut Danjuma (60’ Maxim De Cuyper) – Jelle Vossen (60’ Charles De Ketelaere), Loïs Openda (60’ Kaveh Rezaei).

Doelpunt: 84’ Vanaken (penalty, 0-1).

 

Tekst: Steven Floin

Heracles-Club Brugge 03-07-2019

Related articles